Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
krásný den maminky, prckovi (8m) každý ráno dávám jogurt hollandie. No a samozřejmě ho mám v ledničce. Vždycky ho přendám do mističky a ohřeju v mikrovlnce aby ho nejedl studenej a nevim jestli to ohřívání nějak nevadí. A když si ho dám večer ven z lednice tak se zase bojim aby se do rána nezkazil. Tak se ptám jak jogurt podáváte vy? Asi to moc řešim ![]()
Ahoj,teda ohrivat jogurt by me asi nenapadlo
ale myslim,ze mu ohrev nevadi.
Ja teda ze zacatku vyndavala jogurt z lednice treba hodku pred tim,nez jsem ho sla davat.Ted uz ho vyndam,chvili pockam a nebo necekam vubec a podavam hned.Uz je prcek prece jen vetsi a ono to zas tak studene neni a jemu to nevadi.
V lete to urcite uvita,kdyz bude neco studenejsiho ![]()
motika píše:
krásný den maminky, prckovi (8m) každý ráno dávám jogurt hollandie. No a samozřejmě ho mám v ledničce. Vždycky ho přendám do mističky a ohřeju v mikrovlnce aby ho nejedl studenej a nevim jestli to ohřívání nějak nevadí. A když si ho dám večer ven z lednice tak se zase bojim aby se do rána nezkazil. Tak se ptám jak jogurt podáváte vy? Asi to moc řešim
Já jogurt vyndala vždycky večer a nikdy se nezkazil ![]()
Jogurt bych rozhodně neohřívala, i když vím že to lidi dělávají. Jogurt mi neřijde jako potravina vhodná k ohřívání. Chvilka venku stejně jako cesta z obchodu mu neublíží a prckům postačí
Buď ho dám malé hned z ledničky nebo ho před papáním na pár minut postavím do hrnku s teplou vodou.
Jogurt ohřívám v misce s horkou vodou. Rozhodně si nikdy nevzpomenu včas ho z lednice vyndat. ![]()
no vidíte,takže to dělám blbě
Ale dávat studenej jogurt na lačnej žaludek miminka mi taky nepřijde moc vhodný ![]()
Znám spoustu maminek, který jogurt ohřívaly, ale spíš proto, že jim děti nechtěli studený do pusy.
Já jsem ze začátku jogurt vyndala hned jak jsem ráno vstala, aby nebyl úplně studený, ale pak jsem na to čím dál víc zapomínala a Vítkovi to naštěstí nevadí.
mě malej studený nechce, vlažný si veme, já ohřívám, ale malinko v mikrovlnce.
když to vemu logicky - proč by to jako před přímou konzumací mělo vadit ohřát jogurt?Uvnitř těla je kolem 37stupňů a žaludek, když dostane něco studenýho tak si to musí nejdřív ke trávení ohřát.
tak klidně ohřívám
motika - taky si myslím, že studený jogurt z lednice není do kojeneckýho žaludku dobrý. Smozřejmě stačí ohřát na pokojovou teplotu, aby třeba odpůrkyně ohřívání nenabyly dojmu, že jogurt skoro vaříme. ![]()
Já jogurt také ohřívala
.A myslím,že by to nemělo vadit..vždyť se dává o do těsta na pečení
.Možná dlouhým vařením ztrácí tu kulturu,ale jinak přihřátím myslím nic nekazíš
.
Co jsem četla, tak Hollandia bílý jogurt patří mezi nejkvalitnější jogurty vůbec. Ale jeho ohříváním v MVT všechny jeho přednosti zničíš. Doporučuju rozhodně neohřívat v MVT. Nechat chvilku odstát a nebo jak tu někdo psal…ohřát ho na chvilinku v misce s teplou vodou.
Příspěvek upraven 21.11.10 v 09:59
spíš bych se bála,jestli mikrovlnka neničí jog. kulturu..radší bych to ohřála v teplé vodě, já ho nechávala odstát