Roční syn má horečky 39,6

668
16.6.23 19:19

Roční syn má horečky 39,6

Ahoj holky, mám dotaz nás malej kterému je rok má poprvé horečky začalo to včera v noci kdy měl necelých 39 a dnes přes den mu to stoupalo, teď jsme ho měřili a má 39,6. Je to naše poprvé s horeckami takže jsem z toho dost na nervy. Dostal panadol syrup už 3krat a teď dostal čípek nurofen před tím měl octovy zabal ponozek.
Chci se zeptat máme s nim jet raději na pohotovost? Nebo ještě počkat? Dekuji za odpovědi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14698
16.6.23 19:35

Záleží, co dalšího mu je a jak celkově vypadá. Já jsem nešla k lékaři ani se 7měsíční dcerou, která měla 4 dny horečku okolo 39,8 a trochu kašlala a měla rýmu a byla unavená. Ale je to už moje 4. dítě a hned tak něco mě nevyděsí. Nakonec z toho byla šestá nemoc v kombinaci s nějakým nachlazením. To jsem jen zavolala doktorce, že nepřijdeme na plánované očkování, protože malá má šestou nemoc.

A v 11 mesicich pri covidu mela 40,2. Taky jsme ji nebrali k lekari.

Pokud je dítě apatické, extrémně schvácené, nepije nebo se ti nějak nezdá, k lékaři zajít můžeš, nevyhodí tě. Ale počítej s tím, že si na pohotovosti posedíte pár hodin a ještě tam můžete chytnout něco dalšího. Prostě musíš zvážit všechny okolnosti. Pokud je to viróza, tak dítěti stejně doktor nic nepředepíše, řekne, ať dáváte antipyretika.

Příspěvek upraven 16.06.23 v 22:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11810
16.6.23 19:41

A má nějaké další příznaky? Teplota je před nebo po odečtu? Po lécích mu ta teplota klesne? U dětí většinou nemoci začínají tak že vyletí horečka a za nějakou dobu (2-3 dny) se přidají další příznaky…jinak můžete střídat paralen(Panadol) a nurofen po 4h ale pozor abyste nepřekročili denní dávku…můžeš si s ním i lehnout tělo na tělo to taky pomáhá srážet teplotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.6.23 19:41

Na pohotovosti nic zazracneho neudelaji.
Pri 39,6 delam zabal, ne studeny, staci normalne slabe tepla voda. Pokud dite nespi, tak koupel, kdy zacnes teplou a pridavas vlaznou a pomalu ochlazujes.
Srazi to horecku o pul stupne - stupen, to bohate staci.
Bacha na ty leky, mohou udelat prudky pokles a tam je riziko kreci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
16.6.23 19:51
@Terkl píše:
Ahoj holky, mám dotaz nás malej kterému je rok má poprvé horečky začalo to včera v noci kdy měl necelých 39 a dnes přes den mu to stoupalo, teď jsme ho měřili a má 39,6. Je to naše poprvé s horeckami takže jsem z toho dost na nervy. Dostal panadol syrup už 3krat a teď dostal čípek nurofen před tím měl octovy zabal ponozek.
Chci se zeptat máme s nim jet raději na pohotovost? Nebo ještě počkat? Dekuji za odpovědi :roll:

a má k té horečce něco? Pije? Podle toho bych se řídila. Jestli pije a není úplně apatický, tak bych nikam nejezdila. Pokud by byl apatický, nechtěl pít, tak pak raději jo. Na horečku paralen nebo ibuprofen a účinné dávce. Já osobně bych tedy horečku nad 38,5 srážela léky a nejen zábaly a sprchou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
16.6.23 19:52
@Lucie_Sx píše:
Na pohotovosti nic zazracneho neudelaji.
Pri 39,6 delam zabal, ne studeny, staci normalne slabe tepla voda. Pokud dite nespi, tak koupel, kdy zacnes teplou a pridavas vlaznou a pomalu ochlazujes.
Srazi to horecku o pul stupne - stupen, to bohate staci.
Bacha na ty leky, mohou udelat prudky pokles a tam je riziko kreci.

no u vysoké horečky v tomto věku je riziko křečí když se nesráží, takže já bych tedy léky na horečku dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
16.6.23 20:04
@Lucka1111 píše:
no u vysoké horečky v tomto věku je riziko křečí když se nesráží, takže já bych tedy léky na horečku dala.

přesně tak. Febrilní křeče, bezvědomí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
16.6.23 20:05

A co mu je jinak? Naše roční měla takové horečky už několikrát, klidně jen k růstu zubu, naposled ji vylitla teplota, když byla cely den na slunicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35716
16.6.23 20:07

Klesají mu teploty po lécích. Jinak mu něco je? Pije?
K doktorovi se jezdí většinou až 4 den když teploty přetrvávají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
16.6.23 20:23

Naše obě holky mají takto vysoké horečky při skoro každé viróze. Důležité je jestli pije, není dušný, bezvládný a tak - horečka sama o sobě takový problém není. Ale pamatuju si jak vyděšená jsem byla když byl starší rok a poprvé měla takovou horečku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30855
16.6.23 20:40

@Lucka1111 @Burj Chalifa Ja mela za to, ze febrilky jsou skoro vyhradne v tom intervalu prudkeho narustu teplot, ze jak telo uz horecku vyzene, tak pak to riziko neni takove.

Kazdopadne zakladatelko, bez dalsich priznaku se na pohotovosti dozvis, ze mas srazet, maximalne udelaji CRP, ktere ale jeste nebude nastoupane. U vetsiny pripadu postaci pockat do pondeli, s nejvetsi pravdepodobnosti po 3 dnech horecky zmizi a bud se dite osype nebo ne. Priznaky, na ktere mas davat pozor, holky popsaly. (Jeste muzes zkusit bradicku na hrudnik kvuli meningitide pro klid duse.) Syna mam profi chcipaka a v 10m to vyhnal na 41.6 a nakonec z toho bylo nejake obyc nachlazeni, jen se ukazalo, ze bude horeckovy. Taky me to vydesilo, nicmene nakonec se nam v noci nikam nechtelo (to cislo jsem namerila nekdy okolo treti ranni-v zadecku 42.1 :roll:, to byl desivy pohled) a druhy den to precejen trochu spadlo, takze jsme zvladli doma. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
16.6.23 21:23

http://www.cabrnochova.cz/…h-davkovani/
Hlavne dobre davkovani! Na krabickach je poddavkovano a pak neucinkuje na ty vysoke horecky, kdyzdas malou davku tak to nesrazi a pak nemuzes dat dalsi…

A proboha neposlouchej podobne milky, ktere doma trapi ani ne rocni deti ve 40 kach horeckach a svadeji to na zuby:(… Delej podel sveho pocitu…ten vzdy radk nejlip. Kdyz bude v noci i zitra porad horecka vysoka a spatne srazitelna tak na pohotovost jedte.

Jinak jist nemusi, pit ani a sledovat celkove… i treba moc, jestli necura casto, nema moc tmavou… boleni hlavy, zvraceni atd. Kdyz by se ti nezdal tak klidne jet jeste dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
16.6.23 21:28

@Aglája75 to je asi pravda že to dávkování je poddávkované. U těch dětstských sirupů si to nepamatuji jestli byly dávky správné. Účinná dávka paracetamolu je 10-15mg na kg. U dospělých to je málokdy jen jedna tableta. Ale málokdo si vezme 2 najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14698
16.6.23 21:46
@Aglája75 píše:
http://www.cabrnochova.cz/…h-davkovani/
Hlavne dobre davkovani! Na krabickach je poddavkovano a pak neucinkuje na ty vysoke horecky, kdyzdas malou davku tak to nesrazi a pak nemuzes dat dalsi…

A proboha neposlouchej podobne milky, ktere doma trapi ani ne rocni deti ve 40 kach horeckach a svadeji to na zuby :(… Delej podel sveho pocitu…ten vzdy radk nejlip. Kdyz bude v noci i zitra porad horecka vysoka a spatne srazitelna tak na pohotovost jedte.

Jinak jist nemusi, pit ani a sledovat celkove… i treba moc, jestli necura casto, nema moc tmavou… boleni hlavy, zvraceni atd. Kdyz by se ti nezdal tak klidne jet jeste dnes.

Mne zas prijde hrozne to ani ne rocni dite s virozou a ctyricitkou, kteremu by bylo nejlip v klidu doma, stresovat tahanim na pohotovost, aby tam 3 hodiny rvalo a jeste chytlo neco dalsiho. Abych se stejne dovedela jen to, ze mam srazet horecku.

Presne, dat na svuj pocit. Kdyby se mi neco nezdalo, tak samozrejme jedu. Ale pouze skutecnost, ze ma dite horecku, pro me neni duvod ho brat k lekari. Ale kazdy to ma jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
16.6.23 21:46
@Lucka1111 píše:
@Aglája75 to je asi pravda že to dávkování je poddávkované. U těch dětstských sirupů si to nepamatuji jestli byly dávky správné. Účinná dávka paracetamolu je 10-15mg na kg. U dospělých to je málokdy jen jedna tableta. Ale málokdo si vezme 2 najednou.

Ano je! Skoncila jsem takhle s dcerou v nemocnici s februlnima krecema a tam mi vybadali, ze jsem ji to podavkovala. Paralen 10-15mg na kg na davku! Nurofen20-30 mg na kg a! den! ( ne davku, ale za 24 hodin 20-30mg na kg).
U nizkych horecek je to trochu jedno, ale u tech 39-40 co klesaji az hodinu po leku a za hodinu zase leti nahoru je to opravdu dulezite.
Navic teda i ty fyzikalni metody sraxeni- koupel, ale vlazna ne studena ( je o 2-3 stupne mene nez ma teolotu), octove ponozky nam vzdy zabiraly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí