Problém s myčkou - nevyplavený prášek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
problém s myčkou - nevyplavený prášek
Dobré ráno,
mám problém ![]()
V dubnu jsme koupili novou myčku (do té doby jsme žádnou neměli) Siemens a včera večer po mytí nádobí zůstal v přihrádce na prášek úplně všechen prášek. Přitom myčka normálně myla, nádobí bylo mokré (horké - otvírala jsem hned po ukončení mytí), přihrádka byla otevřená ale prášek všechen tam zůstal. Zkusila jsem jej prošprtnout a pustit půlhodinové mytí, stále tam ten prášek byl.
Totéž jsem zkusila ještě ráno a nic - prášek tam pořád je - trochu vlhký, ale vesměs sypký. Co s tím může být? Volat na to servis nebo jen něco prošprtnout? :-/
Díky za rady…
D.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nevím s práškem nemám zkušenosti, já používám tablety a ty vždy vypadnou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě napadlo, jestli nebylo špatně poskládané prádlo, že by se třeba to horní rameno pořádně netočilo a tím pádem nedostříklo do té přihrádky na prášek (při vytahování nádobí z horního šuplíku se mi zdálo trochu sušší, než to dole). Tak jsem ji zkusila teď pustit znovu téměř naprázdno a uvidím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
domi píše:
Ještě mě napadlo, jestli nebylo špatně poskládané prádlo, že by se třeba to horní rameno pořádně netočilo a tím pádem nedostříklo do té přihrádky na prášek (při vytahování nádobí z horního šuplíku se mi zdálo trochu sušší, než to dole). Tak jsem ji zkusila teď pustit znovu téměř naprázdno a uvidím…
Já bych nádobí vyndala a dala tam jiný, znovu bych tam dala prášek a ppokud byto bylo i tak, atak zavolám servis, v záruce to máte, tak bych se v tom nešťourala.
- Citovat
- Upravit
nam to nekdy delalo ale ne s praskem ale s tabletou, kdyz prihradka byla vlhka a my ji tam dali, tak zkus prihradku poradne vytrit nez ho tam das, my jsem to vyresili tim ze pouzivame tekuty prostredek do mycky a je to super…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám se to taky stalo, když bylo blbě naskládané prádlo ![]()
A zkontrolovat horní rameno, jestli nemá ty trysky ucpané nějakým binčusem, pak by to taky blbě stříkalo.
(Vlastně… ještě jednou se nám stalo, že se vycvakla ta trubka, co vede k hornímu ramenu, takže tam ta voda netekla, ale máme Whirlpool)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ono používat prášek a značku Siemens je dost nešťastné rozhodnutí… Začni dávat tablety a mrkni jestli neni ucpané rameno a skládej správně nádobí. Myčka připojená k vodě evidentně byla jsi psala, takže ještě jednou prostuduj pořádně návod, nic víc ti tady asi nikdo neporadí.
- Citovat
- Upravit
s práškem zkušenost nemám, používám tablety, ale taky mi tam zůstávaly celé a chtělo to dát jen pozor, aby ta přihrádka na prášek/tabletu byla suchá! hlavně odstranit prášek, který tam zůstal a vyčistit a vysušit - ono jak je to tam vlhké či to má zhrublý povrch, tak ta tableta mi tam na tom zůstávala zaseklá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nemáš nový prášek? Mě tohle u myčky dělal jenom Somat. Všechno ostatní v pohodě, ale Somat se prostě nerozpustil, nevyplavil.
- Citovat
- Upravit
Občas se mi to stane, když mám blbě porovnané nádobí nebo když jsem vůni do měla zavěšenou na té straně co je přihrádka… Překážky odstarněny a už myje v pohodě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně že nádobí
(já si furt nemůžu zvyknout, pračku máme drahno let a myčku chvilku, takže velmi často v ní nádobí peru
)
Děvčata - děkuji za rady, „závada“ byla odhalena - skutečně asi blbě naskládané nádobí, protože po výměně s pár kousky už se ten prášek krásně vymyl ![]()
Nojo, já a technika
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Baslerinda píše:
Tak ono používat prášek a značku Siemens je dost nešťastné rozhodnutí…
Proč myslíš, že je to nešťastné rozhodnutí?
Mně právě prodejce, když nám myčku dovezl, říkal, že lepší je prášek (tj. každá ingredience zvlášť) než tablety (vše v jednom) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
domi píše:Baslerinda píše:Proč myslíš, že je to nešťastné rozhodnutí?
Tak ono používat prášek a značku Siemens je dost nešťastné rozhodnutí…Mně právě prodejce, když nám myčku dovezl, říkal, že lepší je prášek (tj. každá ingredience zvlášť) než tablety (vše v jednom)
Já mám prášek taky radši. Už jen proto, že když mám hodně špinavé hrnce, trochu nasypu i vedle a je to umyté, s tabletou tohle nejde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit