Tlepseni kvality vajicek/embryji

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4074
14.8.22 20:47

Zkepseni kvality vajicek/embryji

Ahoj,
Potrebuju radu/zkusenosti, jak co nejvic zlepsit vysledek ICSI.

Nasla jsem na internetu ruzne tipy.

Mate nekdo zkusenosti s roztokem calcium ionophor na zvyseni kvality embryii nebo jsem nasla zajimavou metodu tzv. Dual trigger - posledni faze - dozravani vajicek se udela dvema leky - nejprve decapeptyl a o 3 hodiny pozdeji jeste HCG (ovitrelle). Neslysely jste o tom? Nema zkusenosti?

Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
653
14.8.22 21:11

Nech to na odbornicich v CAR. Oni ti naordinuji léčbu na míru. Ty uděláš nejlépe, když budeš zobat kyselinu listovou a hodíš se do pohody. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4074
15.8.22 18:13
@claarca píše:
Nech to na odbornicich v CAR. Oni ti naordinuji léčbu na míru. Ty uděláš nejlépe, když budeš zobat kyselinu listovou a hodíš se do pohody. Držím palce.

Moc ti dekuju za odpoved ale s tvym nazorem se neztotoznuju.
Ne kazdy doktor je dobry a jsou velke rozdily mezi centry. Naopak je dobre sdilet zkusenosti, protoze tak se dozvis, co se treba nekde dela jinak a jake jsou nove moznosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
15.8.22 18:50

No ICSI je metoda kdy lékař naprimo „vstrikne“ vhodnou spermií do vajíčka. Co na tom chceš zlepšovat? Kvalitu spermií nebo kvalitu vajíčka? Nebo ti jde přímo o postup ICSI v jednotlivých CAR? To by ses měla spíš ptát tam a ne holek na emiminu :D Psala jsem ať to necháš na lekarich, protože léky, které zmiňujes jsou stejně na předpis a rozhodně bys neměla uzivat nic bez porady s lékařem. V procesu IVF bych bez konzultace se svým lékařem nebrala ani bylinky. Protože můžou nadělat víc škody, jak užitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4074
15.8.22 19:22
@claarca píše:
No ICSI je metoda kdy lékař naprimo „vstrikne“ vhodnou spermií do vajíčka. Co na tom chceš zlepšovat? Kvalitu spermií nebo kvalitu vajíčka? Nebo ti jde přímo o postup ICSI v jednotlivých CAR? To by ses měla spíš ptát tam a ne holek na emiminu :D Psala jsem ať to necháš na lekarich, protože léky, které zmiňujes jsou stejně na předpis a rozhodně bys neměla uzivat nic bez porady s lékařem. V procesu IVF bych bez konzultace se svým lékařem nebrala ani bylinky. Protože můžou nadělat víc škody, jak užitku.

Myslim, zes nepochopila dotaz - ptala jsem se na zkusenosti s dual trigger = metoda v prubehu ivf stimulace a na specialni roztok, do ktereho se vajicka po OPU vkladaji pred Icsi …

O zadnych bylinkach ani lekach jsem se nezminovala.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34609808/

https://www.frontiersin.org/….692082/full

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
15.8.22 20:25

No já se ti tady snažím pouze říct, že jsem podstoupila IVF s ICSI a rozhodně jsem to s doktorem neřešila do takového detailu. Věřila jsem, že zvolil nejvhodnější metodu dle me diagnózy. Nejsem totiž lékař a ani odborník. Proto pokud chceš diskutovat takovýhle detail, doporučím ti, diskutovat o tom s odborníky a ne tady na emiminu. Vyjádřila jsem se pouze k ovitrelle, který je na předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4074
15.8.22 20:34
@claarca píše:
No já se ti tady snažím pouze říct, že jsem podstoupila IVF s ICSI a rozhodně jsem to s doktorem neřešila do takového detailu. Věřila jsem, že zvolil nejvhodnější metodu dle me diagnózy. Nejsem totiž lékař a ani odborník. Proto pokud chceš diskutovat takovýhle detail, doporučím ti, diskutovat o tom s odborníky a ne tady na emiminu. Vyjádřila jsem se pouze k ovitrelle, který je na předpis.

To, ze ty jsi nic neresila, neznamena, ze ani nikdo jiny neresim. Pokud nevis a nemas zkusenosti, prosim nekomentuj.
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital