Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nás horečky okolo čtyřicítky vždycky byla chřipka. K Dr jsem vždy volala a řekla ať vydržíme tři dny pokud jdou horečky srazit a jiné příznaky nemá, protože dřív by stejně nic nepoznala.
@darekp píše:
Není to brzo po dvou hodinách? Já mám za to, že se ty dvě látky můžou střídat po 4 hodinách, míň ne.
taky si myslím že po čtyřech hodinách. Určitě já tak dávala co čtyři hodiny panadol s nurofenem.
Je tu už spousta rad, takže k tomu nurofenu nebo panadolu můžeš ještě udělat octovy zabal nohou, případně zabal jen z vody, napustit vanu (teplou) a nechat dítě pomalu se ochlazovat jak voda bude stydnout. Pak do tepla, ale pozor nohy, ruce, hlava nezakryta ať má teplo kudy unikat.
Tři dny se 40° horečkami vyčká jen ten, kdo nezažil febrilní křeče. Já bych tedy při takové ranní teplotě jela k doktorce, ale jsem z těch matek, co jedou radši pětkrát zbytečně, než jednou pozdě. Každá to máme jinak, známá nechává dítě se 40 horečkami klidně i pět dní, měla štěstí, nikdy se nic nestalo.
@mackA159 píše:
Správně, dávají se po 4 hodinách, dříve ne. Po dvouch hodinách dítě predavkujes.
Tak já nevím… Nám vždy říkali v nemocnici i pediatr, že se to může střídat po 3h… Že po 6 hodinách se může vzít znovu paralen nebo Nurofen. Tak nevím, proč každý doktor říká něco jiného..
@mackA159 píše:
Správně, dávají se po 4 hodinách, dříve ne. Po dvouch hodinách dítě predavkujes.
Nepředávkuješ.
@Anonymní píše:
Tři dny se 40° horečkami vyčká jen ten, kdo nezažil febrilní křeče. Já bych tedy při takové ranní teplotě jela k doktorce, ale jsem z těch matek, co jedou radši pětkrát zbytečně, než jednou pozdě. Každá to máme jinak, známá nechává dítě se 40 horečkami klidně i pět dní, měla štěstí, nikdy se nic nestalo.
Akorát že febrilní křeče nejsou o výši horečky.
Znovu se ptám, ony ty horečky nešly srazit?
Dcera mela takovyhle horecky v roce a par mesicich a byl to zanet ledvin, vzdycky to byly takovy horečky, ze měla studené ruce i nohy. Nemela zadny priznaky nemoci jen vysokou horecku. Delala vam doktorka crp? Dcera ho mela prvni den jen trochu zvyseny a druhy den, kdyz jsme jeli s moci uz stouplo o hodně.
@Anonymní píše:
Každý to má jinak. Já jsem zase dětem horečku nesrážela, a pokud nejevily žádné další problémy, že by měly bolesti, byly apatické, bylo podezření na něco horšího a tak, tak obvykle za 48h bylo skoro po všem.
Jednou jedinkrát horečka 40 do 48h neklesla, a to jsme pak brali dítě k lékařce, kde tím, že nebylo tlumené paralenem, si dokázalo samo ukázat kde ho co bolí - a tam mělo počínající ložisko na plicích - zápal plic. Dostal ATB, teplota do 24h spadla a už bylo všechno v normě… ![]()
@Anonymní píše:
Taky bych jela, takhle dlouho a takhle vysoký horečky by mě v klidu nenechaly, ale zakladatelka právě už u doktorky byla, přečetla jste si ten první příspěvek? Kdyby byl nějaký problém, tak je pošle do špitálu, asi doktorka ví, co dělá…
@J_Doe píše:
Každý to má jinak. Já jsem zase dětem horečku nesrážela, a pokud nejevily žádné další problémy, že by měly bolesti, byly apatické, bylo podezření na něco horšího a tak, tak obvykle za 48h bylo skoro po všem.Jednou jedinkrát horečka 40 do 48h neklesla, a to jsme pak brali dítě k lékařce, kde tím, že nebylo tlumené paralenem, si dokázalo samo ukázat kde ho co bolí - a tam mělo počínající ložisko na plicích - zápal plic. Dostal ATB, teplota do 24h spadla a už bylo všechno v normě…
Nevím, ale já se držím toho, že teplotu do 38 stupňů nesrazim, když vystoupá přes 38-38,5, tak začínám dávat sirup.. nechci, aby moje dítě trpělo víc, než je nutný.. mám to takhle zafixovaný od narození dcery, že se to má takhle dělat.. ![]()
@darekp píše:
Nevím, ale já se držím toho, že teplotu do 38 stupňů nesrazim, když vystoupá přes 38-38,5, tak začínám dávat sirup.. nechci, aby moje dítě trpělo víc, než je nutný.. mám to takhle zafixovaný od narození dcery, že se to má takhle dělat..
to není o utrpení, to je o tom, že ta horečka sama o sobě zbavuje tělo virů a bakterií tím, že se „zahřeje“.
http://www.azrodina.cz/…sile-horecky
nenechávám děti v horečkách 5 dnů - opravdu jsem je hodně sledovala, měřila několikrát denně, i v noci, obvykle to tak na půl dne - den vystoupalo na 39,5 max 40, pak to spadlo, a bylo dobře.
pres 40 mělo jen jednou to dítě s tím zápalem plic - to jsme opravdu hodně sledovali, a pak šli do nemocnice, protože se ta teplota nechovala tak, jak jsme znali…
@Anonymní píše:
Febrilni křeče nejsou z vysoké horečky. Vznikají když horecka prudce stoupne, nebo naopak prudce klesne. Můžou být i při lehce zvýšené teplotě. Proto se nemají dělat studené zábaly, ale vlažné, aby telo nedostalo šok = křeč. Zajímalo by mě co by měla doktorka dělat, pokud má dítě pár hodin 40tky? Prestav si že nic. Naprosto zbytecny někam táhnout dítě. Snižovat teplotu, dávat pít, zábaly. V nemocnici sním taky nic neudělaj, maximálně zavodní infuzi. ![]()