Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, mám skoro roční dítě a pořád kojím, 2-4× denně s tím, že ráno a večer pije dost, a přes den jen ucucne. Plus ho chci už postupně odstavit, aby pil přes den už jen vodu/čaj. Po roce prý nemusí mít ani UM, pokud přijme dost mléčných výrobků ve stravě (což ano, je pažravej), jenže mám problém, že mi vůbec nechce pít tu vodu nebo čaj
Zkusila jsem různé hrnečky, lahvičky, kojenecké lahve na mléko, vodu, různé čaje, šťávičky z ovoce, nic. UM jako takové nechce taky.
Nejlíp si vytáhne z lahve b.box, ale to je odhadem 10-20 ml. Co s tím?
Může mu v rámci pitného režimu stačit to 2× kojeni (plus 1-2× ucucnutí přes den)?
Zlepšilo se vám to třeba po odstavu? Já nějak nevim, jak s tím naložit, kojit už nechci, ale když mi zároveň nic jinyho nepije ![]()
Jo a počůrané plenky má normálně. ![]()
Diky ![]()
U nás se to nezlepšilo a tak jsem dávala hodně „tekutého“ jídla - polévky, ovoce, jogurové nápoje místo jogurtu, kaše řídké apod. Btw, moc se to nezlepšilo dodneška a to dítěti skoro 14 let ![]()
Pokud ma dite normalne pocurane plenky a moc je svetla a nijak nezapacha, neresila bych to. Co jsem se bavila s lidmi v okoli, zadne z deti nikdy nevypilo doporuceny prijem tekutin. Nase deti byly stejne… Asi jim staci prijem tekutin z jidla a dostanou toho do sebe vic, nez se zda.
@Brbra z jakého důvodu mu nechceš dát UM a nutíš ho pít vodu a čaj, když to nechce?
@stinga Já chci, on nechce
vyzkoušeny různé značky, různé flašky. Když jsem se na to ptala laktační, zda to řešit, odpověď byla, že po roce už UM ani není nutné (pokud přijme dost mléčných výrobků ve stravě). Kdyby vzal UM, bylo by to samozřejmě nejjednodušší.
Mně jde o to, co s tím příjmem tekutin, když nic nechce. A kojí se jen 2× denně, přes den většinou odmítá i to kojení ![]()
@Brbra píše: Více
aha, tak to ano, já to pochopila, že UM dávat nechceš
tak pak mu zkus dávat víc „tekutých“ jídel, polévky, příkrmy řidší, ovoce - v tom všem je voda, a jak psal už někdo, pokud má dost počuraných plen a moč není nijak divně zabarvená, tak má tekutin v pohodě
@stinga Asi jo, zkusím zařadit víc polívky
Někde jsem četla že dítko začalo pít, až fakt po odstavu od prsa úplně. Tak uvidím ![]()
Kdyby měl ještě někdo zkušenost, budu jen ráda ![]()