Robot Moulinex nebo BOSCH?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Robot Moulinex nebo BOSCH?
Ahoj,
ještě to není aktuální, ale doba příkrmů se nám blíží a já bych potřebovala koupit nový robot. Nejen na zeleninku, ale aby taky dobře hnětl těsto a měl další funkce. Váhám mezi BOSCH MUM 4655
http://www.obchody24.info/…il/15211.jpg /> a Moulinex Odacio 3 Duo Super Maxipress
http://www.obchody24.info/…il/16830.jpg
Máte s nimi nějaké zkušenosti? Který byste doporučily? Nebo nějaký úplně jiný?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahojky, mám odacio a nemlžu si ho vynachválit, v mixéru udělám ze zeleninky opravud hlaďoučké pyré a v tom robotu zas v pohodě za 5 sekud namelu piškoty, které přidávám do přenídávky, strouhám brambory na bramboráky, atd tad, bála jsem se, že mi tu bude jen ležet, ale opravud ho využívám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Zuzko,
mám ten Odacio, úplně stejný, a jsem spokojená. Používáme ho dost často a nikdy nezklamal. Krásně strouhá, krájí, hněte atd., má tu malou nádobku na cibuli atd., ale třeba příkrmy jsem v něm vlastně moc nedělala. Ty jsem raději dělala tyčovým mixérem. Mixovala jsem totiž rovnou v nádobce, ze které jsem krmila. V tom robotovi se to pak musí z té nádobky vyškrabat a na to jsem byla časem líná
.
Ale to samozřejmě nijak nesnižuje kvality toho robota. My ho využíváme nejvíc třeba na květákové placicčky, skvěle udělá květák přesně na kousky, jaké chci. Pak na krouhání mrkve, když chci udělat hoooooodně koleček. Už jsme v něm i hnětli těsto, taky super, i odšťavňovali.Manžel taky hodně používá tu vysokou nádobu na ovocný shaky (šejky - nevím, jak to napsat
)
Bezva je, že jde hodně částí mýt v myčce. Já jsem s ním spokojená, kupovali jsme ho před dvěma lety a byl nej na trhu.
M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Robot
Ahoj Zuzo, tak mne prave doslouzil stary BOSH MUM. Spokojenost byla tedy absolutni, mela jsem ho vic nez 5 let. Nejvic jsem vyuzivala hnetac (delame opravdu hodne kynuta testa a pernicky) a potom mlynek na maso, protoze deti jidla z mleteho masa miluji a ja neverim kupovanemu. Ted se zrovna rozhodujeme o novem robotu - pujdeme asi znovu do boshe, ale nejakou vyssi tridu a hlavne velikou misu
Mam prece jenom 4 deti ![]()
- Citovat
- Upravit
taky koukam po novem robotu(mrkvovy salat aaach, ale kdo se s tim ma krouhat…
) takze ktery z tehle by na to byl dobry, prip jiny tip?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě, ten mrkvový salát
Vždycky když vidím v obchodě robot, tak si na něj vzpomenu. Ach
Jenomže mám robot Clatronic, zhlídla jsem se před sedmi lety v ceně, ale ten to strouhá hrozně nahrubo, vůbec to není ta dokonalá mrkvička.
No, zjevně budou ty roboty dobré oba, ještě zkusím počkat, jestli se náhodou nenajde někdo, kdo je oba vyzkoušel a může porovnat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky máme Bosch - jsem s ním moc spokojená. Hlavně hnětač je bezvadný, mlýnek taky. Ale na příkrmy jsem používala tyčový mixér. To je rychlejší a dá se strčit skoro do každé nádoby, ve které je uvařená třeba zelenina …
Martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
omlouvám se za trapný dotaz, ale robota jsem nikdy neměla, neměla ho ani moje máma doma, tak jsem se chtěla zeptat, na co všechno ho používáte.
Docela zvažuju, že si ho koupím, ale ještě bych chtěla pekárnu a budu si muset vybrat, protože to jsou velké krámy a já nemám moc místa.
Díky za rady,
Halka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Halko : většina robotů má dnes dvě hlavní součásti: mixér a pak nějakou multifunkční mísu, do které se dle potřeby dávají různé nástroje na krouhání, hnětení a pod. V mixéru já hodně dělám malému příkrmy a sobě různé ovocné shaky a v robotu hlavně strouhám - brambory na bramboráky, květák na kbvětákové placičky, krájecí nůž mi jak jsem psala naseká za pár sekund pytel piškotů na moučku, což se před vánoci hodilo na kuličky
a pod. Pekárnu nemám, dle mě se vyplatí, když jíte víc pečiva, u nás jím pečivo akorát já k snídani, manžel má dietu a Matýsek ho ještě nejí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj mám Bosch a myslím si, že je lepší než moulinex. Přesvědčil mě několika přednostmi:
1. pro strouhání, krouhání apod. nasazuješ strouhací/krouhací příslušenství na výkyvné rameno a nemusíš používat k němu určenou nádobu (jako Moulinex), ale v pohodě ti nastrouhá i do jiné nádoby, fakt SUPER při přípravě více druhů jídel.
2. Možnost dokoupení příslušenství
3. velká rozmanitost použití
4. perfektní výsledky při hnětení i většího množství těsta
Tedy s Moulinexem nesrovnatelný a pro mě jednička
PS: na příkrmy jsem, ale stejně používala ponorný Braun ![]()
- Citovat
- Upravit
Předchozí příspěvek je ode mě, teď koukám, že nejsem jako vždy automaticky přihlášená ![]()
Jen jsem chtěla ještě dodat, že mám k Boschi MUM i mlýnek na maso, mlýnek na obilí, mák apod. Všechno využívám hojně, ale pokud to mít nechceš nemusíš.
Ohledně skladnosti: samotné tělo tohoto robota je velice skladné a mám ho normálně na lince (je to vlastně jenom nízký podstavec a na něm sklopené to rameno (to je úzké). Metly a krouhací nástavce mám v tom držáku na zdi. Mísu mezi hrnci a občas ji používám i na jiné účely ![]()
Přeju ať dobře vybereš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky jsem se rozhodovala mezi Boschem a Moulinexem a vyhrál Bosch a jsem moc spokojená. Super je hnětení, dělám v něm bábovky, těsto na vánoce a i knedlíky, strouhám zeleninu a tak. Mám i mlýnek na maso, ale ten moc nevyužívám, nicméně si ještě chci koupit strouhač na bramboráky..
A na příkrmy jsem používala jako holky ponorný mixér, je lepší a rychlejší na údržbu..
A ještě, Bosch se mi líbil i tím, že je mnohem menší na uskladnění..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky díky, přesně takové komentáře jsem potřebovala
Jdu ten BOSCH nastudovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uz jem na mrkvi, nakonec vyhral Tefal Kaleo
Mrkev 5 dni do tydne
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte,
taky jsem cetla tuto diskuzi a u me to nakonec vyhral Moulinex Odacio 3. Hlavne proto, ze to umi i tezke testo a ma prikon 900 W, a toho prislusenstvi!
No ale ted jsem strasne zklamana, mam ho 14 dni a pri ctvrtem pouziti se mi pri krouhani zeli rozbil, ukroutila se tam jakasi plastova hridel.
Kdyz jsem se divala jak j to cely forovy, tak se ani nedivim, to proste nemohl zvladnout, chjo, doufam ze nebudou delat naky opicky s reklamaci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit