Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@K.Black píše:
@ugluk aha, takže víko do myčky nemůže a mísa jo? a to kuře to je dobrý, já mám sklerozu tak by se to hodilo![]()
@archienka1 to nevadí tak jsi pomalejší, hlavně se za to nestyď
![]()
@momi33 to se neděs, tak jednu věc umyješ v ruce no, nebo myslíš že ti upadnou
Holky a víte co láká mě, už jsem to říkala manželovi, ten pomalý hrnec, to je uplně bez práce, žádné míchání a tak![]()
@archienka1 píše:
@K.Black ano pro pomalejší pomalý hrnec, pro mě jako dělanéjá po něm prahnu taky, ale zatím jsem doma dost často sama tak pro mě zbytečná investice
@momi33 hele, máš ho mít zadarmo, tak ho vem, vyzkoušej a uvidíš, buď ho pošleš dál, nebo z něj můžeš třeba udělat květináč
![]()
Mám, používala jsem dřív, ale asi jsem s tím neuměla nebo nevim, ale koupila jsem si radši skleněný pekáč a dělám v něm… A kuře mi ze skleněného teda nepřijde dušené, vždycky na poslední třetinu pečení oddělám víko a kuře se krásně dopeče… Ale když jsi mi ho připomněla, asi v něm zkusím zas něco udělat, třeba se už mé kuchařské umění zlepšilo:-)))
@K.Black ahojky, tak já jsem pracovala ve firmě, která ho prodává a dodává do řetězců / teď jsem na mateřský /. Jsou ve třech velikostech 2,5l, 3,7l a myslím že 5l + ryba / ale ta se už asi neprodává/ hodně lidí si kupovalo ten největší a pak ho vracely páč se jim nevešel do trouby
ideální je ten prostřední 3,7l je pro cca 6osob. Já mám ten malý, pro mě a manžela bohatě stačí ![]()
@K.Black píše:
@momi33 hele, máš ho mít zadarmo, tak ho vem, vyzkoušej a uvidíš, buď ho pošleš dál, nebo z něj můžeš třeba udělat květináč![]()
jj, mě se to líbí, jak se to přiklopí, a nechá se to být ![]()
Ahoj holky, já jsem dostala římskej hrnec jako sv. dar před třemi lety. Vůbec jsem ho nepoužila, ale ráda bych. Jen nevím, jak na to, co se namáčí a jak dlouho se v něm co dělá, když se to teda neodklápí? Někdo tu psal, že peče kuře dohromady se zeleninou a bramborama, takže všechno dvě hodiny? A to jako brambory nebudou úplně „rozvařený“? Všem zkušeným kuchařkám se omlouvám, ale než jsem se vdala, uměla jsem sotva ohřát párek a umíchat vajíčka
![]()
@NikynaU Já ho používám, namáčím ho celý ve dřezu do studené vody asi na půl hodiny. Peču v něm hlavně větší kusy masa - kachnu, celé kuře. Klidně ho odklopím a po nějaké době se podívám, jestli už to je.,
Mám ho 20 let. Neglazovaný. Do myčky nesmí, ale to jsem v době nákupu neřešila
.
Dávám celý do studené vody, cca 20 minut. Peču v něm kuře cca 1,5 hodiny, po necelé hodině kuře obracím, v té době jsem párkrát přihodila brambory. Jo, dává se do nevyhřáté trouby.
A nekoupila jsem to jako římský hrnec, ale pekáč.
Pomalý hrnec nechci, jsem zvyklá na papiňák.
Já se ho chystám koupit na pečení chleba bez hnětení (smíchá se těsto, nechá se stát cca 12-16h, pak se přeskládá, hrnec se strčí do horké vody, do něj těsto, půl hodiny se nechá kynout, pak šup do trouby. Vložené úsilí prý minimální, výsledek maximální ![]()
@Gladys Takhle peču chleba i mezi dvěma obyčejnými pekáči. Na to jsem římský hrnec ještě nezkoušela.
Dobrý tip ![]()
@tasa píše:
Další uživatelky?
Já mám neglazovaný římský hrnec, moje maminka ten pomalu pečící elektrický. Ještě jsem ten její nezkoušela, ale s římským jsem naprosto spokojena, simuluje mi parní troubu, kterou nemám.
@Tiger-lily A ono se v něm peče na míň stupňů než v normálním pekáči? Na kolik mám teda dělat to maso?