Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky jsem strašně vyděšená, asi potřebuji uklidnit. Ráno mi malá, ted ji byl rok po jídle, dala jsem ji na chvíli do postýlky abych mohla rychle něco udělat a pochopitelně se začala vztekat že chce chovat, a asi po 5 minutách ticho tak tam letím malá oči v sloup, zvracela, nereagovala, tak jsme volali rychlou, pak se uklidnila, než ji odvezli tak byla podezřele klidná, a v nemocnici když ji vyšetřovali tak se ji zase obrátili oči v sloup, a pak už se to neopakovali. Mám ji na JIP, ale pořád nevím co to mohlo být, co vím tak udělali EEG a vyšetření očního pozadí, Vím že se to nedá odhadnout, co to může být, spíše jestli se s tím u dětí někdo nesetkal.
Jako laika by mě napadla epilepsie, ale těžko říct. Je v odborné péči, doufám, že se na příčinu přijde. Každopádně držím pěsti, ať je malá brzy zase doma a už se to neopakovalo. ![]()
@Tarjei píše:
Teplotu nema?
Nemá, nic nenasvědčovalo tomu že ji něco je, chovala se úplně normálně.
@mamule42 aha..takhle totiz vypadaj febrilni krece ale u tech je to reakce na rychlej vzestup teploty…
@jejjej píše:
Není po nějakém očkování?
Není, očkování má mít tento pátek.
@mamule42 predpokladam, ze bude nasledovat cetecko nebo rezonance. Drzim palce ![]()
Kamarádka toto měla, taky je odvezli. Byli v péči neurologa, epilepsie se nikdy nepotvrdila. Ale opakovali se epizody s divným pohybem očí. Malý bral dva roky léky a epilepsii. Pak je začali vysazovat. Dnes chodí do školy a je úplně v pohodě.
A pak případ číslo dvě: můj synovec u toho to spustila horečka, měl febrilní křeče, upadl do chvilkového bezvědomí.
@alisekR tak ty febrilky jsou jen strasidelny, pokud jsou nekomplikovany, neni to nic skodlivyho… Nejmladsi je mel naposledy v deviti letech.
Mě nejdřív napadl afektivní zàchat, když tomu předchàzelo brečení a vztekání. Ale to zvraceni k tomu asi nepatří a hlavně by se to pak neopakovalo v klidu.
Držím palce!
@mackA159 píše:
Vypadá to jako epilepsie..
EEG je údajně v normě.
@Tarjei píše:
@mamule42 predpokladam, ze bude nasledovat cetecko nebo rezonance. Drzim palce
Tak to vůbec nezmínili.
@mamule42
![]()
Ať to dobře dopadne. ![]()
Byvají tu diskuse o tom, jestli na chvilku nechat doma samotné malé dítě a tady je názorný příklad, co všechno se může stát. ![]()