Roční dítě a domácí jídlo

Andulinečka
11.11.11 12:58

Roční dítě a domácí jídlo

Ahojte mamky :lol: Naše malá bude mít za pár dní rok a nechce mi moc papat domácí jídlo.Dříve jsem začínala s těmi příkrmy ve skleničce,potom přešly na kousky,vše se naučila pěkně papat,skleničku mi sní většinou celou.Začala jsem ji ale pomalu zvykat na naše jídlo,když uvařím něco co by mohla spapat i malá tak ji to ochutím jen minimálně a zkusím dát ale nechce mi to :-( sní tak 10-15 lžiček s tím,že mi odstrkuje ruku a začne někdy i plakat ale zvyknout si jednou bude muset.Jsem s toho docela neštˇastná.Přitom ji dám třeba bramborovou kaši a poleju trochu štˇávy s masa nebo brambory pomačkám s troškou špenátku a žloutek nebo uvařím zeleninovou polévku s brokolicí,brambory,mrkví,petržele a pomačkám a a stejně zase jen pár lžiček.Jak jste na tom vy? :nevim:
Jinak jogurty,přesnidávky,banány,piškotky do toho nebo sušenky to vše baští krásně jen to domácí jídlo,ach jo :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5077
11.11.11 13:07

Ahoj,
kdysi jsem někde vyčetla, že kolem roku se dost mění chutě a děti chtějí jídla víc kořeněné. Nehledě na to, že skleničky jsou ochucené fakt dost a oproti nim jsou naše jídla pro děti dost bída. Co takhle jí tam dávat bylinky, trochu čer.papriky, pepře apod.
A jinak mě se 15 lžic zdá dost, to ti mojí nesnědí ani teď, takže je taky možné, že je prostě najezená a stačí jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
11.11.11 13:10

Já bych zkusila do skleničky míchat domácí vařené a postupně ubírat skleničkové.
Jednou se to povede, uvidíš. Roční dítě je ještě miminko, takže času dost. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andulinečka
11.11.11 13:11

Máš pravdu v těch skleničkách je to ochucené dost třeba ty těstoviny nebo špagety,zkusím ji to teda dát víc ochucené.Taky je možný že ji to stačí,po obědě chodí spát a spí dvě-tři hodinky a kdyby měla hlad tak by se vzbdila nebo plakala taky jí to asi fakt stačí ale skleničku by mi snědla celou a u tohohle jídla mrčí.No třeba se to zpraví,já teda doufám :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22614
11.11.11 13:15

Tak zkus dát trochu koření? Kmín, majoránku, papriku… Nebo čerstvou petržel, libeček, bazalku? I když libeček neseženeš teď. Nebo u nás třeba funguje i kousek másla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
11.11.11 13:15

já mám teda devíti měsíční, vařím ji a experimentuju. Dávám ji tam různé bylinky, bilý jogurt, červená řepa je dobrá, míchám víc druhů zeleniny, kterou mám naporcovanou na mražáku… ono se to časem srovná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
11.11.11 13:28

Pamatuju, že než jsem začla Veru dávat vyloženě jen domácí, snědla bez problémů 250g sklenku. Domácího, byť se po tom mohla viditelně utlouct, snědla vždy méně. Přičítala jsem to tomu, že jak je ta sklenička víc mixovaná, má to jakoby předtrávené :lol: , jestli chápeš, jako že to domácí nebylo tolik rozblemcané a tak žaludek se musel víc namáhat na trávení, než u nějaké skleničky, kde je vpodstatě kaše s pár kouskama. No, ať tak, či tak, pokud ti pak bez problémů vydrží 3h, evidentně jí to stačí :-) Dá se vlastně říct, že čehokoliv stačí takové množství, po kterém o hodinu déle neškemrá o jídlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
11.11.11 13:43

Tak my máme naprosto stejný problém. Ale už se s ním potýkáme tak 3 měsíce. Sní vše, krom toho oběda…na oběd cca těch 10lžiček jo, ale já mám pořád pocit, že má málo. Ale taky pak neškemrá o jídlo a vydrží mi spát dýl. My to řešíme tak, že jsemsi všimla, že má ráda těstoviny, takže hodně vařím těstoviny, se zeleninou, jídla i víc kořením, hodně bylinek dávám, pepře, papriku..Krom soli, to fakt nesolím, protože ono v každým tom jídle je nějaká sůl. U skleniček je to fakt hodně naparfemované :-). A teď jsem na zimu začala dělat hodně polívečky, takže to se mi může utlouct po čočkové, fazolové, hráškovou teď jsem zkusily. A začíná se to zlepšovat. Vypustila jsem ale dopolednísvačinku. Dám jen v 8h snídani a v 11h oběd. Když se mi nasvačí, nic nesní. Podle mě některý děti nepotřebují ládovat do sebe horemdolem, ale stačí jim míň. Určitě to přejde. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
6.2.12 13:21
Andulinečka píše:
Ahojte mamky :lol: Naše malá bude mít za pár dní rok a nechce mi moc papat domácí jídlo.Dříve jsem začínala s těmi příkrmy ve skleničce,potom přešly na kousky,vše se naučila pěkně papat,skleničku mi sní většinou celou.Začala jsem ji ale pomalu zvykat na naše jídlo,když uvařím něco co by mohla spapat i malá tak ji to ochutím jen minimálně a zkusím dát ale nechce mi to :-( sní tak 10-15 lžiček s tím,že mi odstrkuje ruku a začne někdy i plakat ale zvyknout si jednou bude muset.Jsem s toho docela neštˇastná.Přitom ji dám třeba bramborovou kaši a poleju trochu štˇávy s masa nebo brambory pomačkám s troškou špenátku a žloutek nebo uvařím zeleninovou polévku s brokolicí,brambory,mrkví,petržele a pomačkám a a stejně zase jen pár lžiček.Jak jste na tom vy? :nevim:
Jinak jogurty,přesnidávky,banány,piškotky do toho nebo sušenky to vše baští krásně jen to domácí jídlo,ach jo :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
6.2.12 13:27

;) Ahojky,mám podobný problém jako Andulinečka.Nám byl rok 23.ledna a malý stále by chtěl pouze skleničky.Sem tam sní polévku,ale brambory,kaše to mu nic neříká.Když dám skleničku tak ji sní celou a,když mu uvařim tak sotva pět lžiček.Také bych byla ráda,kdyby jedl moje jídlo.Ani chleba nechce,rohlík taky ne.Ráno snídá kaši,pak nějaká ta svačina,k obědu má tu skleničku pak zase nějaký ten jogurtík,tak bych radši aby třeba měl ráno chleba nebo rohlík a né furt sladké.Tak snad se to změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andulinečka
6.2.12 13:39
evca 1 píše: ;) Ahojky,mám podobný problém jako Andulinečka.Nám byl rok 23.ledna a malý stále by chtěl pouze skleničky.Sem tam sní polévku,ale brambory,kaše to mu nic neříká.Když dám skleničku tak ji sní celou a,když mu uvařim tak sotva pět lžiček.Také bych byla ráda,kdyby jedl moje jídlo.Ani chleba nechce,rohlík taky ne.Ráno snídá kaši,pak nějaká ta svačina,k obědu má tu skleničku pak zase nějaký ten jogurtík,tak bych radši aby třeba měl ráno chleba nebo rohlík a né furt sladké.Tak snad se to změní.

Byla jsem s toho neštˇastná a doufala jsem,že začne jíst naše jídlo.Chtělo to trošku času,aby si zvykla,napřed taky papala pár lžiček a postupem času se to měnilo a začalapapat víc a víc a tedˇ už baští všechno,takže to chce opravdu čas:-)Co mi ale moc nechce,nevímmožná se to taky časem zpraví tak nechce omáčky,koprovou,rajskou,ani za boha jen pár lžiček,kuřecí máčku třeba ještě trošku jo ale jinak nee,uvidíme:-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko