Rizoto, co všechno do něj?

704
22.2.12 15:29

Rizoto co všechno do něj?

Čau holky,
chci se Vás zeptat, co všechno dáváte do rizota, myslím, aby to bylo chuťově dobrý a hlavně vhodný pro dvouleťáka :D ? Já dávám, hrášek, baby karotku, kousek šunky?
Sypete sýrem? Kořeníte? Díky za event.nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15319
22.2.12 15:35

Místo šunky bych dala maso z vývaru nebo kuřecí/krůtí na rychlo a potom podusit. A nejprve podusila cibulku jako základ.
Sypu parmazánem, dětem ne.

Příspěvek upraven 22.02.12 v 15:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
22.2.12 15:35

Já dávám podle toho co mám doma.Buď s kuřecím masem a zeleninou nebo jenom se zeleninou.Dcera má 18 měs. Sypu eidamem, ten miluje.Jinak teleninu dávám hrášek,mrkev,porek,kukuřici mi nejí.Někdy jak nemám čerstvou hodím tam mraženou směs.

• Citovat
  • Upravit
1348
22.2.12 15:38

Já dávám ještě podušenou hlívu ústřičnou. Ale to nevím jestli to dvouleťák už může. Ale je to mňamka a ani dcera nepoznala, že je to houba :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
22.2.12 15:49

Ani nevim, jestli to psat, ale Mates ji s nama uz vsechno, takze rizoto pochopitelne taky, vetsinou ho delam ze zbytku pecenyho kurete nebo pecenyho masa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
22.2.12 15:56

Já dávám co je po ruce…i špenát a byl mňamózní. Jinak různé maso, hrášek, mrkev. Sýr dávám taky, i bych dala parmazán, trochu opepřím a osolím.
Dceři občas dám i žampion, ne často, ale na zpestření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
22.2.12 15:58

Na cibulce podusím kuřecí maso. Vedle v hrnci uvařím rýži, mrkev, celer. Když je to měkký, tak to všechno smíchám a přidám ještě hrášek. Posypu eidamem. Ňam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
22.2.12 15:59

Se španátem ho máme moc rádi-mleté maso,špenát a posypat sýren.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
22.2.12 16:04

Rizot děláme několik typů, ale většinou ala Italia tj. na oliv. oleji základ (cibule, mrkev, řapíkatý celer a pár ančoviček), pak třeba sušená rajčata-slaninu-černé olivy nebo houby nebo šunku-hrášek, pak rýži a podlívat a míchat a míchat…nakonec zamíchám máslo a parmazán. Hlaďounká krémová mňamka. „České“ rizoto (maso dušené na cibulce a paprice + hrášek + uvařená rýže) sypu strouhaným eidamem a servíruju s kyselýma okurkama, ale děláme ho výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
22.2.12 16:19

Nekorenim, jen osmahnu moso se sladkou paprikou na masle. Pak pridam nejakou zeleninu, nebo zampiony, sypu goudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
22.2.12 16:43

Dávám kukuřici a místo šunky kuřecí maso. Výjmečně sypu eidamem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
22.2.12 16:48

Já dávám do rizota uzené TOFU,hrášek,mrkvičku,posypu sýrem a taky tam je ještě cibulka osmahnutá na másle :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.berusenka66
22.2.12 16:49

Já si naložím kuř.nebo vepř.maso se zázvorem,česnekem a solí na pár hodin předem,uvařím rýži s kurkumou no a na pánvičce si pak na oliv.oleji osmahnu maso se zeleninou-jakou máš nejradši a pak přimíchám k rýži a bašta je na světě :palec:

• Citovat
  • Upravit
136
22.2.12 19:14

Trošku mimo téma, ale nedávnou jsme zkusila udělat rizoto ne z obyčejné rýže, ale z rýže na rizoto :-) (kulatozrnná, nebo arborio). Bylo chuťově mnohem lepší, takže pokud ji někde seženete, doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
22.2.12 19:30
PeťulkaC píše:
Trošku mimo téma, ale nedávnou jsme zkusila udělat rizoto ne z obyčejné rýže, ale z rýže na rizoto :-) (kulatozrnná, nebo arborio). Bylo chuťově mnohem lepší, takže pokud ji někde seženete, doporučuju.

já už jinak rizoto nedělám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport