Roční syn má horečky 39,6

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5757
16.6.23 21:50
@Janča6 píše:
Mne zas prijde hrozne to ani ne rocni dite s virozou a ctyricitkou, kteremu by bylo nejlip v klidu doma, stresovat tahanim na pohotovost, aby tam 3 hodiny rvalo a jeste chytlo neco dalsiho. Abych se stejne dovedela jen to, ze mam srazet horecku.Presne, dat na svuj pocit. Kdyby se mi neco nezdalo, tak samozrejme jedu. Ale pouze skutecnost, ze ma dite horecku, pro me neni duvod ho brat k lekari. Ale kazdy to ma jinak.

„Jojo lide jsou ruzne…“ rekl by klasik:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
16.6.23 21:53

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
16.6.23 23:42

@Aglája75 já jsem teď zmatena z toho dávkování dávala jsem mu panadol 5ml to je malo nebo hodně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
16.6.23 23:44

@Lucka1111 lezou mu zuby takže já se přikláním k tomu ale i tak mám strach. Jinak pije i něco snědl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
16.6.23 23:47

@Aglája75 naposledy jsem mu dala v 19h nurofen čípek ale teď jsem na nej zas sahala a je horký myslíte ze už mu muzu dat ten panadol syrup? A mám mu měřit jak často teplotu? I přes noc? Nechci nic zanedbat a pak si něco vyčítat. Zabal jsem ještě nedělala ten se děla jak? Ponozky jsem zkousela a nic moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
16.6.23 23:47

Dala bych mu k tomu nurofenu 1/4 -1/2 diazepamu, tělo se sklidni a je to prevence proti křečím. Dale se mi osvědčilo dat dítě do vany dvteplou vodou akorat a bechat dítě ve vodě vychladat.. přijde na jine myšlenky, hraje si.. a dítěti nakonec teplota klesne. Paralen či panadol se s nurofenem střídá po 4 řech hodinach. Při těchto teplotách jsem okamžite nasazovala enterol (přátelské bakterie do střeva).. a s azila jsem se aby seti hodne pily

Příspěvek upraven 16.06.23 v 23:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
16.6.23 23:49
@Terkl píše:
@Aglája75 já jsem teď zmatena z toho dávkování dávala jsem mu panadol 5ml to je malo nebo hodně?

Je to podle veku ditete.. tak si přečti kolik čeho mu mas davat na letáku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
16.6.23 23:50

@Královna Kosmíru chci se zeptat když jsem mu dávala naposled v 19h nurofen čípek a muzu mu dat už teď syrup panadol? Nechci nic podcenit teď jsem na nej sahala a je zas horký. Jak často mám měřit teplotu?
Ještě jsem nikdy nedělala ten zabal mate s tím zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
16.6.23 23:51

@Královna Kosmíru já vím ale pani psala něco o tom ze je to poddavkovane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
16.6.23 23:52
@Terkl píše:
@Královna Kosmíru chci se zeptat když jsem mu dávala naposled v 19h nurofen čípek a muzu mu dat už teď syrup panadol? Nechci nic podcenit teď jsem na nej sahala a je zas horký. Jak často mám měřit teplotu?

Zábaly nedelam. Posaď to dítě i ted vecer do te vany a zkus si s nim hrat.. Panadol už mu dej.. a za 4 hodiny mu zase šoupni nurofen. Jak bude klesat teplota vody tak klesne i teplota u ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
16.6.23 23:54
@Terkl píše:
@Královna Kosmíru já vím ale pani psala něco o tom ze je to poddavkovane

Pro tebe je zásadní co je na letáku.. pani at si píše co chce. Jestli mas doma diazepam, tak mu rozdrt 1/4 tablety lžičkou a dej mu to vypít na lzicce s vodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
17.6.23 00:19

@Královna Kosmíru takže nemám počkat do jedné rano a dat mu ten čípek? Když už to bude do těch 19h 6 hodin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
17.6.23 00:20

@Královna Kosmíru to nemám mám jen nurofen cipky a panadol syrup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.6.23 01:09
@Lucka1111 píše:
no u vysoké horečky v tomto věku je riziko křečí když se nesráží, takže já bych tedy léky na horečku dala.

Jednou jsem je takto dala a febrilky z rychleho poklesu :nevim:. To si nevyberes.
Od te doby leky nedavam, jak pisu, zabal to srazi spolehlive o tech pul stupne - stupen a to je akorat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.6.23 01:19
@Terkl píše:

Pokud normalne pil, nechoval se divne a ted spi, tak dite nikdy nebudim, spim s nim a nechavam vyspat az do rana.

Nespicimu diteti udelam zabal - voda 25 st (fakt ne studena), namocit velky rucnik, vyzdimat, na postel dam deku, na to ten mokry rucnik, na to polozim dite, zabalim do mokreho rucniku, pres to zase deku a necham lezet takto treba 20 - 30 minut. Jakmile se teplota mokreho rucniku srovna s telesnou, bud vymenim za novy chladnejsi, nebo to cele ukoncim a udelam znovu treba za hodinu.

Ale fakt horecka ma svuj duvod, pokud se drzi na tech 39,6 a nestoupa, tak horecka vybudi imunitni system, ktery zvysenou aktivitou lip likviduje bacily, zjednodusene receno. Leky tenhle cely proces zablokuji.
A vlny lek - horecka, nahoru dolu, po vic dnu, to je podle me vetsi masakr, nez vysoka horecka pres jednu noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí