Římský hrnec, máte někdo?

25324
11.12.12 16:18

Římský hrnec,máte někdo?

Ahoj, kolegyně našla doma nepoužívaný nový Římský hrnec, a chce mi jej dát.
Máte ho někdo? co a jak v něm vaříte?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69015
11.12.12 16:24

Mám, používám. Hodně v něm peču třeba kuře nebo zapečený jídla, super věc. Naskládám, přiklopím, strčím do trouby, zapnu ji a dvě hodiny neřeším, neotvírám, nepodlévám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
11.12.12 16:24

Jo, mám ho, kdysi jsem ho dostala a použila jednou. Neumím to a upřímně, nemám čas se s tím crcat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
11.12.12 16:29

@ugluk a je to lepší než třeba takové ty skleněné mísy s víkem, to mám já a taky v tom hodně peču, ten římský chce manžel ale já mu tvrdím že to je stejný jak to skleněný :think: kecám mu? :lol:

• Citovat
  • Upravit
5158
11.12.12 16:33

@K.Black kecáš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
11.12.12 16:36

@archienka1 a proč? řekni ;)

• Citovat
  • Upravit
3380
11.12.12 16:39
@Paoloska píše:
Jo, mám ho, kdysi jsem ho dostala a použila jednou. Neumím to a upřímně, nemám čas se s tím crcat.

Uplne stejne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
11.12.12 16:42

@K.Black no, mísa je mísa. Líp se myje a může do myčky a má průhledné víko, toť její výhody. Hrnec je keramika, víko má neglazované a před použitím se na 15 minut ponoří do vody, kterou nasákne, takže když v něm pak děláš třeba zeleninu, je to něco mezi pečením a vařením v páře. Peče se na nižší teplotu, ale delší dobu, používá se míň tuku a dle mého to pak chutná trochu jinak. Ale já na tom fakt nejradši to pohodlí, kdy je dokonce zákaz to víko odklápět, aby neunikla pára :-) Můj vrcholný kousek byl, no, asi bych se tím neměla moc chlubit, kdy jsem zapomněla rozmrazit kuře, tak jsem ho tam šoupla rovnou mražené :oops: Jen osolila a za dvě hodiny ho vytáhla s křipavou kůrčičkou. To nevím, jestli skleněná mísa zvládne. Plus tam často peču všecko i s přílohou - brambory, brokolici, rybu… naskládám na sebe, okořením a peču všecko dohromady. Jediný vopruz je pak to mytí, víko do myčky nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
11.12.12 16:44

@K.Black než se uráčím, odpověˇuž máš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
11.12.12 16:47

Taky jsem ho měla a pekla jsem v něm vždycky kuře se zeleninou. Ve skleněných běžně zapékám, ale kuře z nich je spíš dušené než pečené, což v tom římském hrnci ne, na to je určitě lepší. Ale to ponořování do vody (nebylo pořádně kam) a pak i to mytí mi nevyhovovaly, tak jsem jej darovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
11.12.12 16:52

Jééé, on se nemůže dát do myčky? 8o :,( :lol:
Ale to kuře mě láká :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
11.12.12 17:04

@ugluk aha, takže víko do myčky nemůže a mísa jo? a to kuře to je dobrý, já mám sklerozu tak by se to hodilo :think:

@archienka1 to nevadí tak jsi pomalejší, hlavně se za to nestyď :mrgreen: :mrgreen:

@momi33 to se neděs, tak jednu věc umyješ v ruce no, nebo myslíš že ti upadnou 8o :mrgreen:

Holky a víte co láká mě, už jsem to říkala manželovi, ten pomalý hrnec, to je uplně bez práce, žádné míchání a tak :think:

• Citovat
  • Upravit
69015
11.12.12 17:07

@K.Black teoreticky by mohla, když je glazovaná a nenasaje ten saponát. Už jsem viděla i celoneglazovaný model. No, já sama bych si ho asi nepořídila, nenapadlo by mě to, ale když jsem ho dostala, používám ho překvapivě často. A pak dělám hodně smutný voči a myje ho manžel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
11.12.12 17:09

@ugluk ale tak to já tu taky nějakou „myčku“ najdu, sice brblaj ale zavelím a jde to :lol:

• Citovat
  • Upravit
5158
11.12.12 17:14

@K.Black ano pro pomalejší pomalý hrnec, pro mě jako dělané :palec: já po něm prahnu taky, ale zatím jsem doma dost často sama tak pro mě zbytečná investice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný