Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, kolegyně našla doma nepoužívaný nový Římský hrnec, a chce mi jej dát.
Máte ho někdo? co a jak v něm vaříte?
Díky.
Mám, používám. Hodně v něm peču třeba kuře nebo zapečený jídla, super věc. Naskládám, přiklopím, strčím do trouby, zapnu ji a dvě hodiny neřeším, neotvírám, nepodlévám.
Jo, mám ho, kdysi jsem ho dostala a použila jednou. Neumím to a upřímně, nemám čas se s tím crcat.
@ugluk a je to lepší než třeba takové ty skleněné mísy s víkem, to mám já a taky v tom hodně peču, ten římský chce manžel ale já mu tvrdím že to je stejný jak to skleněný
kecám mu? ![]()
@Paoloska píše:
Jo, mám ho, kdysi jsem ho dostala a použila jednou. Neumím to a upřímně, nemám čas se s tím crcat.
Uplne stejne ![]()
@K.Black no, mísa je mísa. Líp se myje a může do myčky a má průhledné víko, toť její výhody. Hrnec je keramika, víko má neglazované a před použitím se na 15 minut ponoří do vody, kterou nasákne, takže když v něm pak děláš třeba zeleninu, je to něco mezi pečením a vařením v páře. Peče se na nižší teplotu, ale delší dobu, používá se míň tuku a dle mého to pak chutná trochu jinak. Ale já na tom fakt nejradši to pohodlí, kdy je dokonce zákaz to víko odklápět, aby neunikla pára
Můj vrcholný kousek byl, no, asi bych se tím neměla moc chlubit, kdy jsem zapomněla rozmrazit kuře, tak jsem ho tam šoupla rovnou mražené
Jen osolila a za dvě hodiny ho vytáhla s křipavou kůrčičkou. To nevím, jestli skleněná mísa zvládne. Plus tam často peču všecko i s přílohou - brambory, brokolici, rybu… naskládám na sebe, okořením a peču všecko dohromady. Jediný vopruz je pak to mytí, víko do myčky nesmí.
Taky jsem ho měla a pekla jsem v něm vždycky kuře se zeleninou. Ve skleněných běžně zapékám, ale kuře z nich je spíš dušené než pečené, což v tom římském hrnci ne, na to je určitě lepší. Ale to ponořování do vody (nebylo pořádně kam) a pak i to mytí mi nevyhovovaly, tak jsem jej darovala.
@ugluk aha, takže víko do myčky nemůže a mísa jo? a to kuře to je dobrý, já mám sklerozu tak by se to hodilo ![]()
@archienka1 to nevadí tak jsi pomalejší, hlavně se za to nestyď
![]()
@momi33 to se neděs, tak jednu věc umyješ v ruce no, nebo myslíš že ti upadnou
![]()
Holky a víte co láká mě, už jsem to říkala manželovi, ten pomalý hrnec, to je uplně bez práce, žádné míchání a tak ![]()
@K.Black teoreticky by mohla, když je glazovaná a nenasaje ten saponát. Už jsem viděla i celoneglazovaný model. No, já sama bych si ho asi nepořídila, nenapadlo by mě to, ale když jsem ho dostala, používám ho překvapivě často. A pak dělám hodně smutný voči a myje ho manžel ![]()
@ugluk ale tak to já tu taky nějakou „myčku“ najdu, sice brblaj ale zavelím a jde to ![]()
@K.Black ano pro pomalejší pomalý hrnec, pro mě jako dělané
já po něm prahnu taky, ale zatím jsem doma dost často sama tak pro mě zbytečná investice