Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To je individuální, ale na bříško jí rozhodně dávej, pokud jí to nevadí a máš ji na očích, tak jí nech trénovat a posilovat
. Náš „lenošek“ pásl až kolem třech měsíců, měl k tomu silnou averzi ![]()
Ahojky, Vašík taky na bříšku ňufe kolem sebe taky už od 1 tydne! jednu dobu dokonce na brisku i spinkal myslim kolem 1 mesice vzdycky pres den vytuhl ![]()
Rozmary - nám řekli v porodnici že každý den, při vhodné příležitosti (aby nebyla po jídla, aby nebyla uplakaná), prostě když má dobrou náladu tak dávat na chvilku na bříško - dělala jsem to tak a dneska (má 3 měsíce) a psa koníky, že bychom mohli jít na výstavu ![]()
Párkrát mi na bříšku i usnula a sama si tu hlavičku otočila tak aby mohla dobře dýchat - není v tom vůbec problém ![]()
Příspěvek upraven 21.11.10 v 19:10
Ahoj. Záleží, čemu přesně říkáš pasení koníčku
. Jestli „jen“ tomu, že drží hlavičku, tak to skutečně děti umějí hodně brzy. Ale takové to opravdové pasení vypadá tak, že dítě má rovná zádíčka, hlavu drží rovně a především je opřené o předloktí a pěstičky nemívá sevřené. To děti umí většinou kolem 3.měsíce.
Já dávala malýho na bříško od narození a od 1 měsíce už uměl zvednou hlavičku a ve dvou měsících už krásně pásl ![]()
To je naše mládě 12 dnů po narození
- takhle vydržela třeba jen 10 sekund, pak se to prodlužovalo … dnes vydrží strašně dlouho, i když zatím má zavřené pěstičky, ale na loktích už vydrží zvednutá.
Já taky dávám od narození..i nám to tak říkali v porodnici - jak píše Petka:)
petka.konecna píše:
To je naše mládě 12 dnů po narození- takhle vydržela třeba jen 10 sekund, pak se to prodlužovalo … dnes vydrží strašně dlouho, i když zatím má zavřené pěstičky, ale na loktích už vydrží zvednutá.
Ty bláho to je šikulka ![]()
Tobísek byl větší miminko, takže měl asi i víc svalů…Takže když byl na zádech, otáčel hlavu hned v porodnici a když jsem ho dala na bříško, tak už v 10 dnech otáčel hlavu ze strany na stranu a pásl…Kamarádky malej má 3 měsíce a moc se mu na bříšku nelíbí, takže je to asi hodně indivuduální…Ale určitě můžeš dávat mimi na bříško, když není po jídle a jsi u něj..Když na to nebude mít, tak bude ležet, když se mu bude chtít, bude se snažit pást… ![]()
Ja jsem prcka davala na brisko uz od narozeni vzdycky po koupani na chvilku.Ale poradne zacal hlavu zvedat v 5ti tydnech a ve 2,5 mesicich uz to umel perfektne.
Norma na pasení je tak kolem 3 měsíců, ale jsou děti, které ještě třeba ve 4 nepasou. Od 5 měsíců by to už měla dr. řešit. Jsou samozřejmě i děti, které pasou dřív. Moje malá začala kolem 2 měsíců.
Ahojky, tak my dávali na bříško hned v porodnici, a koníky pásla ukázkově okolo 2. měsíce.
Ahoj,mám asi hloupou otázku,ale fakt nevim.Od narození asi těžko to má mimčo těžkou makovičku,ale malá ji už týden po porodu držela a čumákovala kolem sebe,občas jí dám na bříško,ale bojím se abych jí nějak neublížila,je jí 7 týdnů