Zčernání bubnu u pračky

118
19.9.11 21:20

zčernání bubnu u pračky

Ahoj, prosím o radu. Použila jsem na vyčištění pračky od vodního kamene prostředek, který obsahoval jen kys.citrónovou, už si nevzpomínám na název (myslím Luxon), po otevření pračky byl celý buben potažen černým povlakem, který nešel dolů ani po pracím cyklu na 90. Dolů to šlo pouze setřít ubrouskem. Takže jsem celý buben musela setřít ručně, ale ke stranám bubunu se nedostanu. Na prádle sice žádné skvrny nezůstávají. Nevíte někdo, co to mohlo způsobit? Zrovna jsem začala prát výbavičku pro dítě, tak jsem měla obavy, aby prádlo nebylo špinavé nebo našedlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
19.9.11 22:41

Zvláštní…otázka, jestli byl naopak buben z kvalitního nerezu.Občas taky použiju něco na odstranění kamene, a nikdy jsem změny na bubnu nezaznamenala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
19.9.11 23:21

Tak tak… Myslím že to pannda trefila. Skoro bych to tipnul na nějaký oxid.
Jinak to taky mohl být citran vápenatý (sloučenina kys. sitronové a „vodního kamene“), ale to jenom hádám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
20.9.11 19:55

Bubnu se ale nic nestalo, je lesklý. Kdyby zoxidoval, tak by byl zničený, ne? Již jsem čistila pračku několikrát jinými prostředky, ale nikdy se nic podobného nestalo, to mi přijde zvláštní. Asi se už nedozvím, co to bylo, ale příště už asi od vodního kamene čistit nebudu.Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
23.9.11 11:16

Ahojky, tak já si všimla, že buben je jakoby „špinavý“ po každém praní a to nemusím ani použít čistič. Je teda pravda, že je špinavý z vnější strany, tak mě to nijak neznepokojuje (mám pračku s horním plněním). Když mám hodně uklízecí náladu, tak to utřu hadrem a ten je fakt černý. Dřív jsem vytírala pračku do sucha po každém praní, teď jsem to vzdala, peru častěji :mrgreen: Napadlo mě, jestli to není vodní kámen… ale prádlo tím nijak netrpí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
23.9.11 18:47
reinne píše:
Ahojky, tak já si všimla, že buben je jakoby „špinavý“ po každém praní a to nemusím ani použít čistič. Je teda pravda, že je špinavý z vnější strany, tak mě to nijak neznepokojuje (mám pračku s horním plněním). Když mám hodně uklízecí náladu, tak to utřu hadrem a ten je fakt černý. Dřív jsem vytírala pračku do sucha po každém praní, teď jsem to vzdala, peru častěji :mrgreen: Napadlo mě, jestli to není vodní kámen… ale prádlo tím nijak netrpí

Ahoj, já po té „černé katastrofě“ pračku umyla houbičkou a jarem, mám také vrchní plnění. Teď už se buben po praní leskne. Opravář mi řekl, že by to mohl dělat i tekutý prací prášek nebo aviváž, prý to jsou svinstva. A ty já používala. Na prádle také žádné skvrny nemám, ale jestli bílé prádlo není našedlé, to opravdu nepoznám, to se projeví až časem, jestli na něm ulpívá špína. Kdyby si náhodou přišla na to,čím to je, dej vědět. Ať mám klid na duši. Pa a děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
23.9.11 23:43

Já nevím, mám pračku 13 let(ťuk ťuk) a nikdy nic jsem takového nezaznamenala. Peru v tekutém Arielu, aviváže mám Lenor nebo z rakouska pro děti a nic…a těleso mám jak nové..Pračka je vrchní Whirlpool. A taková svinstva jako Calgon a Kamenožrout nepoužívám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
23.9.11 23:45

A kámen jednou za rok odstraňuji třeba práškem v DM za 24kč v sáčku, nebo ocet..Podle mě je to materiálem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
25.9.11 18:03

no přiznám se, že tekutý gely taky používám, aviváž taky. Calgon apod. ne, jen tablety Tako nebo jak se to přesně jmenuje… a v čem teda prát? V klasickém prášku? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
25.9.11 21:21

Per tak jak chceš…podle mě to není práškem, když to nedělá jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katkafell
23.10.13 06:04

Dobrý den, máte někdo zkušenost se zničením nerezu bubnu pračky po použití odbarvovače prádla TEXBA Druchema (obsahuje dithioničitan sodný a uhličitan sodný? Odbarvovač mi zničil i prádlo. Asi bude nekvalitní nerez bubnu, ale bohužel má pračka již po záruce. Lesklý nerez zmizel a buben je hrubší tmavě šedý plech. Děkuji za reakce

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max