Robot, nebo lepší pekárna?

3138
4.10.11 09:21

Robot, nebo lepší pekárna?

Ahoj , zvažuju nákup kuchyňského robota, asi něco jako toto

Ale zárověň si říkám, že hodně funkcí určitě nevyužiju. Chtěla bych hlavně na míchání těst a to i hodně tuhých.

Strouhání, natož nějaký mletí masa asi moc často neproběhne :nevim: (spíš teda nikdy)

Nesplní tyhle funkce nějaká inteligentnější pekárna, kterou bych samo využila i na pečení :?:

Díky za tipy.

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2508
4.10.11 09:46

Tak to budes mit urcite lepsi pekarnu. Ja mam oboji a na testa pouzivam spis tu pekarnu… mam: http://www.elektro-kuchyne.cz/…ex-ow6000-31

ale to ti asi kazdej doporuci neco jinyho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
4.10.11 09:57

Tak pokud chceš používat jen na hustá těsta, tak ti stačí pekárna určitě. Já mám i robota a v tom zase šlehám žloutky s cukrem do pěny, sníh z bílků atd. + strouhám zeleninu na saláty atp., ale třeba mlýnek na maso nemám a asi bych ho na maso nevyužila, ale na strouhanku třeba jo. Záleží opravdu jak hodně a co vaříš a pečeš. Třeba by ti stačila pekárna a nějaký ruční šlehač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
4.10.11 10:05

Ahoj, díky. Ruční šlehač mám. Bílky ale stejně šlehám ručně, mě nejvíc štvou právě ty tuhý těsta (vánočka, nudle :roll: ), strouhanku skoro vůbec nepoužívám :nevim:
pry - líbí se mě ta tvoje pekárna :huban: využiješ víc programů než těch pár základních..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
4.10.11 10:47

Tak já mám pekárnu a na těsta si ji nemůžu vynachválit, ale plánuji koupi i nějakého jednoduššího robota.. přece jen té mé pekárně trvá hodinu a půl, než těsto umíchá a vykyne, což je někdy dost dlouhá doba :think: A robota chci využívat, jak už tu někdo psal, na šlehání bílků atd..

• Citovat
  • Upravit
12681
4.10.11 10:59

řešila jsem stejný problém a jednoznačně si kup pekárnu-vyjde levněji než robot-leda by jsi si koupila levný krám, který stejně kynutý těsto nautáhne
mám pekárnu eta siesta a dělám v ní kynutý těsto, těsto na vánoční cukroví, prý umíchá i marcipán, peču v ní kuřecí stehna pro dva lidi, maso na plátky, švagrová v ní dělá i rýžovou kaši,.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
4.10.11 11:01

Ahoj,potrebovala bych poradit.Chci koupit priteli na vanoce robota,ale ne moc draheho a dobreho.Mate nektera zkusenost?Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
4.10.11 13:53

umicha pekarna i tesno na medovnik nebo na pernicky? To bych se celkem bala, ze to spalim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
4.10.11 20:27
Pudloslava píše:
umicha pekarna i tesno na medovnik nebo na pernicky? To bych se celkem bala, ze to spalim.

Jak bys to spálila?? 8-o

• Citovat
  • Upravit
3138
4.10.11 21:04

Pudla dnes řeší balík..
Při hnětení těsta pekárna nepeče :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17956
4.10.11 21:13

Pudla myslela spálit motor, ne?
Já loni dělala těsto na perníčky jen v pekárně a šlo to skvěle!! M8m Etu Delicca. Nudle jsou ale jiný kalibr :think: ty dělám v ruce teda. Vesměs dělám jen menší množství max ze tří vajec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
5.10.11 06:17
Eliška píše:
Pudla myslela spálit motor, ne?
Já loni dělala těsto na perníčky jen v pekárně a šlo to skvěle!! M8m Etu Delicca. Nudle jsou ale jiný kalibr :think: ty dělám v ruce teda. Vesměs dělám jen menší množství max ze tří vajec.

jasne motor
tak nudle bych si teda netroufla do niceho, vsak to je tvrdsi jak modurit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10802
5.10.11 06:33

Na kynutý těsta hlasuju pro pekárnu, a podle mě nemusí být ani nějaká „lepší“… my máme úplně obyčejnou a těsto umí skvělé.
Robota mám taky, a popravdě řečeno ho používám jednou za rok na namletí piškotů do vosích hnízd :lol: Na nic jinýho se mi to nechce vytahovat, sestavovat, rozebírat, mýt, uklízet. Pekárna mi stojí na lince pořád a skládá se jen z mísy a hnětacího háku… prostě je to celý jednodušší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
5.10.11 08:34

Aha, tak motor mě nenapadl :lol:

• Citovat
  • Upravit
3138
5.10.11 08:37
madi píše:
Aha, tak motor mě nenapadl :lol: