Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte, vím ze dotaz by měl spíše směřovat na doktorku, ale zkusím to prvně tady. Vrtá mi to hlavou a včera jsem se nezeptala ale stejně ji asi nápisu.
Je někdo kdo měl v rizenem cyklu proveden KET až kolem 20 DC a později a proč?
Aktuálně jsem 25DC, dostala jsem decapeptyl depot a dobiram duphaston. MS po duphastonu mám vždy max do 2-3 dnů. Ať počítám jak počítám, tak cca v neděli maximálně bych mohla být 1DC. Estrofem bych tím pádem nasadila 6DC, kontrolní ultrazvuk vychází na 17DC a tím pádem transfer až cca 22-23DC. Je to normální?
Ahoj, já vždycky až 20DC:) mám to tak vyměřené i podle vyšetření děložní sliznice Endotrio..
@Zivotjeboj12 aha, uf, super. Mě přijde ze všichni mají KET tak max do 15DC tak mě to přišlo divne ![]()
@Vandand do 15 dc jsem teda skoro nikoho neviděla… jinak kolem toho 20.dc úplně v pohodě, já mám kety 17.-18.dc v řízeném a jednou i v 19.dc…
Tak ono to reflektuje i fakt, ze se vkládá už třeba 5denni embryo, ne??
@NicknackEK s tím počítám, ale počítala jsem prave tak do toho 20DC. Ale už jsem teda klidnější 🙂
Ahoj, také jsem měla první KET až 21.DC - je z něho dcera 🙂
Od 2.DC jsem měla 2× denně Estrofem, 5 dní před KET se k tomu přidal vaginální progesteron a v den transferu ještě Clexane (mám trombofilní mutaci). Šlo o pětidenní blastocystu.
Pokud je to řízené Estrofemem, tak klidně 25 DC, proc ne. Tam nejaky zakony prirody vubec neplatí.
Ahoj ja jsem resila stejnou situaci, byl tom ket do prirozeneho cyklu, mela jsem na dozrani dva folikuly a jeden praskl driv pry nebyl dominantni a druhy pozdeji a doktorka pocitala 5 dni od ovulace z toho druheho folikulu a ket vysel na 22 den cyklu, mela jsem bolesti v podbrisku od 3 dne ( toj dobou mivam PMS) a pak me bolel oodbrisek toj dobou kdy mela prijit menzes, uzivala jsem progesteron, tak mi menzes neprisla, ket nevysel
uz bych tak pozde do toho nesla ![]()
Já jsem měla jeden řízený Ket 18DC, druhý 19 DC a třetí až 21DC a z něj máme dcerku