Skoro čtyřletá jí jen deset jídel
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
skoro čtyřletá jí jen deset jídel
Už nevím co s ní
Dcera jí jen něco a někde. U babičky toho sní nejvíc, dokonce i nové jídlo. Doma mi jí tak deset jídel a tím to hasne. Nikdy ale nedá do pusy sladké jídlo a maso. Ve školce nejí ani jídla, která doma normálně jí. Dávají mi to s sebou do krabičky a doma to do ní většinou pod různými pohrůžkami donutim, když to neni maso a sladký jídlo. Teď to ještě jde, protože jí můžu brát po obědě domu, ale nedovedu si představit až bude muset být ve školce do odpoledne, že celý den o hladu, což ona vydrží. Svačiny také většinou nejí, tak je hlady celé dopoledne. Vyhladovět u nás opravdu nezabírá. Připadá mi, že to má psychický. Máte s tím někdo zkušenosti? Už i přemýšlím, že jí snad objednám k psychologovi. Je to fakt peklo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No a má normální váhu? já mám taky celkem nejedlíky, starší by jedl jen sladký, a mladší naopak taky sladký jídla nenávidí. pokud je akorát, tak bych to neřešila..maximálně bych jí nechala udělat rozbor krve, jeslti má dost vitamínů a minerálů..když není maso, mohla by mít málo železa, pokud nejí aspoň luštěniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poradila bych se s pediatrem a ten dětský psycholog je myslím dobrá volba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj a kolik váží a měří?
Pokud je to veliký problém, moje dcera je taky nejedlík, ale konečně v pěti se rozjedla, ale toto mi přijde extrém, asi bych to konzultovala s doktorkou a psychologem, protože i když tě chápu, tak když to do ní budeš rvát ničeho nedocílíš, vlastně ano opaku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nátlakem bych na to nešla, to to může asi jen zhoršit
Někdy to dělají i proto že jim něco vadí, nebo mají třeba nesnášenlivost na potraviny. A co třeba běžně jí?
Můj bratr třeba nechtěl jíst protože ho nebavilo kousat
Zůstalo mu to do dnes ![]()
Zkus jí dát třeba odšťavené ovoce a zeleninu, je spousta kombinací i pro děti. dá se to myslím stáhnout i na uložtu. tím bys do ní dostala aspoň nějaké živiny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám totéž u desetileté, snažím se vařit to, co má ráda. Ve škole něco sní, ale nic moc.
A svačiny? V neděli večer ji udělá sama, v pondělí ji nechá v ledničce, v úterý ji celou přinese ze školy, ve středu sní půlku, zbytek vyhodím, na čtvrtek ji zapomene udělat a v pátek ji nechá opět v ledničce.
Výhrůžky, přemlouvání, křik, nic nepomáhá. Pokud už něco jí, sní menší porci než tříletá sestra. Prostě nemá potřebu jíst, jídlo jí zdržuje. Nejradši by se živila řízkama a čerstvou zeleninou. Naštěstí dle doktorky netrpí podvýživou, žije asi ze vzduchu…
Měří 134 a váží 26 kg.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezz píše:
Mám totéž u desetileté, snažím se vařit to, co má ráda. Ve škole něco sní, ale nic moc.
A svačiny? V neděli večer ji udělá sama, v pondělí ji nechá v ledničce, v úterý ji celou přinese ze školy, ve středu sní půlku, zbytek vyhodím, na čtvrtek ji zapomene udělat a v pátek ji nechá opět v ledničce.
Výhrůžky, přemlouvání, křik, nic nepomáhá. Pokud už něco jí, sní menší porci než tříletá sestra. Prostě nemá potřebu jíst, jídlo jí zdržuje. Nejradši by se živila řízkama a čerstvou zeleninou. Naštěstí dle doktorky netrpí podvýživou, žije asi ze vzduchu…
Měří 134 a váží 26 kg.
celou dobu se utěšuju, že to věkem třeba přejde. Koukám, ale že to věkem neni. Ach jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EvaG píše:
Ahoj a kolik váží a měří?
Pokud je to veliký problém, moje dcera je taky nejedlík, ale konečně v pěti se rozjedla, ale toto mi přijde extrém, asi bych to konzultovala s doktorkou a psychologem, protože i když tě chápu, tak když to do ní budeš rvát ničeho nedocílíš, vlastně ano opaku.
ona právě neni vůbec hubená a je i na svůj věk vyšší. Budou jí čtyři, ale vypadá na pět. Ona jí, protože do ní cpu co jí chutná, to sní i větší porce. Když se ale rozhodne, že jí to nechutná a nic jinýho neni, tak prostě nejí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liz Taky jsem se utěšovala… Buď ráda, že máte rozumné učitelky. Taky bych brala, kdyby mi to daly do krabičky. Takhle poslouchám akorát, že nejí
Taky nejí skoro nic, je vybíravej až hrůza, je mu skoro pět let. Jeho sestra jí normálně. Je to prostě povahou
Dokonce už mi nevěří ani to, že ho doma nekrmíme, protože kromě vybíravosti ještě jí jak čuňátko… Ale to se nedivím, když s talíře vybírá, co mu nechutná a nesmí použít ruce, tak je to prostě všude. Jsem z toho nešťastná a nevím si rady. Váhu má pěknou, takže se tím nikdo moc zabývat nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě malá taky moc jíst nechtěla, teď jsme přišli na to, že ona moc nechce vařenou zeleninu, kromě brambor, ale ovoce láduje od rána do večera. Na zeleninu je malá, tak jí dostává v mixech na pití. A teď se může utlouct po banánu s avokádem a jablkem. A ještě má ráda sušené meruňky
Nezbude než vytrvat a zkoušet. držím palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A těch 10 jídel co zvládne, co to je? Pokud to zahrnuje vše potřebné pro růst a vývoj tak ať je jenom na tom, pokud by to měly být např. jen sladkosti tak k doktorovi s podezřením na poruchu příjmu potravy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BaraF píše:
A těch 10 jídel co zvládne, co to je? Pokud to zahrnuje vše potřebné pro růst a vývoj tak ať je jenom na tom, pokud by to měly být např. jen sladkosti tak k doktorovi s podezřením na poruchu příjmu potravy.
ne ne sladkosti nejí. Jí třeba kulajdu, veškerý knedlíky s omáčkou, teda bez masa, jí ryby, ale jen někdy, když je maj ve školce, tak jí nesní. brambory rejži s omáčkou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit