Řízení auta s dětmi

23033
13.11.12 00:41

Řízení auta -s dětmi

Zdravim,

Asi zase blbe tema diskuze, ale po 100 letech jsem ridila, sice jen usek Hradec Kralove-Praha, ale s 3 mesicnim urvanym kojencem a dvou a pul letou ufnukankyni jsem byla docela v… :roll: Necekane me to strasne znervoznovalo, nastesti mi pomohly spunty do usi :zed:

Jak to mate vy? jste v klidku, kdyz deti fnukaj? nedali se zabavit ani dvd, casakem proste nicim a mala byla nacpana… no asi prestanu jezdit autem nez devcata odrostou :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2230
13.11.12 00:48

Pustim si trochu víc nahlas rádio a holyk vypnu, pokud dělaj moc velkej bugr tak prudce (ale bezpečně) zastavim, ideálně aby se lekly (což nejde s 3měs mimi) a zařvu an ně že jestli nebudou ticho tak vystoupima bude mazec. starší už má víc rozumu tak ji yvsvětlim že teĎ má být potichu, prtže např. prší, klouže to, jedu po dálnici a musim dávat velkej pozor jinak se tu zabijem. když se situace na silnici zklidní tak na ni hned promluvim že teď už muže povídat (ne ječet)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
13.11.12 00:48

Jsem děsně nervózní, když to za mnou ječí. Syn už si naštěstí na cestování zvykl, takže s ním je relativní pohoda, ale malá občas pláče. Proto když jedu sama, jezdím na její spaní, snažím se nikde nezastavovat a jet rovnou na místo určení. Když začne křičet a nevypadá to, že usne, zastavuji a nakojím, to ji většinou uklidní. Pak jedeme zase dál. U syna pomohla autosedačka otočená po směru jízdy, ale až uměl sám sedět v 9ti měsících. Potom už při cestování nemusel spinkat a pěkně koukal na ubíhající krajinu. Takže si u dcerky ještě počkáme tak do ledna a snad budem cestovat trochu klidněji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
13.11.12 00:52
@spiky01 píše:
Pustim si trochu víc nahlas rádio a holyk vypnu,…

Dělám to úplně stejně (jen „vypínám“ kluky). Jízda po městě jim obvykle nevadí, případně to já vydržím. Delší jízdy se snažím časovat na dobu spánku (aby vytuhli), páč mi to pochopitelně leze na nervy (a to ani nemusím být řidič, rozčiluje mě to i jako spolujezdce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
13.11.12 02:57

Dceri (16 mesicu) poustim pohadky na dvd a mam klid, max. jinpodam krupky a piti. V dobe kdy se na pohadky jeste nedivala jsem jezdila vybavena hrackami a pokud mozno v dobe kdy mela spat.To s ni jezdim trasu cca 300km

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
13.11.12 06:18

Nikdo neřídí v klidu, když děti ječí. A nejlepší je, když ječí staršák kvůli tomu, že řve mimino.

Mně jednou mimino sežralo zelenou kartu od auta, jak ječelo a já jsem na něj dozadu házela vše, co mi přišlo pod ruku, aby se zabavilo. :mrgreen: Až poslední doklady měly úspěch. :oops: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.11.12 06:26

Ze prej brecici mimino ´= jako bys mela v sobe dve piva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.11.12 07:27

Když náhodou ječí, zesílím rádio a snažím se ho svým hrozným zpěvem překřičet. Po jedný písničce je z toho tak znechucený, že radši usne :)
Horší je, že teď chce všechno komentovat. Většinou nevím, co zrovna zajímavýho viděl a než přeříkám všechny zajímavý věci, tak mi dost hlásitě nadává svojí řečí :) A to mi přijde horší, než když brečí.

• Citovat
  • Upravit
2889
13.11.12 07:37

Uf, taky to nesnasim. Nejhorsi bylo rvouci mimino, ted uz za sebou vetsinou slysim jen knourani a „dolu, dolu“. Priznavam taky zesilovani radia :-).
A uvazuju o koupi DVD prehravace, pomaha vam? Jestli jo, tak mi to za ten klid stoji.
Jo a na dovolenou pojedem (zas) v noci, pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
13.11.12 07:47

Tak u nás to je asi tak, když auto jede je klid a ticho v ten moment jak stojím na křížovatce třeba jen nepatrnou chvilku tak řve jako tur a nepomůže nic, než se zase rozjet. Nechapu, jak to až tak moc rozezná, protože ikdyž v autosedačce podřimuje tak jak zastavám řvě :think: Takže když vidím kolonu tak se už děsím, protože musím popojíždět i o milimetry, aby nebřečel tak si někteří musí klepat na hlavu co mě sledují a nebo nadávám co to tam je za D… co to zdržuje :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17959
13.11.12 07:48

Nám docela pomáhalo u nejmladších dětí, že jsme jezdili často už od miminka, zvykli si. Jezdili jsme i velmi dlouhé trasy, s přestávkami pochopitelně. Pro starší jsem měli DVD, knížky, kreslení, hru Kdy už tam budeme? apod.
Když jsme měli ještě jen starší a bylo jim 3 a víc, hráli jsme cestou hry, zpívali jsme - v té době jsem tedy ještě neřídila.
Ale hodně jsem toho najezdila se 4 dětmi - takže řev dvou mimin a dvou starších, kteří se hádali o pohádku :mrgreen: Člověk postupně otupí ;)

Jedinkrát mi hodně zatrnulo - vezla jsem dvojčata - asi 3 roky - jen cca 3 km a po cestě si malej dal do nosu lentilku (blbec jsem je chtěla na cestu zaměstnat :zed: :zed: ), takže jsme rovnou zaparkovali u dr a vytáhla mu ji. Ale než jsme k ní dojeli, byla jsem vynervená na max.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
13.11.12 07:53

Ahoj,
děti naštěstí většinu cest neřvou a v klidu koukají a komentují, co se děje kolem. Občas začnou trápit psa, tak to na ně řvu já. Ale z posledních pár měsíců si vybavuji dvě náročné scény. Oba řvali jak pominutí a nezabíralo nic, já už unavená a šíleně nervní, otočila jsem se na ně a najela na obrudník a rozřízla gumu :twisted: takže od té doby se na ně radši ani neotáčím.
No a druhá scéna, cesta k příbuzným, z necelých tří hodin to bylo pět hodin a poslední hodinu malá ječela a ječela. Nakonec mi ruply nervy, zastavila jsem u krajnice, vlítla pro ni a že si ihned vystoupí a jedu bez ní! No ztichla a do konce cesty ani nepípla.
A ano, řídit s uřvaným dítětem nebo dětma je neskutečně náročné. Dělám to jak ostatní, zapnu hlasitě rádio, abych je neslyšela nebo jim oznámím, že je i se sedačkama vytáhnu ven a nechám u krajnice. A jinak zabírá jídlo, ale takové to ne moc vhodné, lízátka, bonbony apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
13.11.12 07:56

Teda jsem tak ráda, že nejsem jedina „histerická“ matka v autě, co pod hrůžkou násilí sahá po knoflíku VOLUME na svém autorádiu a za monologu typu"bud už konečně stihcha, nebo zastavím a dám Ti na prdel"si začne nahlas a šíleně zpívat, jako kdyby právě přišla o zbytky rozumu, které jí ještě zbyly :potlesk:
nejvíc mě dokáže naštvat, kdy mu dám hračky a on to úspěšně během vteřiny nahází na zem a řve!!!tak se mu to snažím podat, v jedné ruce volant, půlka těla narvaná mezi sedačkami ve snaze, aby ruka našla aspon jednu z těch milionů hraček, co jsou pod sedadlem a ani ne k mému překvapení, to NĚNÍ právě ta, co CE!!!V tu chvíly teda nastupuje to autorádio, jako další marnej pokus o to, udržet mé dítko alespon ještě chvilku v klidu, což samo nezabírá, protože je celej po tatínkovi, takže nerváček a paličatej, takže pak teda už jedine zaječím(asi se to nemá, vím to, ale…)je to to jediné co zabírá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.11.12 07:56

Tak můj mladej je v autě celkem klidnej už od mimina, ale teď mě dokáže vytočit.. každou chvíli se zezadu ozve, proč čekáš, tady žádný auto nejede, jedeš jak šnek, proboha zpomal, máš špatně zařazeno a pod… To by mě šlak trefil :mrgreen: Navíc hodně jezdíme po městě, tady si lidi s předností a pod moc hlavu nelámou, takže když mi po 101 někdo vjede těsně před auto, zezadu se ozve-to je ale pitomec, mohl nás zabít :zed: hold, někdy v krizovkách uteče i mě nějaké to slovo, on si to přebere za svoje :oops: :mrgreen: Nejhorší je, že ho vozím každý den 8 km do školy a on vyžaduje stále stejnou písničku, jako mám Fear Factory ráda, ale slyšet jejich song každý den 2× mě ničí :mrgreen:

Příspěvek upraven 13.11.12 v 08:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
13.11.12 07:57

@Laaja asi by mě tam kleplo kdybych rozřízla tu gumu, než bych vyměnila kolo ten by řval jak tur :mrgreen: a já bych mohla jet rovnou do Opavy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí