Líné mimino v bříšku

687
9.10.16 18:09

Líné mimino v bříšku

Ahoj,
máte některá zkušenost s líným dítětem v břichu? Srdíčko bije, vyvíjí se jak má, ale hýbe se dost pomálu. I doktorka říkala, že takhle líné dítě dlouho neviděla, a já se začínám bát, jestli není něco špatně. Jsem dnes 20+1 tt, pohyby cítím narozdíl od ostatních mamin dost málo a jen někdy, přes den vůbec, jen večer. Na velkém utz minulý týden do něj furt museli šťouchat, aby vůbec ukázal vše, a stejně aktivita pomalu nula. Při odběru plodové vody i při screeningu po dvou týdnech jedna a ta samá poloha, co když se za tu dobu ani nepřetočil? Na výsledky plodové vody stále čekáme, snad už brzy přijdou, tak doufám, že nebude problém někde tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3743
9.10.16 18:20

Když jsem čekala druhé, tak to jen tak „vrnělo“. Klasické pohyby jsem cítila, jen když byl slyšet velký rachot - psací stroj, vrtačka atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
9.10.16 18:23
@Maja Z píše:
Ahoj,
máte některá zkušenost s líným dítětem v břichu? Srdíčko bije, vyvíjí se jak má, ale hýbe se dost pomálu. I doktorka říkala, že takhle líné dítě dlouho neviděla, a já se začínám bát, jestli není něco špatně. Jsem dnes 20+1 tt, pohyby cítím narozdíl od ostatních mamin dost málo a jen někdy, přes den vůbec, jen večer. Na velkém utz minulý týden do něj furt museli šťouchat, aby vůbec ukázal vše, a stejně aktivita pomalu nula. Při odběru plodové vody i při screeningu po dvou týdnech jedna a ta samá poloha, co když se za tu dobu ani nepřetočil? Na výsledky plodové vody stále čekáme, snad už brzy přijdou, tak doufám, že nebude problém někde tam…

Moje malicka se taky skoro nehybala.

Ted te ale trochu uklidnim, mohu?

1. 20tt je moc brzo, jsou zeny, ktere sve dite do 23tt necitily ani jednou.
2. tvoje gynekolozka ti rika pekne bludy, protoze taky ti neskenuje bricho 24/7. Pokud ti zrovna dela ultrazvuk a miminko spi, tak se logicky nehybe. Ta moje se skoro nikdy na ultrazvuku nehybala, diky tomu jsem mela z toho naaaadherne fotky.
3. pockej si na 30tt a vys, to uvidis, jak se bude male hybat. Budes jeste vzpominat na ty slastne chvilky, kdy ti neokopavala mocak, nerypala prstickem do boku a podobne.

Bud v klidu, vsechno casem prijde a hlavne nestresuj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
9.10.16 18:29

Buď v klídku, pohyby jsem cítila od 17tt a ve 20tt to taky bylo jen tak pár šťouchanců večer, když jsem si lehla. Na UTZ z nás byli vždycky zoufalí, do malé mohli šťouchat kolik chtěli, maximálně se ohnala rukou a natočila se ještě hůř.
No. Tolik minulost. Teď jsem 31tt a už ji dokonce musím přemlouvat, jestli by mě třeba nenechala vyspat, pravidelné kopance do močáku, do žeber, dupání po čípku a já nevim co tam dělá, jsou fakt supr kratochvíle, kolikrát mi hrknou slzy bolestí a nemůžu se dočkat až už konečně vyleze a dá mi svatej klid :mrgreen: i když jsem teda ráda že je ok a dává o sobě vědět. Pointa je - 20tt je hrozně brzo na jakékoliv závěry, mimino má v břiše spoustu místa a většinou jeho pohyby ještě prostě necítíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
9.10.16 18:45

Děti jsou nejvíc cítit, když se nehýbeš. dokud běháš a hýbeš se, tak je mimino jako v kolébce a spí. Lehneš si, probudí se a hýbe se. Moje první dítě bylo taky dost lenivý. Jak se říká, kolikrát denně se má pohnout a bla bla bla, nic neplatilo. No a pořád je taková. Porod dlouhý a nejdřív přemýšlí a pak koná :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
9.10.16 18:45

Díky všem. Mám nervy z té plodové vody, a do toho tohle, navíc první dítko a dost vytoužené- je mi jasný, že to asi přeháním :-) díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
9.10.16 18:53

Přeháníš a doktorku hodnotím jako neprofesionální - je s tebeou 24hodin denně, aby mohla dítě vyhodnotit jako líné?.

K věci - mé dítě nebylo vůbec cítit bratru do 24tt (nevím přesně, tyhle vcelku nepodstatné věci, už jsem celkem dálo zapomněla) a dávat o sobě více pravidelně dávalo až za 30 TT. Pravidelně v podání našeho dítěte jednou za pár dní. Buď se víc hýbalo v noci nebo prostě imrvére chrnělo, ale když jsem ho chtěla jednou za pár dní probrat, tak to celkem dalo práci.

PS dobré 2 měsíce po porodu stále imrvére chrnělo a spalo i u krmeni. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14895
9.10.16 18:53

Malej byl lenoch.. jezdila jsem poplasne do porodnice furt pac jsem ho citila jen jednou za den.. a to mel 35-40 tyden.. do te doby jsem vedela ze jsem tehotna jen jak rostlo bricho :mrgreen:
A je to lenoch i ted a to jsou mu 3 roky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
9.10.16 18:54

Ja o male skoro nevedela snad do tricateho tydne. Citila jsem ji jen vecer, kdyz jsem si lehla a to fakt minimalne. Byla jsem z toho taky nervozni, protoze u prvni dcery jsem toto neznala, ta se hybala proste tak nejak postupne „normalne“.
A tahle se rozjela poradne az po tom 30tt. Ted jsem ve 36tt a kope jako zavodni kun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1414
9.10.16 19:29

Já zažívám opačný problém, malá je moc aktivní. Jsem v 30tt a kolikrát to tak nečekaně někde vystřelí, až je to nepříjemné. Myslím, že každé mimco je jiné důležité je, že vyvíjí alespoň nějaký pohyb.

Holky a jak to je když je mimi v břiše aktivní bude aktivní i venku a naopak? :) nebo ne to jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
9.10.16 19:31

To, ze je na utz ve stejne poloze, prece jeste neznamena, ze je line.
Jsem ve 25tt a nas mlady nejvic kope, kdyz v klidu lezim, to ma neskutecnou potrebu o sobe davat vedet. Kdyz lezim na levem boku, muze se zblaznit a vyvadi, abych zmenila polohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
9.10.16 19:32

Mám to stejne - jsem sice ve 26t, ale je to lenošek. Popravdě mě to nijak nevzrušuje. Jsem prvorodička, tak stejně pořádně nevím co mám cítit. Vzhledem k tomu, že jsem před sen hodně aktivní tak když si dám 2 dny oraz tak kope - dáváa najevo ať něco dělám:-D Takže prostě chrní. A jako ve 20týdnu jsem o něm nevěděla vůbec. Všichni se ptali a já fakt necítila NIC:-) A nijak zvlášť jsem se tím nevzrušovala. Takže bych byla v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
9.10.16 19:36

Mě hrozně štvaly ty otázky „a už kope?“, a já vždycky vyplašená, že ještě ne :) pak začaly bublinky, ale celkově byl malý také línější, sestra ho musela v poradně budit budíkem a teď ve 2 letech s ním šijí všichni čerti :)

• Citovat
  • Upravit
49159
9.10.16 19:55
@Maja Z píše:
Díky všem. Mám nervy z té plodové vody, a do toho tohle, navíc první dítko a dost vytoužené- je mi jasný, že to asi přeháním :-) díky

na příští UZ se nadopuj čokoládou a kafem a to uvidíš lambádu :lol:.. u mých lenochů to vždy zabralo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5354
9.10.16 19:56

První byla divoch, věděla jsem o ní od 14. týdne a když měla občas den klidnější, plašila jsem. Teď čekám dvojčata, to 20. týdne jsem o nich skoro nevěděla, tEď už je samozřejmě cítím, ale oproti malé prostě línější jsou, celkově se ozývají méně, spí lépe i v noci, snad jim to vydrží :lol: A když mají akčnější den, tak si říkám, co se děje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí