Přetáčení na bříško - kdy?

1433
21.11.10 16:21

přetáčení na bříško kdy??

Ahoj holky,našemu šimonkovi byly včera 4 měsíce a stále se nepřetáčí,ani ze zad na bříško ani opačně. Ani moc nevypadá že by se začal přetáčet…Jinak koníčky pase celkem obstojně, nevím jestli to není tím že je to takový cvalík 8kilový…?Mám to s ním nějak trénovat?A jak?Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7631
21.11.10 16:31

Tak my jsme ve čtvrtém měsíci teprve pořádně pásli koníčky, o přetáčení nebyla vůbec řeč. Malý byl také cvalík, všechno dohnal a patří mezi ty šikovnější děti, co se týče mluvení, skládání stavebnic, puzzle a jemné motoriky…Ve srovnání s vrstevníky mi přijde takový míň ohebný, ale nemyslím neohrabaný. Neboj, určitě je všechno v pořádku. Jo, a nedívej se do tabulek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Užívej si šikovné miminko :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
21.11.10 16:37

Asi máš pravdu, jinak je šikovný, já jen jestli bych to s ním neměla nějakou formou hry trénovat? :think: Jinak s tím pasením je to u nás taky podle nálady, někdy vydrží i půl hoďky ale když nemá náladu tak se začne na bříšku vztekat už hned když ho přetočím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
21.11.10 16:41

Ahoj. Nejdřív by se měl přetočit ze zad na bříško (ale jestli to bude naopak, tak to neznamená problém, Anežka to taky uměla nejdřív z bříška na záda a naopak až kolem 8.měsíce). Jestli ho chceš motivovat, tak nejlíp hračkou, aby otočil za ní hlavičku na jednu stranu a přitom mu lehce pomáhej za zadeček/bok na druhé straně. Tj když za hračkou otočí hlavičku napravo, tak ty se ho snaž lehce přetočit za levý bok. Je to lepší než mu pomáhat za ramínko ;) . Postupně bude potřebovat tvoji pomoc čímdál míň, až to dokáže sám. Ale nejdůležitější je ta motivace hračkou. Až to bude dělat sám, měl by zvednout nožičky nahoru a pak se přetočit ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
21.11.10 16:42

Mája cvalík rozhodně nebyla a není a že by jí to šlo rychleji, to teda fakt říct nemůžu :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
21.11.10 16:45

Dík,vyzkoušíme :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
21.11.10 17:01

Barush, náš malej to sice už uměl, ale to díky tomu, že jsme cvičili od tří měsíců vojtovku - špatně pásl koníky. Takže on byl profesionálně motivován.
Jinak je brzo, podle „chytrých“ tabulek se přetáčejí ze zad na bříško cca na pátém měsíci.
Má čas a určitě je šikulka. Nějak bych ho netlačila dopředu, třeba to jen zkoušela s tou hračkou, jestli na to bude reagovat.
Jinak my měli na 3. měsících 7500g. Takže neboj i cvalíci ůžou být normální aktivní :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
21.11.10 17:03

Koukám, že Šimonek je jen o den mladší, než naše Berunka :potlesk: .
Buď v klidu, u nás se taky žádný přetáčení nekoná - Berča teda (občas) snahu má, ale stejně je to takové přetočení/nepřetočení…Dá to jen z boku na bříško a s přilehnutou rukou. Motivuju ji tak maximálně hračkou, přehnaným našením nebo mírným poplácáváním po zadečku, když leží na boku…a jinak tomu nechávám volný průběh :pankac: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1433
21.11.10 17:20

Tak to mě těší že nejsme nějak pozadu, zatím co jsem tak četla že některé mimi se přetáčí už na 2 měsících 8-o ok nechám to na něm…Palina.zl: Takže taky rak a tygřík :D Jinak jsme taky ze Zl. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
21.11.10 17:25

Ahoj,my jsme se přetáčeli skoro na den přesně v 6-ti měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
21.11.10 17:27

Darek ve 4. měsících ani pořádně nepásl, o přetáčení nemohla být řeč vůbec…začal v 5. měsíci :mrgreen:

Nijak jsem s ním netrénovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
21.11.10 17:29

já si myslim že na přetáčení má času dost. Neboj jednou se ti přetočí určitě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
21.11.10 17:31

Cvalíkem to není, to mi všichni říkali první dcery, která se začala otáček sotva půl roce. Druhá dcera je cvalík podstatně větší a otáčí se od 3,5 měsíců a celkově je motoricky mnohem aktivnější. Každé dítě je jiné, určitě brzy začně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
21.11.10 17:31

Barush: Já už Zl nejsem ( :cry: ) - ale je mi bližší Zlín než Praha, takže jsem si tam to „zl“ nechala.
Jo a pozadu nejste určitě…to by byla pozadu většina dětí :lol: :wink: .
Koukla jsem synovi do deníčku a ten se poprvé přetočil 8.7. (narozen 10.3.)…a to jsem si myslela, jeký byl lenoch :lol:

• Citovat
  • Upravit
81479
21.11.10 17:41

Kluk se prvně otočil ve 4 měsících, po týdnu ho to přestalo bavit a začal zase před pátým m.
Nevím, jestli se má nacvičovat, ale pokud chceš, tak doktorka mi při té pauze radila chytit za nožičku u kolínka a pokrčit v koleni a kyčli a pomalu překřížit přes druhou nohu a tlačit kolínko k zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí