Filtrační konvice Aquaphor
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Filtrační konvice Aquaphor
Ahoj máte prosím zkušenost s touto značkou? Mám vybraný model Premium a docela by mě zajímali Vaš zkušenosti.
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
já mám konvici Aquphor, ale Prestiž.
Spokojená moc nejsem. Dala jsem za ni 700kč a myslela jsem, že cena = kvalita, ale nejsem si tím úplně jistá.
Co se týká přefiltrování vody, tam nemám připomínku, když si koupíš kvalitní filtr, který je k tomu určený a pravidelně ho měníš, tak je voda fakt výborná – já třeba po vodě z kohoutku zvracím, protoře v ní cítím všemožnou pachuť, proto jsem sáhla po filtrační konvici.
Ale co se týká užívání – celé víčko mi na konvici úplně dobře nesedí, není tam na pevno, tudíž ho při nalévání musíš pořád přidržovat. A pak mi vadí způsob nalévání vody do zásobníku. Nevidím, jaký je u Premium – musíš oddělat celé víko??? Já mám na té Prestiž takovou mřížku, kterou odkryješ tlačítkem na držáku – je to hrozně nepraktické a navíc není moc vidět, kdy je v zásobníku dost vody, takže mi kolikrát přeteče a konvici mám celou mokrou. A taky mezi víkem a držákem je mezera, do které se mi občas skřípnou prsty, právě kvůli té volnosti víka.
Jestli můžu doporučit, sáhni raděj po konvicích Brita, které mají na napouštění vody záklopku. Používáme je v jesličkách a absolutní spokojenost. Jsou v různých velikostech, víko drží pevně a je super napouštění - je tam záklopka, která se otevře při napouštění vody a když se zásobník plní, záklopka se začne pomalu zavírat, takže víš, kdy vodu vypnout. Některé taky mají na držáku digitální ukazatel, kdy je potřeba vyměnit filtr - což je super. Ta moje má přibližný ukazatel taky na víku, ale pouze ve stylu kolečka, které se posune vždy, když odkryješ mřížku, takže je velmi nepřesný (mám za měsíc měnit filtr, který je na 2 měsíce, tudíž by mělo být kolečko na poloviční životnosti a místo toho je ještě daleko k 3/4 životnosti) a pak je taky měrka na filtru - ale to musíš oddělávat víko, takže na to jde lehce zapomenout, když to nemáš na očích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit