Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nehonim se
na vanoce si nechavam pect, budu delat jen vanilkove rohlicky.
Já teda dokonalá nejsem a peču 1× týdně. A vánoční domácí. Ovšem ne proto, abych se cítila jako dokonalá hospodyně, ale mimojiné i proto, abychom jedli „normální“ věci z „normálních“ surovin.
Aby třeba jednou děti vzpomínaly i na to domácí voňavé cukroví od maminky, aby jim jako „normální“ nepřišly ty hnusy z obchodu.
Tož tak
.
Já vařím tak jednou týdně a to nějakou rychlovku, cukroví teda péct budu, ale množství odpovídá krabici od bot, zabere mi to tak 3 hodiny. Takže já se nehoním, jeden večer udělám těsto (vypiju lahvinku), druhý večer upeču (vypiju lahvinku) a třetí večer zdobím (vypiju lahvinku). Takže já to mám spojený s tím, že 3 večery se pěkně napiju
, každoročně se na to těším a přítel má ze mě srandu ![]()
Příspěvek upraven 07.12.12 v 21:43
Nehoním, ještě nemám nic.
I na ty perníčky jsem se letos vykašlala. ![]()
Tak kdybys dala tenhle dotaz třeba loni, tak bych se přihlásila, taky jsem nepekla asi deset let, protože jsme dostávali cukroví od babiček. Letos jsem se odhodlala, babičky už mají věk, a přeci jen je to hodně práce. Takže babičky jsem obeznámila, ať nám už nedávají, že upeču
tak peču. Je to ale boj. ![]()
Nehoním se a peču doma. Ale tak max tři druhy, perníčky už máme hotový a ještě udělám linecký a vanilkový rohlíčky.
Peču protože kupované mi nechutná a bez pečení prostě nedostanu tu správnou vánoční náladu, takže musím
.
Dneska jsme na večer měli u tchánů ke kávě a čaji z manželem Vánoční kupované a bylo to suché a byla s toho cítit umělina. Jsem jedno nakousla a strčila ho manželovi, že fůj ale ten sní vše, tak se ládoval
.
Ale pamatuju si, že babi vozila z Polska z trhů, takové výborné sušenky bylo jich víc druhů, různé oříšky
a to bylo jediné co mi kupované chutnala, jednu dobu jsem to viděla prodávat na Vánočních jarmarcích, ale už jsem to zas dlouho neviděla, kdybych na to letos narazila, tak pár koupím i když budeme mít domácí cukroví, tak těm oříškům bych neodolala
protože byly výborné ty sušenky (a do Polska se nechystáme na trhy).
Mám vyhlídnutých - 500 gr - lepených, polomáčených banánků - za 85 kč
.
Nepeču!
Nebaví mě to a hlavně to ani neumím. U nás peče tchýně na kila, takže mám pravidelně od ní velkou krabici.
Jo jediný co udělám jsou vosí hnízda - ty miluju a nemusí se péct ![]()
No tak já osobně si cukroví peču sama, ale neodsuzuju ty, co si to pečou jinde či kupují…moje mamka nikdy nepekla, vždy pekla babička pro nás. Mamku to nikdy nebavilo a neviděla v tom smysl (babrat se s tím, aby to všichni jak kobylky sežrali
). Rozhodně tím nikdo neutrpěl a babička byla šťatná, protože peče ráda. Já též peču ráda, takže to dělám, stíhám vše a ulehčení Vánoc vidím v tom, jíst jako jindy během roku a vyhnout se přemrštěným nákupům „žrádla“ jak někteří vypadají v marketu jakoby čekali vážně ten konec
No a pak honbu za množstvím dárků pro kupu lidí… Úklid nehrotím, prostě uklidím jako vždy a Vánoce jsou pěkně v klidečku ![]()
Jo a taky se nehoním, vše si napeču tento víkend, pak dodělám vše těsně před Vánocama, mě to pečení nabíjí, tak musím
![]()
A nakonec toho budeš mít doma 15 kilo
.
Taky dostáváme - jenže se u výroby cukroví kouří cigarety a popelník stojí vedle připraveného těsta - a mě, jako odnaučenýmu kuřákovi - to děsně vadí
.
@delice píše:
Tak kdybys dala tenhle dotaz třeba loni, tak bych se přihlásila, taky jsem nepekla asi deset let, protože jsme dostávali cukroví od babiček. Letos jsem se odhodlala, babičky už mají věk, a přeci jen je to hodně práce. Takže babičky jsem obeznámila, ať nám už nedávají, že upečutak peču. Je to ale boj.
Zatim nepeču a vidim to letos max na linecký. Okna asi počkaj na jaro a celkově to s tím úklidem nevidím na nějakou dokonalost. Hlavně ať je pohodová nálada. U nás doma se vždycky naklízelo a makalo, nervy, stres, řev, to já prostě nechci
@micelinka píše:
Já vařím tak jednou týdně a to nějakou rychlovku, cukroví teda péct budu, ale množství odpovídá krabici od bot, zabere mi to tak 3 hodiny. Takže já se nehoním, jeden večer udělám těsto (vypiju lahvinku), druhý večer upeču (vypiju lahvinku) a třetí večer zdobím (vypiju lahvinku). Takže já to mám spojený s tím, že 3 večery se pěkně napiju, každoročně se na to těším a přítel má ze mě srandu
Příspěvek upraven 07.12.12 v 21:43
Někdy je tu na mě až moc dokonalých mamin a žen - ve smyslu - co jste dnes pekly dobrého? Tak na to já mohu vždy odpovědět - nic
. Nebaví mě to a kupované mi chutná více. Kdo tu cukroví nepeče, kupuje, dostává, nechce se honit. Vánoce aneb jak se nehoníte
.