Roční dítě jí málo

polokoule
30.12.13 12:42

rocni dite ji malo

Ahojte.Chci se zeptat, jak vam jedi rocni deti? Dcerka ma ted obdobi, kdy rano sni 5 kousku nejlepe sucheho chleba, pak da ruce pred pusu a konec, obed 4 lzicky jidla a konec.To same s jogurtem a kasi. Nejvic snad jeste ovoce. Jinak ma 8 zubu. Myslite, ze ji muzou rust dalsi a proto moc neji? driv snedla 190 gramu k obedu v pohode, ted 4 lzicky.Nebo ze by rostly uz stolicky? A jak to resit, pokud sni malo? normalne dokojit? nebudou ji chybet ziviny?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
30.12.13 12:48

Nenutit, stejně tím nic nezmůžeš.. Nabízet, nechce nechce.. Na dokojování pozor, pak vědět, že vždy dostane kozu a nebude chtít jíst. Co dát do ruky kusy? Nebo na talíř těstoviny, do ruky vidličku a ať se snaží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.12.13 13:04

@polokoule
myj syn zije uz nekolik mesicu na mlecnych vyrobcich a bananech :roll: pokud sni 4 lzicky obeda, tak to uz pomalu slavim… kupodivu dokonce pribira (i kdyz pomalu) a je naprosto v pohode (ja uz jsem na tom s nervama hur :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
30.12.13 13:11

U nás už tak měsíc dva vůbec nejdou obědy. Miluje pečivo, těstoviny a mléčné výrobky mimo kaše. Ovoce v podstatě jen přesnídávky a banán, zelenina a maso vůbec. Jsem ráda, když do něj nacpu pár lžiček. Ale nenaděláš nic :nevim: Nedokojuju. Když nechce jíst, ať nejí :nevim: Výjimečně dám alternativní jídlo, když jedeme pryč a potřebuju aby se najedl a neřval pak hlady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
30.12.13 13:15

Synovi bude za 14 dnů rok a ještě se nerozjedl. Tedy měl dvě světlejší období, kdy k obědu snědl i půl skleničky, ale to trvalo maximálně týden. Momentálně jí ochotně jen ovocnou přesnídávku a vše, čím se může krmit sám (toho ale sní minimum, spíš to rozpatlá všude kolem). On ale nechce ani noc moc pít, takže kojím hodně. čekám, že po roce se to zlomí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
30.12.13 13:24

@AliTad Jen čekej.. U nás se to zlomilo až v roce a půl.. Už jsem fakt měla pocit, že jsem neschopná kráva. Nicméně doteď má dny, kdy nic nejí a pak zase den, že spase všechno. Nicméně já už to fakt vůbec neřeším :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
30.12.13 13:28

U nás jídlo tragedie do 14 mes. Na roce Rano mléko, svaca smetanek, oběd asi ty 4 lžičky masozel., svaca pul hrušky do ruky, večeře kaše do mléka v lahvi. Lzikovat unavená ani omylem.
Ovoce rada, ale sama v ruce. Jinak jsem kolem ni mela pres den na talíři kde co. Např. nakraj. ovoce, cornflakes, piškoty, občas zobla.

Rada nenutit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
30.12.13 13:31

To je jen takový období, to přejde. Nenuť ho, tím to pak bude ještě horší. Taky bych to ale nedoháněla kojením, kojení má být v tomto věku jen doplněk. Dej mu do ruky suchý rohlík třeba, nebo zkus pribiňáka :nevim: Ale hlady ti určitě neumře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MDK
10952
30.12.13 15:01

Jsem na tom stejně, dcera mi do 11 měsíců nechtěla jíst skoro nic. Maximálně jsme do ní dostala pár lžiček přesnídávky nebo jogurtu. Pak se to najednou zlomilo a začala jíst celkem dost - polévky, brambory, těstoviny… Trvalo to asi 3 týdny, teď jí bylo 13 měsíců a zase jak když utne, všechno ochutná, ale jen taky tak 5 - 6 lžiček, pak se začne šklebit a nedostanu do ní ani ň. Snažím se alespoň víc kojit a čekám, kdy se to zlomí. Malá má zubů 5, ale ještě žádné stoličky, takže nějaké kousky jídla jí moc nejednou. :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
30.12.13 16:50

Takhle mi jí 20měs. dcera. Jsem z toho pološílená. Doufám, že se to brzo zlomí. A to, že s ní k obědu pět lžiček oběda je max úspěch. Doufám, že se jednou rozjí nebo jestli začne se sourozencem zkoušet příkrmy? uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
30.8.14 14:22

Ahoj děvčata, obnovuji diskuzi. Dcerce je rok, jíst mi také moc nechce. Jen pár lžiček k obědu. Když ji mám v židličce. Pořád by jen z ní ale vylejzala, vzteká se a pak nejí. Šije sebou. Jednou jsem ji dala teda ze židle a šla si hrát u toho jsem ji nabídla pár lžiček a to jedla bez problémů. Ale nechci to takhle řešit, aby si u jídla hrála. Tak bych potřebovala radu, nebo jak jste něco podobného řešily vy? Nevím co s ní.. Dřív se mi večer nebudila a teď se pravidelně kolem 4-5 vzbudí, protože má hlad. Dostane mlíčko a spinká dál. A takhle to je snad s každým jídlem, které jí v židličce :( Začínám si říkat, zdali jsem někde neselhala, že jsem ji třeba dala do ručky ke svačině rohlík, jablíčko a s tím si mohla chodit. Jinak obědy, snídaně a večeře vždy v židličce, ale tu mi teď bojkotuje :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
30.8.14 14:26

@Missa2 A nechceš jít dát nějakou hračku do židličky. Děti v tomhle věku si mužou hrát při jídle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
30.8.14 14:32

@annaei Taky mě to napadlo, ale nebude to pak právě pořád vyžadovat? Docela se právě toho obávám :-/ Na druhou stranu jsem chtěla, aby se naučila, že u jídla se jí a nic jiného.. Nebo řešit až o něco déle? Je to moje první mimčo, takže s tímhle mám problém, kdy už začít něco učit, že se dělá tak a tak nebo až v pozdějším věku. Třeba i se silnicí - jestli učit rovnou, že na silnici se nechodí nebo ji nechat a řešit až dýl (myslím tím na ulici před barákem, bydlíme v klidné ulici, kde auta nejezdí, jen sousedi).
A ovoce - strašně mě mrzí, jak pořád čtu, ajk každý dává svému dítěti ovoce, zeleninu a moje malá to prostě nejí :( Dám ji jednu osminku jablíčka a jsem ráda, že to sní, další nechce, banán sní klidně celý, ale ostatní ji moc nejede. Ráda by jedla sama, ale vezme do ručky a rozmačkává to a patlá to všude, takže do sebe taky skoro nic nedostane :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
30.8.14 14:36

@Missa2 V tomhle věku bych ještě to neřešila a třeba syn míval autíčko. V tomhel věku neni ani špatné pokud si děti s jídlem hrají. Oni si rukama ošahavají to jídlo. A ted už jí krásně sám u stolu.
Mě syn takhle malej jedl maximalně banán. Třeba takový brambir s mrkví nedal do pusy nikdy. Čim je starší tak postupně ochutnává. Taky je pro děti zajmavý jíst to, co mají rodiče, což už v roce klidně muže. ( aspon nějakou část).Tak že jíst sní.
Já jsem synovi řikala, že po silnici jezdí auta, ale až ted to začal chápat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
30.8.14 14:46

@annaei Děkuji za útěchu. A můžu se zeptat, odkdy ti syn začal jíst sám lžičkou? Míváme celkem omáčky a občas celkem řidké, tak ji samotnou nenechávám jíst. Jen pokud má rizoto apod. Protože to je pak všude - na tričku nejvíc, židlička, všude kolem a já se přiznávám, že mi to je strašně nepříjemný, strašně mi to vadí (jsem na tohle hrozná :( ) takže lítám kolem a chytám ještě ve vzduchu :-D Dopolední svačinu ani nemáme, protože vstáváme v osm a než ji udělám kaši (kterou stejně pak nejí) tak je devět a v 11 jde spát a pak až ve 14 má oběd a pak už má jen nějakou svačinu (jogurt, přesnídávku,..) a pak večeři (kaši pokud ji neměla ráno, ale opět nesní, nebo rohlík, chleba apod.) Málo toho za den máme :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí