Jedl, ale už nejí - co s tím?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jedl, ale už nejí-co s tím?
Dobrý večer, mám doma čerstvě 7.měsíčního klučinu. Jedl mi krásně všechny příkrmy-zeleninu, ovoce, přesnídávky, kaši. Začali jsme s příkrmy už ve 4.měsíci. Na lžičku se velice rychle naučil a nebyl jediný problém.
Jenže teď mi nechce vůbec nic, už jsem vyzkoušela vše a jsem na konci svým sil. Už nevím jak mu zpříjemnit jídlo, ochutit třeba kaši sladkou přesnídávkou ale ani to mi nechce. Zkoušla jsem mu dát jídlo i do láhve ale ani to mu nejede.
Už má venku dva spodní řezáky a mám podezření že se mu tlačí horní ale ještě není nic vidět. Tak si myslím že to možná bude kvůli tomu, jenže jak do něj něco dostat
![]()
Nějak do něj vždy dostanu trochu jídla, ale trvá nám to i hodinu a půl a to jen pár lžiček
Jinak mléko z flašky mi pije, to není problém, jen ty příkrmy jsou hrůza. Jinak jsem ho dnes vážila a má 9200g. Prosím poraďte jak ho mám překecat znovu na příkrmy a lžičku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Alena27 Osobně bych nabídla a pokud nechce tak znovu nabídla až v čas kdy má mít další jídlo
Ale já jsem zlá matka zastávající názor, že v ČR se na hlad neumírá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No preji ti, at dopadnes lip nez ja. mi prestal jist kolem stejneho veku a neji doted - ma 16 mesicu
zkousela jsem vsehcno mozne i nemozne. tak doufej, ze to jsou jenom zuby a dej tomu cas, jidlo mu nenut, at mu to neznechutis uplne.
@Almira-Alm
to je fajn rada, pokud nemas chronickeho nejedlika. ten muj je schopny vydrzet bez jidla i 8 hod v kuse, pak uz ho z hladu boli brisko, vesi se v kuchyni na skrinky a dobyva do supliku, ale jidlo do pusy stejne neveme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alena27
A jak dlouho jeji? Me dcera taky prestala (v sesti mesicich) a zrovne jsem sla na kontrolu k MUDRe a ta rekla at na par (cca 4dny) dni vynecham (davat jen mliko) a pak zkusim znovu a v poho, pak proste zas jedla. Tak to zkus a uvidis, drzim pest.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alena27 Neřešila bych a nechala ho na mlíku… moje 14 měsíční si při prořezávání zubů taky hraje na plně kojené miminko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli je to zoubkama tak zkus dávat chladnější jídlo, jinak se obávám že s tím nic moc neuděláš. Mě malá nejedla do 1,5 roku dokud nešla do jeslí, tam se rozbaštila. Zkoušela jsem i nechat o hladu ale bylo mi to hodně proti srsti, takže když nejedla tak jsem dala mlíko a byl klid a jaká je pěkná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CokeLady Já do něj nervu jídlo násilím!!! Psala jsem že mléko mi jí, a tak zkouším i mezi mléko dát příkrm a ten mi plive ven, tak se ptám co s tím když mi ty příkrmy jedl bez problémů. Nejsem žádná kr… abych děcko rvala násílím jídlem! A co se váhy týká tak doktorka s tím nemá problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mu nedavej, kdyz nechce. Nas tyden lzici bojkotoval, kdyz mu lezly horni a byl proste tyden na mliku no. Vazi dost, ja bych ho nenutila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K82 @j.a.n.i1 Asi ho tedy nechám jak říkáte na mléku, ono mi asi toho moc nezbyde že. Právě když se mu tlačily spodní zoubky tak mi odmítal jíst z flašky, teď odmítá lžičku i flašku
Jen to mléko mu jede.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alena27 píše:
@K82 @j.a.n.i1 Asi ho tedy nechám jak říkáte na mléku, ono mi asi toho moc nezbyde že. Právě když se mu tlačily spodní zoubky tak mi odmítal jíst z flašky, teď odmítá lžičku i flaškuJen to mléko mu jede.
to buď ráda, tam má co potřebuje. Co já se tím natrápila a nebylo to k ničemu. Zkus třeba ten týden vynechat a pak začít zase od začátku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CokeLady Tak aby bylo jasno, nikdo že mě nebude dělat nějakou šílenou matku která týrá své dítě jídlem! Chtěla jsem jen rady od ZKUŠENĚJŠÍCH matek které měli podobný případ se svým dítětem a rostly mu zuby jak mu jídlo ZPŘÍJEMNILY. Rozhodně nestojím o názory že mám tlusté dítě!!!
Jinak OSTATNÍ holky moc děkuji za vaše názory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit