Problém s myčkou - nevyplavený prášek

1814
23.9.11 07:49

problém s myčkou - nevyplavený prášek

Dobré ráno,

mám problém :-(

V dubnu jsme koupili novou myčku (do té doby jsme žádnou neměli) Siemens a včera večer po mytí nádobí zůstal v přihrádce na prášek úplně všechen prášek. Přitom myčka normálně myla, nádobí bylo mokré (horké - otvírala jsem hned po ukončení mytí), přihrádka byla otevřená ale prášek všechen tam zůstal. Zkusila jsem jej prošprtnout a pustit půlhodinové mytí, stále tam ten prášek byl.
Totéž jsem zkusila ještě ráno a nic - prášek tam pořád je - trochu vlhký, ale vesměs sypký. Co s tím může být? Volat na to servis nebo jen něco prošprtnout? :-/

Díky za rady…

D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10937
23.9.11 08:05

Nevím s práškem nemám zkušenosti, já používám tablety a ty vždy vypadnou. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
23.9.11 08:12

Ještě mě napadlo, jestli nebylo špatně poskládané prádlo, že by se třeba to horní rameno pořádně netočilo a tím pádem nedostříklo do té přihrádky na prášek (při vytahování nádobí z horního šuplíku se mi zdálo trochu sušší, než to dole). Tak jsem ji zkusila teď pustit znovu téměř naprázdno a uvidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
23.9.11 08:27
domi píše:
Ještě mě napadlo, jestli nebylo špatně poskládané prádlo, že by se třeba to horní rameno pořádně netočilo a tím pádem nedostříklo do té přihrádky na prášek (při vytahování nádobí z horního šuplíku se mi zdálo trochu sušší, než to dole). Tak jsem ji zkusila teď pustit znovu téměř naprázdno a uvidím…
:lol: domi, ty dáváš do myčky prádlo? :lol: jasně, myslela jsi nádobí, ale pobavilo mě to, taky občas přemýšlím nad něčím jiným, když něco píšu a pak se nestačím divit
Já bych nádobí vyndala a dala tam jiný, znovu bych tam dala prášek a ppokud byto bylo i tak, atak zavolám servis, v záruce to máte, tak bych se v tom nešťourala.
  • Citovat
  • Upravit
8384
23.9.11 08:27

nam to nekdy delalo ale ne s praskem ale s tabletou, kdyz prihradka byla vlhka a my ji tam dali, tak zkus prihradku poradne vytrit nez ho tam das, my jsem to vyresili tim ze pouzivame tekuty prostredek do mycky a je to super…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.9.11 08:55

Nám se to taky stalo, když bylo blbě naskládané prádlo :lol:
A zkontrolovat horní rameno, jestli nemá ty trysky ucpané nějakým binčusem, pak by to taky blbě stříkalo.

(Vlastně… ještě jednou se nám stalo, že se vycvakla ta trubka, co vede k hornímu ramenu, takže tam ta voda netekla, ale máme Whirlpool)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
23.9.11 09:01

Tak ono používat prášek a značku Siemens je dost nešťastné rozhodnutí… Začni dávat tablety a mrkni jestli neni ucpané rameno a skládej správně nádobí. Myčka připojená k vodě evidentně byla jsi psala, takže ještě jednou prostuduj pořádně návod, nic víc ti tady asi nikdo neporadí.

• Citovat
  • Upravit
3210
23.9.11 09:04

s práškem zkušenost nemám, používám tablety, ale taky mi tam zůstávaly celé a chtělo to dát jen pozor, aby ta přihrádka na prášek/tabletu byla suchá! hlavně odstranit prášek, který tam zůstal a vyčistit a vysušit - ono jak je to tam vlhké či to má zhrublý povrch, tak ta tableta mi tam na tom zůstávala zaseklá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
23.9.11 09:27

A nemáš nový prášek? Mě tohle u myčky dělal jenom Somat. Všechno ostatní v pohodě, ale Somat se prostě nerozpustil, nevyplavil.

• Citovat
  • Upravit
24016
23.9.11 10:01

Občas se mi to stane, když mám blbě porovnané nádobí nebo když jsem vůni do měla zavěšenou na té straně co je přihrádka… Překážky odstarněny a už myje v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
23.9.11 10:15

Jasně že nádobí :lol: (já si furt nemůžu zvyknout, pračku máme drahno let a myčku chvilku, takže velmi často v ní nádobí peru :wink: )

Děvčata - děkuji za rady, „závada“ byla odhalena - skutečně asi blbě naskládané nádobí, protože po výměně s pár kousky už se ten prášek krásně vymyl 8-)

Nojo, já a technika :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
23.9.11 10:18
Baslerinda píše:
Tak ono používat prášek a značku Siemens je dost nešťastné rozhodnutí…

Proč myslíš, že je to nešťastné rozhodnutí? 8-o Mně právě prodejce, když nám myčku dovezl, říkal, že lepší je prášek (tj. každá ingredience zvlášť) než tablety (vše v jednom) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
23.9.11 19:16
domi píše:
Baslerinda píše:
Tak ono používat prášek a značku Siemens je dost nešťastné rozhodnutí…
Proč myslíš, že je to nešťastné rozhodnutí? 8-o Mně právě prodejce, když nám myčku dovezl, říkal, že lepší je prášek (tj. každá ingredience zvlášť) než tablety (vše v jednom) :nevim:

Já mám prášek taky radši. Už jen proto, že když mám hodně špinavé hrnce, trochu nasypu i vedle a je to umyté, s tabletou tohle nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí