Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mmči poradte, roční syn pije jen jablečné juice z DM.Ale oni ho taky vždycky nemají a nic jiného nechce, tak je třeba i den bez pití.
Dneska odemě ochutnal Nestea Vitao zelený čaj.
Chutnal mu. Dali by jste ho svému dítěti denně pít?
zeleny caj je jako kava, mam pocit, ze je tam snad jeste vic kofeinu, je tam i hooodne teinu, takze pro rocni dite urcite ne
No než aby nepil vůbec nic, tak snad i dala. Ale pokusila bych se co nejvíce neředěný. Pořád mi to přijde jako menší zlo ![]()
To možná radši ten červený čaj, nebo roibush. Co mu udělat ovocný čaj? Mě přijde sladký sám o sobě.
jizvíková píše:
zeleny caj je jako kava, mam pocit, ze je tam snad jeste vic kofeinu, je tam i hooodne teinu, takze pro rocni dite urcite ne
kofein a thein jedno jest (nejdriv to pojmenovali a pak teprve chemicky analyzovali, kdyz zjistili, ze je to totez)
jinak souhlas, je to silny
otazka jak je na tom s kofeinem tenhle chemickej blaf, snad to tak zle nebude
jinak me v roce taky nic nepil, tedka da tak dve decky, pomalu se zlepsuje
zadne chute nepomohly, tak jsme na vode, alespon nemusim resit alergeny
v pripade prujmu budu shanet vodni meloun ![]()
Pudloslava píše:jizvíková píše:
zeleny caj je jako kava, mam pocit, ze je tam snad jeste vic kofeinu, je tam i hooodne teinu, takze pro rocni dite urcite nekofein a thein jedno jest (nejdriv to pojmenovali a pak teprve chemicky analyzovali, kdyz zjistili, ze je to totez)
jinak souhlas, je to silny
jinak me v roce taky nic nepil, tedka da tak dve decky, pomalu se zlepsuje
otazka jak je na tom s kofeinem tenhle chemickej blaf, snad to tak zle nebude
zadne chute nepomohly, tak jsme na vode, alespon nemusim resit alergeny
v pripade prujmu budu shanet vodni meloun
Vodni meloun odvodnuje
.
Nekdo psal ze dava sirup YO tak co zkusit toto.
kdyz nic nechce tak kureci vyvar…ten zabira snad vsude…a jinak v roce uz davam k piti vsechno…dzusy …caje (slabe) nebo obyc stavu jako sirup.
Mě malá taky mizerně pije a dlouhou dobu pila jablečný džus bio z Penny ředěný vodou. Vyšlo to levněji, než ty šťávy z DM. No zkusila bych postupně přilévat víc a víc vody, jestli třeba se nechytne, ale u nás se ten džus nakonec přepil, takže teď mi pro změnu zase nevypije nic jiného, než UM, takže jí ho dělám kdykoli si řekne
Ten džus z Penny je super, že není přislazovaný.
Ahoj malá mi také v roce nechtěl pít nic jiného než šťávy z Dm,ty jsem mu později začala ředit vodou.
Takže se alespoň ušetřilo. Potom jsme z DM šťávy přešli na jablečný albert BIO džus,který vyjde na ty samé peníze a ještě se teké naředí.
No a na čaje jsem ho naučila až když jsem zjistila,že když mu přidám o 1,2 odměrky čaje více,čaj mu chutná a pije. Takhle se rozpil.
Teď je mu čerstvý rok a půl a pije už obyč čaj ze sáčku(né dětské) slazený třtin cukrem-samozřejmě po poradě s lékařkou-jen ty čaje nenechat louhovat dlouho,protože jsou barveny šípkem(takhle mi to bylo mudrou řečeno)
My taky pijeme vodu malinko oslazenou sirupem YO (a nepije temer nic jinyho), zkus vyzkouset ![]()
jo zapomela sem dodat ze taky mame YO nebo jeste jupí jsou dobry ![]()
mikitaa píše:
jo zapomela sem dodat ze taky mame YO nebo jeste jupí jsou dobry
A hlavne o polovinu levnejsi. ![]()
Ale hello ted dela nejake nove sirupy a jsou fakt dobre.Hlavne citorn a pomeranc.
jo a jsou fakt huste a bez konzervantu a barviv a o 8-10 kc drazsi jak jupi..