Vytopili nás - pojišťovna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1247
9.12.12 20:16

Vytopili nás - dotaz

Ahoj všem,
včera ráno nás sousedi nad námi kompletně vytopili :? Naštěstí brzo vstáváme, takže jsme to zjistili v podstatě okamžitě a mohli to začít řešit (vypnout hlavní přívod vody, vypnout půlce domu topení-bydlíme v 9.patře a nebylo jasné, kde to ruplo, zavolat majitele bytu, kteří rekonstruují, ale v bytě ještě nebydlí). Nebyla to žádná sranda, ze stropu normálně regulérně pršelo, na podlaze bylo 5 cm vody, a to všechno ve všech místnostech (2 pokoje, kuchyň, koupelna, záchod, předsíň) kromě obýváku. Navíc to byla taková síla, že ta voda protekla nejméně do 5. patra. Sousedi nejsou pojištění, takže to chceme dát na naši pojišťovnu, jen by mě zajímalo, jestli to pak pojišťovna bude vymáhat po nich, nebo ne.
Díky za odpovědi, snad můj dotaz není moc zmatený :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3248
9.12.12 20:40

@mončatka Já teda nevím, ale nebudete mít pak vyšší pojistku? :think: jinak se mrkni jak máte udělanou smlouvu, jelikož tohle evidentně nevzniklo od vás, podle mě by to mělo jít z jejich kapsi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
9.12.12 20:43

@mončatka - Ahoj, nás takto vytopili sousedé před cca půl rokem. Oni pojištění nebyli, my ano, tak to šlo z naší pojistky. Zavolala jsem na pojišťovnu, tam mi paní poradila vše nafotit (kvůli případnému sporu se sousedy, kdyby škoda byla příliš vysoká) - takže stropy, mokré podlahy, co bylo zničené. Pak jsem si stáhla nějaký formulář, kde se vše popsalo, kdo škodu způsobil, komu, a v jakém rozsahu a odhadovanou cenu za uvedení do původ. stavu, kontakt na nás a ty, co způsobili škodu (my k tomu přikládali ještě hrubý odhad ceny od malíře). Poslalo se to na pojišťovnu (wustenrot) a cca za 10 dní přišla od nich pověřená osoba se na byt podívat. Vypsal formulář, kde napsal, co vše je nutné opravit (revize elektro, vymalování atd.), co vše bylo zasaženo a tak. Na pojišťovně to pak někdo ocenil a poslal nám návrh, kolik nám dají (byl o cca 2000 vyšší, než jsme původně odhadovali my - zřejmě za revizi elektro. rozvodů). Obrovské štěstí sousedů bylo, že jsem to zjistila vcelku brzy, zavčas vytřela plovoucí podlahy, protože kdyby se vzdula plovoučka, tak je škoda úplně někde jinde. U nás škoda byla cca 7000 Kč, tak to pojišťovna uhradila a po sousedech nic nepožadovala. Pán z pojišťovny ale říkal, že pokud je škoda vyššího rozsahu (což asi u vás bude), tak to pak vymáhájí po těch, co ji způsobili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
9.12.12 20:46

Vytopila jsem lidi dole a vše šlo z mé pojistky…
Zeptej se jich, zda jsou pojištěni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
9.12.12 21:02

Nas taky vytopili, a barak to nahlásil jako pojistnou udalost a mi i ostatni dostali zaplaceno od pojistovny ale predem se teda domluvte zda ti co vas vytopili maj nebo nemaj pojistku a pak to reste podle toho pokud nebudou mit pojistku trvejte na tom at to barak nahlasi jako poj. udalost mate domovnika ten nas to nechtel nahlasit ale prekecali jsem ucetniho a ten to nahlasil dosel clovek z pojistovny a sepsal to my z odporem a to myslim opravdu museli vymalovat a vystehovat kuch, obyv. a predsin vestavene skrine protoze jsme museli vymalovat a komlet nove podlahy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný