Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer maminky,
mojí dceři bylo 9.11. 5 měsíců. Zatím ji plně kojím,ale v noci se mi budí cca kolem druhé až třetí hodiny a pak kolem páté. Zdá se mi,že na 5 měsíců se budí hodně často. Myslíte, že bych už měla začít nějak přikrmovat?
zdp111 píše:
Dobrý večer maminky,
mojí dceři bylo 9.11. 5 měsíců. Zatím ji plně kojím,ale v noci se mi budí cca kolem druhé až třetí hodiny a pak kolem páté. Zdá se mi,že na 5 měsíců se budí hodně často. Myslíte, že bych už měla začít nějak přikrmovat?
Budí se mi jako tobě plus ještě v deset
, každé dítě je jiné, s příkrmy bych počkala ![]()
děkuji za reakci. Přikrmy mi pořád doporučuje moje maminka,ale já bych taky raději ještě plně kojila. Jsem zvědavá jak nám malá přibrala, příští týden jdeme k dětské lékařce. malá se dříve budila méně často. A ona mi teprve kolem desáté usíná.
zdp-no jo,maminky
.Ta moje uplne koukala,kdyz se prvorozeny jeste v pul roce budil tak 7×prumerne.Prikrmovani to az tak neovlivnilo,je to nespac cely zivot ![]()
Druhorozeny se mi budi stejne jako tobe a ja si to neuveritelne uzivam,ze tak dobre spi(tuk tuk)
Když jsem Eli kojila a taky se mi budila zkusila jsem večer kaše (asi kolem 7.měs.), když ji dostala jednou, pak po druhé a bylo to stejné, tak jsme se na kaše vykašlali, věděla jsem , že hladem to není. Prostě chtěla kontakt nebo měla jen žízeň. Když jsem ji vzala k sobě do postele, spala i do 8.30.
To spí úplně nádherně, vžádném případě nepřikrmuj! Moje děti byly (a jsou )vzhuru kazdou chvili a se zavedenim příkrmů (po sedmém měsíci) se nic nezměnilo…
Příspěvek upraven 20.11.10 v 07:52
Ahoj,já plně kojila 6 a půl měsíce…
pak dostal příkrm a stejně se v noci budil 3-4 krát.
A to až asi do 8.měsíce…pak tak 2 krát…
Kaše ani příkrm na to neměly vliv
To ti spinká nádherně, buď ráda, že to není po hodině
Přikrmy začni až od toho šestého měsíce, ale jak psaly holky, nečekej žádný zázrak, náš dostává už měsíc kaši + další příkrmy a min. dvakrát v noci chce napít MM ![]()
No já plně kojila do 4m.pak jsme začala na noc odstříkávat a dávat to flaškou-semm tam sem dala sunar,hned po koupání a pak mm ve flašce,trvalo asi 3dny a přestala se zase budit tak často a stávala zase na papaní jen 1-2krát,jelikož se mě začala budit jen na pocucání a na to jsme neměla,ráno jsme byla jak mrtvola a to mám ještě starší dceru tak jsme musela být fit a v 8měsících se odstavila uplně a sama a v noci na jídlo přestala stávat asi kolem 7měsíce.