Římský hrnec, máte někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
11.12.12 17:17
@K.Black píše:
@ugluk aha, takže víko do myčky nemůže a mísa jo? a to kuře to je dobrý, já mám sklerozu tak by se to hodilo :think:

@archienka1 to nevadí tak jsi pomalejší, hlavně se za to nestyď :mrgreen: :mrgreen:

@momi33 to se neděs, tak jednu věc umyješ v ruce no, nebo myslíš že ti upadnou 8o :mrgreen:

Holky a víte co láká mě, už jsem to říkala manželovi, ten pomalý hrnec, to je uplně bez práce, žádné míchání a tak :think:
:mrgreen: :mrgreen:
nesnáším mytí nádobí :poblion:
halt budu muset aktivovat manuální myčku :think: :pankac: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
11.12.12 17:20
@archienka1 píše:
@K.Black ano pro pomalejší pomalý hrnec, pro mě jako dělané :palec: já po něm prahnu taky, ale zatím jsem doma dost často sama tak pro mě zbytečná investice
:lol: :lol: :lol:
Já ho právě nutně potřebuju, ještě musím vykoumat který, zatím vím že musí mít vyndávací nádobu aby se to dalo šoupnout do trouby :think:
  • Citovat
  • Upravit
K.Black
11.12.12 17:22

@momi33 hele, máš ho mít zadarmo, tak ho vem, vyzkoušej a uvidíš, buď ho pošleš dál, nebo z něj můžeš třeba udělat květináč :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
3788
11.12.12 17:29

Mám, používala jsem dřív, ale asi jsem s tím neuměla nebo nevim, ale koupila jsem si radši skleněný pekáč a dělám v něm… A kuře mi ze skleněného teda nepřijde dušené, vždycky na poslední třetinu pečení oddělám víko a kuře se krásně dopeče… Ale když jsi mi ho připomněla, asi v něm zkusím zas něco udělat, třeba se už mé kuchařské umění zlepšilo:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
11.12.12 18:36

@K.Black ahojky, tak já jsem pracovala ve firmě, která ho prodává a dodává do řetězců / teď jsem na mateřský /. Jsou ve třech velikostech 2,5l, 3,7l a myslím že 5l + ryba / ale ta se už asi neprodává/ hodně lidí si kupovalo ten největší a pak ho vracely páč se jim nevešel do trouby :,( ideální je ten prostřední 3,7l je pro cca 6osob. Já mám ten malý, pro mě a manžela bohatě stačí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
11.12.12 19:27
@K.Black píše:
@momi33 hele, máš ho mít zadarmo, tak ho vem, vyzkoušej a uvidíš, buď ho pošleš dál, nebo z něj můžeš třeba udělat květináč :lol: :lol:

jj, mě se to líbí, jak se to přiklopí, a nechá se to být :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
28.7.13 06:50

Další uživatelky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
28.7.13 08:01

Ahoj holky, já jsem dostala římskej hrnec jako sv. dar před třemi lety. Vůbec jsem ho nepoužila, ale ráda bych. Jen nevím, jak na to, co se namáčí a jak dlouho se v něm co dělá, když se to teda neodklápí? Někdo tu psal, že peče kuře dohromady se zeleninou a bramborama, takže všechno dvě hodiny? A to jako brambory nebudou úplně „rozvařený“? Všem zkušeným kuchařkám se omlouvám, ale než jsem se vdala, uměla jsem sotva ohřát párek a umíchat vajíčka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
28.7.13 08:21

@NikynaU Já ho používám, namáčím ho celý ve dřezu do studené vody asi na půl hodiny. Peču v něm hlavně větší kusy masa - kachnu, celé kuře. Klidně ho odklopím a po nějaké době se podívám, jestli už to je.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
28.7.13 08:33

Mám ho 20 let. Neglazovaný. Do myčky nesmí, ale to jsem v době nákupu neřešila :)).

Dávám celý do studené vody, cca 20 minut. Peču v něm kuře cca 1,5 hodiny, po necelé hodině kuře obracím, v té době jsem párkrát přihodila brambory. Jo, dává se do nevyhřáté trouby.

A nekoupila jsem to jako římský hrnec, ale pekáč.

Pomalý hrnec nechci, jsem zvyklá na papiňák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.7.13 08:35

Já se ho chystám koupit na pečení chleba bez hnětení (smíchá se těsto, nechá se stát cca 12-16h, pak se přeskládá, hrnec se strčí do horké vody, do něj těsto, půl hodiny se nechá kynout, pak šup do trouby. Vložené úsilí prý minimální, výsledek maximální :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
28.7.13 08:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
28.7.13 09:45

@Gladys Takhle peču chleba i mezi dvěma obyčejnými pekáči. Na to jsem římský hrnec ještě nezkoušela. :think: Dobrý tip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
28.7.13 10:04
@tasa píše:
Další uživatelky?

Já mám neglazovaný římský hrnec, moje maminka ten pomalu pečící elektrický. Ještě jsem ten její nezkoušela, ale s římským jsem naprosto spokojena, simuluje mi parní troubu, kterou nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
28.7.13 19:34

@Tiger-lily A ono se v něm peče na míň stupňů než v normálním pekáči? Na kolik mám teda dělat to maso?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný