Riziková práce v těhotenství

96
10.10.16 15:36

Rizikova prace v těhotenství

Ahoj holky jsem tehotna, kratce a pracuji v nizkoprahovem zařízení pro mladez 13-20 let. A zajima mě zda by tato prace mohla byt považována za rizikovou. Vzhledem k tomu ze klienti mohou byt agresivni, jsou z vyloucenych lokalit, uzivaji drogy apod? Nikde jsem tuto konkrétní praci nenasla zda je či neni rizikova a nerada bych neco podcenila… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1049
10.10.16 15:41

Zkusila bych se domluvit s doktorem, záleží taky jak se tam cítíš, kdo vám tam chodí, jakou pracovní pozici máš konkrétně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
10.10.16 15:51

Jsem v primem kontaktu s klienty, jde o to ze sem muze prijit kdokoliv…coz je princip nizkoprahovosti, zadna mriz apod. Proste kdokoliv z ulice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
10.10.16 15:52
@kremilekk píše:
Jsem v primem kontaktu s klienty, jde o to ze sem muze prijit kdokoliv…coz je princip nizkoprahovosti, zadna mriz apod. Proste kdokoliv z ulice.

A tva vedouci vi, ze jsi tehotna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
10.10.16 15:54

Ještě ne, je to čerstvá novinka i pro mě…na jinou pozici me dat nemohou…terenni prace nebo s bezdomovci je dle me ještě rizikovejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
10.10.16 15:56

Vím co je nizkoprah :), sama delam v neziskovce ale s jinou cilovkou. A to je prave ono, i kdyz jsem v primem kontaktu s uzivateli a mame i uzivatele potencionalne agresivni (jeste se nam to nestalo), jako rizikovou bych ji nepopsala… ale byt tebou jdu asi na neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.16 15:59

Prosim o zachovani anonymu, nechci aby me tu poznalo okoli a dalo si do souvislosti s mou prezdivkou zde.
Nevim jak dnes, ale cca nejaky rok zpat bxlo jasne dane, ktera prace je v teh. rizikova.
Pracovala jsem v soc. sluzbach, odlehc. sluzba ter.,ambulant. i pobytova (klientela ruznoroda i takova jak pises).Pracovala jsem do 6tydnu pred TP. Pokud nemas zdr. problemy tak bych zustala.

• Citovat
  • Upravit
96
10.10.16 16:00

Kdyz budu upřímná nám se to stává často, projevy agrese a hlavně je vetsina klientu Romů a z dost rizikovych lokalit co se týče třeba i nemoci. Jsou hodně sociálně slabi, spinavi apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
10.10.16 16:01
@kremilekk píše:
Ahoj holky jsem tehotna, kratce a pracuji v nizkoprahovem zařízení pro mladez 13-20 let. A zajima mě zda by tato prace mohla byt považována za rizikovou. Vzhledem k tomu ze klienti mohou byt agresivni, jsou z vyloucenych lokalit, uzivaji drogy apod? Nikde jsem tuto konkrétní praci nenasla zda je či neni rizikova a nerada bych neco podcenila… :oops:

Na internetu zo je myslim nekde vypsano. Radi se tam ale prace co se tyce zvedani bremen, prace s chemikaliemi a takove, ktere zenu ohrozuji v tehotenstvi, v tomto pripade ma zena narok na prekazky v zamestnani a jedna se o to, ze zamestnavatel ti musi priradit takovou pozici, ktera te v tehotenstvi nebude ohrozovat a mad narok na mesicni prumernou mzdu na kterou jsi byla zvykla. Vim to, protoze ted jsem take tehotna a na prace spada pod ty rizikove, kde proste tehotna zena nema co delat, takze mam nahradni praci v administrative za klasickou mzdu. Ale dle meho tva prace tam nespada vubec, to by ses musela zeptat sveho zamestnavatele, zda na to narok mas ci nikoliv. Pokud ne a necitila by ses v praci sama dobre kvuli tomu, tak jedine nemocenska. Snad jsem ti poradila :)

• Citovat
  • Upravit
5418
10.10.16 16:02

@zelenoockaa19 apokud nema zdr. problemy tak z jakeho duvodu na PN?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
10.10.16 16:04

Ja se jen ptam orientacne nechci odejit, chci zustat co to pujde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
10.10.16 16:05

@Včelička992 jj zakonik prace mam jiz nastudovan ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
10.10.16 16:06
@Ráďa81 píše:
@zelenoockaa19 apokud nema zdr. problemy tak z jakeho duvodu na PN?

Tak pokud se v praci citi byt ohrozena a jinak by to neslo, tak bych volila stejne a mela klidne tehotenstvi bez stresu a cehokoliv co se tam muze stat. Pokud ma zkusenosti spatne a vazne je to takove jak pise, tak si myslim, ze neni treba tady moralizovat za to nikoho.

• Citovat
  • Upravit
Včelička992
10.10.16 16:08
@kremilekk píše:
Ja se jen ptam orientacne nechci odejit, chci zustat co to pujde…

Tak zalezi hlavne jak se ty budes citit a zda budes mit bezproblemove tehotenstvi :) Tak drzim palce :palec:

• Citovat
  • Upravit
458
10.10.16 16:09

Doktor nemá povinost ti napsat pn ani kdybys dělala s obohaceným uranem. Je to vše o lidech. Někdy se dá z dr domluvit někdy ne.
Zaměstnavatel je povinnen tě buď přeřadit, nebo tě nechat za 100% platu doma, a to je myslím lepší než být na neschopence s omezenýma vycházkama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí