Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Čau holky,
chci se Vás zeptat, co všechno dáváte do rizota, myslím, aby to bylo chuťově dobrý a hlavně vhodný pro dvouleťáka
? Já dávám, hrášek, baby karotku, kousek šunky?
Sypete sýrem? Kořeníte? Díky za event.nápady.
Místo šunky bych dala maso z vývaru nebo kuřecí/krůtí na rychlo a potom podusit. A nejprve podusila cibulku jako základ.
Sypu parmazánem, dětem ne.
Příspěvek upraven 22.02.12 v 15:36
Já dávám podle toho co mám doma.Buď s kuřecím masem a zeleninou nebo jenom se zeleninou.Dcera má 18 měs. Sypu eidamem, ten miluje.Jinak teleninu dávám hrášek,mrkev,porek,kukuřici mi nejí.Někdy jak nemám čerstvou hodím tam mraženou směs.
Já dávám ještě podušenou hlívu ústřičnou. Ale to nevím jestli to dvouleťák už může. Ale je to mňamka a ani dcera nepoznala, že je to houba ![]()
Ani nevim, jestli to psat, ale Mates ji s nama uz vsechno, takze rizoto pochopitelne taky, vetsinou ho delam ze zbytku pecenyho kurete nebo pecenyho masa
Já dávám co je po ruce…i špenát a byl mňamózní. Jinak různé maso, hrášek, mrkev. Sýr dávám taky, i bych dala parmazán, trochu opepřím a osolím.
Dceři občas dám i žampion, ne často, ale na zpestření.
Na cibulce podusím kuřecí maso. Vedle v hrnci uvařím rýži, mrkev, celer. Když je to měkký, tak to všechno smíchám a přidám ještě hrášek. Posypu eidamem. Ňam ![]()
Se španátem ho máme moc rádi-mleté maso,špenát a posypat sýren.
Rizot děláme několik typů, ale většinou ala Italia tj. na oliv. oleji základ (cibule, mrkev, řapíkatý celer a pár ančoviček), pak třeba sušená rajčata-slaninu-černé olivy nebo houby nebo šunku-hrášek, pak rýži a podlívat a míchat a míchat…nakonec zamíchám máslo a parmazán. Hlaďounká krémová mňamka. „České“ rizoto (maso dušené na cibulce a paprice + hrášek + uvařená rýže) sypu strouhaným eidamem a servíruju s kyselýma okurkama, ale děláme ho výjimečně.
Nekorenim, jen osmahnu moso se sladkou paprikou na masle. Pak pridam nejakou zeleninu, nebo zampiony, sypu goudou
Dávám kukuřici a místo šunky kuřecí maso. Výjmečně sypu eidamem
Já dávám do rizota uzené TOFU,hrášek,mrkvičku,posypu sýrem a taky tam je ještě cibulka osmahnutá na másle ![]()
Já si naložím kuř.nebo vepř.maso se zázvorem,česnekem a solí na pár hodin předem,uvařím rýži s kurkumou no a na pánvičce si pak na oliv.oleji osmahnu maso se zeleninou-jakou máš nejradši a pak přimíchám k rýži a bašta je na světě ![]()
Trošku mimo téma, ale nedávnou jsme zkusila udělat rizoto ne z obyčejné rýže, ale z rýže na rizoto
(kulatozrnná, nebo arborio). Bylo chuťově mnohem lepší, takže pokud ji někde seženete, doporučuju.
PeťulkaC píše:
Trošku mimo téma, ale nedávnou jsme zkusila udělat rizoto ne z obyčejné rýže, ale z rýže na rizoto(kulatozrnná, nebo arborio). Bylo chuťově mnohem lepší, takže pokud ji někde seženete, doporučuju.
já už jinak rizoto nedělám ![]()