Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
zrovna jsem projížděla net a tam nějakej doktor odpovídal mamince že mimčo s ukončenym 8. Měsícem už může kousek chleba nebo rohlíku
. Taky to mimčům dáváte?
Ano, od 8.na snidani chleba ci rohlik s lucinou/gervais a ted je to oblibena mnamka.
Mareček měl taky cca od 8.měs. rohlík-ten si ukusoval sám a chleba jsem mu sama trhala a dávala do pusy, asi od 10.měs. jí k snídani krajíc chleba nakrájený na kostičky, dává si ho sám do pusinky a já se konečně taky v klidu nasnídám
))
Já se v tom nějak přestávám orientovat
Před třema rokama jsem si našla sympatický tabulky (rohlík od 9. měsíce), teď koukám jak puk, že je to zase jinak
Už jsem si všimla i v jiných diskuzích
Ja dala rohlik pred par dny a docela chutnal, ale chleba si nejak nedovedu prestavit. A davate jen bile pecivo?
Pečiva se neboj, i když nezbytné určitě není.
fusa píše:
Ja dala rohlik pred par dny a docela chutnal, ale chleba si nejak nedovedu prestavit. A davate jen bile pecivo?
Jenom bílé. Tmavá a celozrnná pečiva jsou pro takhle malý bobky těžko stravitelná. A celozrnné může navíc zaskočit.
aha,tak to koukám jak blázen. A to pečivo by mělo být asi den starý? Třeba ten rohlík se asi čestvý nedává,že? Já i kdybych měla deset dětí tak furt nebudu něco vědět ![]()
motika píše:
aha,tak to koukám jak blázen. A to pečivo by mělo být asi den starý? Třeba ten rohlík se asi čestvý nedává,že? Já i kdybych měla deset dětí tak furt nebudu něco vědět
Já bych to výrazně neřešila… ona se ta doporučení furt mění, to by se z toho jeden musel zbláznit…
Nám třeba teď zas říkali v porodnici, že podle nejnovějších studií by se dítě mělo setkat s lepkem dokud je ještě hodně kojeno… tak si vyber ![]()
Dávám od 9.měsíce, když už jsem nevěděla, čím dalším Máju krmit. Sice moc nepřibírá, ale sní, na co přide
.
Bersaba: diky za info, to je fakt, zrnicka by mohli zaskocit
motika píše:
aha,tak to koukám jak blázen. A to pečivo by mělo být asi den starý? Třeba ten rohlík se asi čestvý nedává,že? Já i kdybych měla deset dětí tak furt nebudu něco vědět
Já teda čerstvý nedávám na noc, kvůli případnýmu bolení, jinak jo. Myslím, že přes den, když se hýbe, tak to tak nevadí. Ale to beru podle svý akční cácorky. ![]()