Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, nemáte někdo zkušenost? Jsem těhotná, dělám náročnější práci u které něco vyloženě nemůžu (může se pak projevit nějaká vada na plodu)… Můžu si to udělat samozřejmě jednodušší, když to půjde, ale tím, jak je to náročný, tak nevím, jak dlouho to v práci zvládnu. Vím, že každý těhotenství je jiný, ale vím, že minulý těhotenství jsem byla nejvíc vyřízená na začátku, druhý trimestr byl dobrej, to jsme se cítila jak netehotna a pak až třeba od 32tt to bylo zas horší (byla jsem teda na rizikovém už od začátku právě kvůli náročnosti práce a že jsem byla po těžší operaci),… A teď teda k jádru pudla 😅 😅 🙈. Myslíte, že se dá jít na rizikové na chvíli a pak jít zase do práce s tím, že je to už lepší? Říkám si, že když někdi bleje jak Alina celý 3 měsíce v kuse, tak asi taky jde na neschopenku a když se mu už udělá líp a nebleje, tak už jde zase do práce 😅. Nemá některá z vás zkušenost s tím, že by šly na neschopnost a pak se zase do práce vrátily? Asi je to zmatený dotaz, píšu to s blbnoucim dítětem, který po mě skáče 😅 😅 🙏 diiik ❤️
@Lenda93 ja to tak měla. Když se potvrdilo těhotenství, měla jsem velký hematom, občas jsem krvácela. Tak jsem byla 6 tydnu v PN, po 1.ultrazvuku jsem se zase vratila do práce až někdy do 28tt a pak zase PN a hned MD. Ale dělala jsem kancelarskou praci, ale stejně. Jak hematom zmizel, výsledky ze screeningu byly v pořádku, tak jsem ještě vydelala nějaký peníz ![]()
Nech si od doktora napsat papír, že jako těhotná nemůžeš práci vykonávat. V práci tě musí přeřadit na vhodnou pozici nebo budeš doma za 100%.
@Lucie008 já vím, jak tohle funguje… Ale pracuji jako fyzioterapeutka a jinou pozici dělat nemůžu… Svoji práci budu zvládat, ale ne s takovým nasazením, na ty lidi někde musím zatlačit, zvedat jim třeba těžký nohy a tak