Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, já ho ohřívám jen trošku aby byl vlažnej. Taky nevařim do horka ![]()
Taky ohřívám v mikrovln., tedy jen pár sekund, aby měl jen pokojovou teplou a nebyl ledový.
Asi to ale fakt není pro jog. kulturu moc dobré, myslím, že to ohřívání v teplé vodě nebo včasné vyndání je určitě lepší. Když ta mikrovlnka je nejjednodušší, co?
Nechávám ho odstát na pokojovou teplotu.
Jinak, třeba toto se sice týká konkrétně Activie, ale myslím, že princip bude u všech jogurtů s živými kulturami podobný. Takže já tyhle výrobky neohřívám (a už vůbec ne v mikrovlnce), to už bych je nemusela dávat vůbec…
Jogurt neohřívám a přiznám se, že mě to nikdy ani nenapadlo. Navíc bych se bála, že se tím zničí ty jogurtové kultury ![]()
Vyndávala jsem ho z lednice chvíli před podáváním, aby nebyl tak studený. Teď už ho dávám většinou rovnou z lednice. Domčovi studené věci nevadí, naopak, když mu rostou zuby, dobře mu to ochladí dásně.
No ohratim v mikrovlnce se nejspis vyrobi neco podobnyho termixu
co se zivych kultur tyce. Davam na chvilku do misky s horkou vodou, zamicham a vyndam, kdyz to neni uz tak desne ledovy. Ale neni to ani teply.
Já jogurt ohřívám na těch cca 30-35 stupňů, až donedávna v mikrovlnce, vyndala jsem, přelila do misky a dala na 15 vteřin do MV, promíchala a pak ještě na 10 vteřin. Ovšem je pravda, že ten ohřev je nerovnoměrný, ale myslím, že nikde nepřekročí 40 stupňů, což je hranice zabití bifido bakterií. Nicméně přece jen jsem vnitřně nějak cítila, že to není ono, takže teďka večer do dózičky rozpustím 4 sunarky v 30 ml UM, přidám do 160g Choceňský jogurt, zavíčkuju a dám do lednice. Ráno vyndám hned jak vstanu a dám do kastrolu s horkou vodou, prcek snídá cca půl hodiny potom, co vstanu,a to je ten jogurt akorát ![]()
Ahoj!
Jogurt bych určitě neohřívala v mikrovlnce. Přijde mi, že by zničila ty živé kultury. Já ho Terezce vždycky vyndám z lednice tak o hoďku dřív a on se „orazí“ na vzduchu, tak ho nejí ledový. Ale je fakt, že mi máme ledovou chodbu, kde jsou dlaždice a netopí se tam. Tak jsem si kdyžtak dala jídlo přes noc tam aby bylo v chladnu ale ne moc velkém. Nevím, kde bydlíš, a jak máte chladné místnosti. My jsme zatím u tchánovců a ty mají všude dlaždice a topí jen v obýváku a kuchyni. Takže zima zimoucí a v zimě zamrzlé sklo na vchodových dveřích.
Nicméně postavit do teplé vody mi přijde taky jako dobrý způsob ohřevu.
Taky neohřívám, vyndavám tak 15 minut před podáváním, aby nebyl tak ledový ![]()
Já ohřívám, protože celý jogurt ještě nesní, resp.activii jo, ta je malá, ale hollndii kupuju víc a tu nesní celou. Tak to radši ohřeju, se trochu bojim, kdybych to nechala moc dlouho venku, aby to pak i přes tu ledničku vydrželo do druhého dne. Ale až zdlábne celý jogurt, budu ho vyndavat ven, ev.přihřeju, pokud ho vyndám moc pozdě. nic moc studeného se u nás zatím nechytá.
Vyndám si ho z lednice tak hodinku před tím, než ho dám malé.
Ahoj,já tedy jogurt vyndavám z lednice,a dám ho malému tak za půl hodiny…ale neohřejvala bych ho,pak si na to zvykne…
Ahoj,
ohřívám v mírně teplé až vlažné vodě a dělám to tak už léta
Ohřívat v mikrovlnce asi není to pravé..
taky ohřívám,hlavně klid........
Radši trošku ohřátý,než ledový rovnou z lednice.
Já ohřívám v teplé vodě. Hodím tam jogurt na chvíli, než uvařím čaj a sobě kafe a je tak akorát, aby nestudil. Do mikrovlnky bych ho nedávala. My děláme i domácí a ten je mňam ![]()