Roční dítě horečka 40,2 ráno

1380
2.9.20 11:22

Rocni dite horecka 40,2 rano

Prosimvas potrebuju radu. Mam rocni holcicku a rano jsem ji namerila 40,2 v zadecku. Celou noc plakala. Jeli jsme k doktorce a ta na ni nic neshledala, chtela vystrit moc, ale nepovedlo se a pry tam je dnes jen do 11, tak nas poslala domu s tim, ze se to snad povede do zitra a dala
nam takove sacky do kterych mame zkusit moc chytit. Prijde vam to ok? Nebo jet na pohotovost? Dcerka je vyrizena a ted nam usnula v aute. Vubec nevim co delat. Bojim se abych neco nezanedbala, doktorka se mi teda zdala hodne v klidu na to jak je dcerka mala a teplota vysoka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1100
2.9.20 11:26

Ehm, nad 40 je už ohrožení života. Jednou takhle měla malá přes 40, stále plakala. Na nic jsme nečekali a v noci volali RZ. Zánět močového měchýře. Hospitalizace na JIP. Nechci strašit, to ne, jen ze obezřetnost je na místě a starostlivá jste správně. Jela bych na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
2.9.20 11:28
@klenott píše:
Prosimvas potrebuju radu. Mam rocni holcicku a rano jsem ji namerila 40,2 v zadecku. Celou noc plakala. Jeli jsme k doktorce a ta na ni nic neshledala, chtela vystrit moc, ale nepovedlo se a pry tam je dnes jen do 11, tak nas poslala domu s tim, ze se to snad povede do zitra a dala
nam takove sacky do kterych mame zkusit moc chytit. Prijde vam to ok? Nebo jet na pohotovost? Dcerka je vyrizena a ted nam usnula v aute. Vubec nevim co delat. Bojim se abych neco nezanedbala, doktorka se mi teda zdala hodne v klidu na to jak je dcerka mala a teplota vysoka.

A sirup na srážení teploty zabírá? Nejsou to zuby? Dcera mívá takovou teplotu při zubech vždycky 1-2 dny, ale sirup vždycky zabere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
2.9.20 11:31
@Alkata píše:
Ehm, nad 40 je už ohrožení života. Jednou takhle měla malá přes 40, stále plakala. Na nic jsme nečekali a v noci volali RZ. Zánět močového měchýře. Hospitalizace na JIP. Nechci strašit, to ne, jen ze obezřetnost je na místě a starostlivá jste správně. Jela bych na pohotovost.

V rektu je teplota o 0,5 °C vyšší, takže přes 40 neměla. Já teda s dětma na pohotovost s horečkou nejedu, tam bych se bála že si přiveze něco dalšího a lepšího. Horečka je přirozenej proces v těle, kdy tělo s něčím bojuje. Není to nemoc, je to důsledek. Takže ano, odebrat moč, udělat CRP, ale dál nezbývá než čekat, případně horečku srážet. Neplašila bych se.

EDIT: Samozřejmě pokud je dítě jinak v pořádku, tedy nemá oči vsloup, vnímá, normálně pije (!!!), čůrá, nemá propadlou fontanelu, reaguje atd.

Příspěvek upraven 02.09.20 v 11:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
2.9.20 11:31

Jinak samozřejmě nejdřív zkusit nurofen, po 2 hodinách panadol sirup, je to jiná látka lze to takhle střídat brzo po sobě. Pokud to nezabírá tak řešit dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9501
2.9.20 11:32

@Alkata nestraš,u dětí teploty kolem 40 jsou běžné, žádné ohrožení života.
@klenott když jdete k doktoru s dítětem, které má několik hodin teplotu, tak není divu, že na ní nic neshledalal. každá nemoc má svůj vývoj a teplota bývá první příznak. Zřejmě ani nedělala CRP. protože ví, že i na to je brzy. Srážela bych teplotu a pozítří, jestli to nepřejde bych šla s močí a nabrat to CRP. Takové horečky bývají třeba při šesté nemoci, i věk by tomu odpovídal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
2.9.20 11:33
@klenott píše:

no, takže má 39,7. To děti maj… Nebo to nejde srazit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
2.9.20 11:33
@Alkata píše:

Problém by byl, kdyby to nešlo srazit. 40,2 v zadku odpovídá 39,7. takže tu neplaš zakladatelku. Žádné ohrožení života se nekoná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
2.9.20 11:46

Prej pohotvost… :) to jako vážně? Prostě snizuj teplotu, k lékaři se jezdi po třech dnech horeckach, je logicky že doktorka nic nezjistí. Nemoc musí nejprve propuknout.

• Citovat
  • Upravit
4497
2.9.20 11:49
@Alkata píše:
Jinak samozřejmě nejdřív zkusit nurofen, po 2 hodinách panadol sirup, je to jiná látka lze to takhle střídat brzo po sobě. Pokud to nezabírá tak řešit dal.

Není to brzo po dvou hodinách? Já mám za to, že se ty dvě látky můžou střídat po 4 hodinách, míň ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31431
2.9.20 11:51

@klenott :hug: Muzes mit horeckovy typ ditete. To je kluk, ke kazde virozce okolo 40. Pokud to jde aspon trochu srazit, nepanikarila bych… V 10m mel syn 40.6 po odectu (pravda, kdyz bylo na tom teplomeru 41.1, taky jsem se trochu rosila, ale nastesti to uz bylo druhe dite) a nejaka 3denni viroza nakonec. Moc bych pro Dr. nabrala, ale jinak bych extra nestresovala, pokud se napije a teplota jde po leku aspon o stupinek dolu. Stridat Nurofen/Paralen. K 6. nemoci napriklad mely vsechny me deti 3 dny okolo 40 a vypadaly vselijak. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
@darekp píše:
Není to brzo po dvou hodinách? Já mám za to, že se ty dvě látky můžou střídat po 4 hodinách, míň ne.

Správně, dávají se po 4 hodinách, dříve ne. Po dvouch hodinách dítě predavkujes.

• Citovat
  • Upravit
1326

Jak už bylo zmíněno, zkusit srazit nurofen sirupem, panadol sirupem či čípkem od těchto léčiv. Teplota v zadečku je vyšší než běžná o půl stupně, má/měla tedy pod 40 st. Doktor nic neshledal, protože teplota jako jediný příznak vlastně nic ještě neřekne. Moje dcera měla přes 39 při šesté nemoci a dobře zabíraly léky na srážení. Neplakala mi teda, ale byla hrozně spavá. Důležité je, aby vám dítě pilo, pokud nejí, až tak to nevadí - chuť k jídlu často chybí. Hlavě pít, pít a pít třeba po lžičkách a sledovat stav - aby to nešlo nahoru nad 41 st, neupadala do bezvědomí, ta zmíněná fontanela aby se moc nepropadla (známka dehydratace) nebo nevyboulila (zánět mozku aj.).

Život ohrožující stav to určitě není, jak tu zaznělo. To by v ohrožení života byla polovina kojenců a batolat, co mají horečky, udětí to takto vysoko leze běžně, s věkem se tento příznak vytrácí a máme jen třeba lehce nad 38 st jako dospělci… ještě si vyžádejte CRP test, pokud nemáte nějaký domácí. Moč zachytit do pytlíčku u holčiček je nadlidský úkol, já bych dala pití a za půl hodiny dala pryč plenu a chytala moč do skleničky - takto jsem to dělala i u dcery, když měla těch přes 39 st a čekalo se, co to bude. Pytlík vždy selhal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
2.9.20 11:55

Panadol baby a nurofen lze stridat po 4 hodinách, po 2 určitě ne. Měla jsem to několikrát s mladším synem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
2.9.20 11:57

@darekp Mě po dvou hodinách přijde také brzo, ale když měl syn velké horečky co nešli srazit, tak nám naše doktorka řekla že se může po třech hodinách střídat. Dokonce se může dát jednorázově i dvojitá dávka, ale tam bych se u takto malého dítěte poradila minimálně v lékárně.
Pro zakladatelku : bude to dobré neboj, jeďte domů, to že usnula je dobře, to jí udělá dobře. Musíte tu horečku srážet, takže buď do sprchy nebo do vany (postupy jsou všude na netu), nám hodně zabírá ledování třísel (do plenky zabalit třeba mr. zeleninu, přiložit na 10min na třísla), 10min klid a pak znova. Pak pauza třeba 30 min a pokud to nekleslo, tak opakovat. Vždy po druhém opakování horečka trochu klesla. Hlavně ať pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí