IVF - jak jste řešily úklid?

16557
11.12.12 10:59

IVF - jak jste řešily úklid?

:mavam: Ahoj holky, tak došlo konečně i na mě a začátkem ledna jdu na ET. Počítala jsem s tím tedy až tak o měsíc později, ale včera mi volali z caru ať se jim ve čt přijdu ukázat a že mi už nasadí léčbu, tak jsem z toho celkem vyvalená :D
Ráda bych se zeptala ostatních co byli na IVF, jak jste řešili úklid? Já jsem docela pintlich a doporučili mi týden až 14 dní po ET ležet. Tak by mě zajímalo, jestli když se zadařilo o embrijko se zahnízdilo, jste mohly normálně dělat vše jako dřív? :nevim: Myslím třeba luxovat, vytírat, žehlit…Taky jsem se chtěla zeptat - mám jezevčíka a několikrát denně jí venčím s tím, že nesmí po schodech, tak jí vždycky do schodů a ze schodů nosim-má 6 kg :think: Zase si říkám, jestli to moc neřeším, ale jdu poprvé, nemám žádné zkušenosti a taky nejsem žádná mladice(35)tak bych nechtěla nic podcenit a zanedbat. Říkám si, jak to dělaj maminky co už doma jedno malý dítko maj a jdou na IVF? Prosím o rady a názory co můžu nebo naopak nemůžu, pomalu celou noc jsem nespala jak jsem nervozní. Vy poradíte vždycky nejlíp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9995
11.12.12 11:06

Já tedy nemám osobní zkušenost, ale myslím, že opatrnost je na místě, pár týdnů určitě. Myslím, že bez poctivého šůrování se dá chvíli přežít :pankac: Já měla dva měsíce pravou ruku v sádře a prostě to nešlo, ber to taky tak, prostě to nejde a buď to udělá někdo jiný nebo to nebude a co…Na Vánoce už máš určitě naklizeno a pak se svět nezboří. Hlavně ať se zadaří miminko :srdce: Moc držím palce :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
11.12.12 11:09

Tak ja si rada pockam na rady zkusenych. Ja jsem vcera po ET a me tedy zadny lezeni nedoporucili :nevim: Jen tyden bez pohlavniho styku a neprehrivat se. Takze svoji oblibenou vecerni vanu vynecham a sprchuji se. No a sauna by me snad ani nenapadla. Jinak s tim uklidem, taky se mi nechce litat s mopem, abych si nevycitala. A to jsou zrovna vanoce. Normalne mi chodi pani na uklid a ted zrovna odjela :pocitac: vysavac mam robota a jinak bude muset pomoct manzel a starsi ditko. A zehleni tyden vydrzime, a pak uz je stejne rozhodnuto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
11.12.12 11:10

Ahoj, tak já měla klid asi 3-4 dny po ET (i v CAR to rikali, ze tak tri dny klidu by bylo na místě), jsem učitelka a suprově to vyšlo na jarní prázdniny, který jsem více méně proležela v klidu, ale na procházky jsem chodila, ne že bych ležela celý den v posteli. No a po tom týdnu zcela normální režim, práce, domácnost, tak samozřejmě, že jsem nestěhovala nábytek a byla jsem víc opatrná, ale nádobí, prach, lux, podlahy (mopem, po kolenou se nešoupu :-) ) jsem dělala normálně.
Jako dávej na sebe pozor, ale přehánět s klidem to nemusíš ;-)
PS: nám to vyšlo ;-)

Příspěvek upraven 11.12.12 v 11:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65402

Po ET jsem ležela víkend…pak vše normálně…ale nepřeháněla jsem to…
uklidila, lehla, vytřela, lehla na chvilku a dokola…
Po KET už to nešlo…byl doma malej…
Takže se šetři, ale dle mě–těhotenství se nedá vyležet.
Nám vždy říkají…důležité jsou první 4 dny od ET/KET

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2716

Ahoj, já po odběru i pak po ET ležela tak den.. nebylo mi moc dobře. Pak už jsem fungovala normálně.. moc jsem neuklízela, ale vysání a vytření mopem jsem zvládla. Ono se to bez pintlich úklidu taky nezblázní :) S psiskem - nesmí po schodech ze zdravotních důvodů nebo jen jako prevence? Pokud je to jen prevence a pár schodů, tak bych ho nechala těch 14 dní běhat. My máme jezevčice dvě (4 a 8 kg) a tahala jsem je teda jen do vany na mytí pacek - jinak jsem se snažila to těch 14 dní do testu omezovat. Jinak jsem je zvedala spíš ze dřepu, neohýbala se k nim, abych pokud možno šetřila břicho. Ale myslím, že těch 6 kg je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289

A to ležení ti řekli kvůli nějakým dalším problémům, nebo jen „pro sichr“?
Pokud jen pro sichr, tak bych to tak nehrotila, ani na jednu stranu, takže s psíkem ven jo, umýt nádobí jo, ale třeba nějaké velké šůrování se určitě 2 týdny nezblázní.

Nicméně pokud očekávají nějaké komplikace, tak bych se uložila na postel a všechno by mi bylo jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
11.12.12 11:12

@Paoloska Děkuju :kytka: Nám teď právě jako na potvoru líná pes :cert: a chlupy lítaj snad všude-na kobercích to neni naštěstí vidět tak mě to tak nebere, ale v předsíni máme lino a tam jak člověk projde, hned lítaj vzduchem chuchvalce chlupů :zed: Mám ruční vysavač, tak to s ním pro klid v duši každý ráno přejedu, ale po IVF to asi holt bude muset teda dělat chlap :think: Ještě navíc během ledna kupujeme domek k rekonstrukci, takže chlap bude buď v práci nebo na baráku a nemůžu po němchtít aby ještě uklízel doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
11.12.12 11:13

Ahoj mám zasebou 6× IVF + KET + nějaký nativ
1IVF - dcera 4 roky jsem nedělala nic cca měsíc, uklízel, žehlil, nakupoval manžel a vařila nám moje máma. 2-6IVF + KET jsem začala když bylo malé cca rok dělal jsem vše sama + se strala omalou tahala jí atd… nepovedlo se. Pak jsme zkoušeli 4× NATIV malé bylo něco po třech letech to jsem jí dala na na poslední NATIV 14 dní ke tchýni a nedělala zas nic vařila máma, uklízel atd manžel jsem v 35tt a čekám druhou holčičku. Podle mně má klidový režim něco do sebe. Po měsíci jsem začala vařit a pomalu uklízet a vše ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
11.12.12 11:15

:mavam: :mavam: V klidu. Lehký ůklid můžeš, první týden jsem ležela-Po zavedení. Hlavně klid-jsou důležitější věci jako ůklid :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870

Já mám za sebou IVF + ET, doma jsem zůstala do kontroly, tj. cca 10 dní. Víceméně jsem je proležela, proodpočívala.. Úklid musel počkat a to máme kočku, takže písek ze záchodku a chlupy byly všude, pokud se vysavače nechopil manžel..

V CARu mi doporučili, abych nic nezvedala, nedělala rychlé pohyby - čupnout, stoupnout, skákat, dokonce ani cestovat autem, aby se mohl embrouš co nejlépe zahryznout. Takže i tu naši kočenu jsem nezvedala. Do potvrzení srdíčka jsem nedělala skoro nic, ale to proto, že mám za sebou i SP, takže jsem to nechtěla riskovat a věděla bych, že jsem udělala vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023

Ani při jednom ze tří transferů (dva různé CARy) mi nikdo ležení nedoporučoval (naopak, spíš doporučovali umírněný pohyb, ať se děloha prokrví), otěhotněla jsem z toho dvakrát. Nepít, nekouřit, neposkakovat, o úklidu teda nehovořil ani jeden z mnoha doktorů :) Jen se nepřepínat. Takže pokud máš pocit, že bys u úklidu měla vypustit duši, máš v podstatě dvě možnosti - buď to omezíš a nějaký ten bordel holt přežiješ, nebo to za tebe udělá někdo jiný, ideální příležitost zapojit chlapa ;) Já nejsem žádný uklízecí maniak a dělala jsem všecko jako normálně.
Většina mamin, co už doma dítě má, se o něj holt stará, protože jim nic jinýho nezbyde - a světe div se, úspěšnost IVF je u nich naprosto srovnatelná jako u prvorodiček.
Takže doporučuju nějak se zaměstnat, hlavu i tělo, ono prostě nevěřím tomu, že polehávání a intenzivní přemýšlení, čím vším tomu můžu uškodit, může být vůbec k nějakýmu užitku, jedině naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
11.12.12 11:19

Úklid jsem řešila tak, že jsem si všechno udělala dopředu - takové ty větší věci jako okna, záclony a prostě všechno, u čeho se člověk musí natahovat. Po IVF jsem zalehla a 10 dní jsem ležela. To je jako kdybys dostala chřipku a měla horečky. Uklízela by jsi? Chodila ven se psem? Asi ne. Taky by jsi nemohla nic dělat a svět by se nezbořil. Pokud pro to chceš udělat opravdu všechno, tak bude muset na veškeré práce včetně venčení hafíka nastoupit partner nebo někdo z rodiny. Myslím, že to stojí za to. Je zbytečné si pak něco vyčítat a trápit se myšlenkami: „Kdybych byla bývala ležela, kdybych to a to nedělala… mohlo se to povést.“ Za 7 - 10 dní po ET můžeš udělat test a budeš vědět. To není zas tak dlouhá doba. Držím pěsti, ať se to povede! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
11.12.12 11:20

Ahojky mne taky bylo doporucene tak tyden lezet. Jenomze kdo ty veci udela zejo nikdo :cert: mne teda chlap s nicim nepomohl, ratsi jel s klukama na houby tak jsem si vse musela delat sama i kdyz mi teda nebylo vubec dobre. Ale delala jsem to pomalu a zahnizdilo se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
11.12.12 11:20

Holky díky :hug: Jste mě uklidnily :kytka:
Pejsek je páteřák a trpí na plotýnky a i krční páteř, tak veta doporučil nosit, ale v domě máme jen 3-4 schody u výtahu tak jí vždy nosím dolu i nahoru a ona už je dost navyklá, navíc jí je skoro 17 tak i myslím, že by do těch schodů už asi ani sama nevylezla :oops:
Jinak ležet mi řekli asi jen pro sichr, ale taky se mi to zdá dlouho a nevim jestli to vydržim :nevim: ležet a nic nedělat :think: Mám jen sníženou funkci štítný žlázy jinak nijak nemocná nejsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný