Roční syn nechodí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
96
7.11.22 13:28

První dcera začala chodit v 18 měsících. Druhá chodila v 10 měsících. Je to úplně jedno, hlavně když jsou zdravý. Zpětně bylo lepší, když začala první chodit dýl. Měla už víc rozumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
7.11.22 13:37
@Anonymní píše:
Syn má 13 měsíců a vůbec nechce chodit. Jen stojí a ani nechce obcházet nábytek.. Dcerka už v 10ti měsících chodila, syn se k tomu vůbec nemá. Nejhorší je, že se chce pořád nosit, chovat a já nemůžu nic udělat.. Dcerka tohle období měla taky, ale až takovy extrém to nebyl.. 🙈. Jak jste podporovali děti ke chůzi? Ano, oni si řeknou samy, ale on by chtěl.. Postaví se, natáhne ručky a když mu pořád ruku hned ji dá pryč a nechce..

Kluci jsou linejsi…a hodně dětí chodí později. Co nějaké chodítko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
7.11.22 13:40

Moje dcera začala chodit ve 20 měsících. Předtím 10 měsíců lezla. Má to tu výhodu, že už má rozum a nikdy nepada :D. Teď je jí 26 měsíců a chodí a běhá jako všichni.

• Citovat
  • Upravit
758
7.11.22 14:23

Ještě na to má dost času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
7.11.22 14:23

Moje holky obě chodily až dlouho po roce, ta mladší dokonce až v roce a půl. Je to na nich vidět do dneška, na všechno mají čas, do ničeho se nehrnou po hlavě (myslím z fyzických dovedností). Obě jsou opatrné, boji se skočit z výšky, nesednou na kolo, mají prostě strach z pádu. Na druhou stranu je pravda, že tím, že chodily, až když byly opravdu,,pevné" - tak dost málo padaly. Vše má své výhody. Nikam bych dítě netlačila a hlavně neporovnávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.22 14:30

@Annabela11 chodítko máme, ale nechce tam být.. Máme i to chodítko, že se drží a jde.. Taky nechce.. Tchyni říkám, že má čas, kam spěchat.. Ale asi to některá znáte.. Hned Vám dají brouka do hlavy.. Že tamhle a tamhle.. On od mala je línejsi.. Sedět začal někdy v 10ti měsících.. Dcerka byla celkově hodně aktivní 🙈. Ale jak jste to některá tu psala.. Chodila dřív, ale mluvení žádné.. Začala mluvit až ve dvou letech.. Teď aby nebyl na tom sám syn.. Tak zase tchyně.. Že dcera nemluví jak by měla.. 🤷‍♀️.. Pořád ji tu opravovala atd.. Mě to nevadí rozumím ji a když vidím, že ji nejde nějaké písmenko, říkám ji, jak by to mělo být, ale holka pak neřekne nic.. Ona ji taky školka hodně naučí a ukáže.. Je doma a taky slyším, že má každý den stejný režim.. Jakoby to neměla většina dětí 🤔 🤷‍♀️.. Na vesnici asi toho člověk moc nepodnikne a když ještě máte roční dítě, které nedokáže být bez mamky ani na krok, tak někde v herně hold nemůžu nechat roční dítě samotné si hrát, když skoto 3leta dcerka si cxhe hrát semnou a prolejzat a pomoct se dostat tam, kam se nedostane.. Ráda bych sní šla do bazénu.,ale s dvěma dětmi.. 🤷‍♀️.. Až bude syn chodit, tak to bude taky jiný.. Je.. Jsem se omylem rozepsala.. Jen mě štve a mrzí, že každý vidí chybu na mě.. Ale když jste na všechno sama.. Chlap přijede z práce a jde makat ven..

• Citovat
  • Upravit
36040
7.11.22 14:33
@Anonymní píše:
@Annabela11 chodítko máme, ale nechce tam být.. Máme i to chodítko, že se drží a jde.. Taky nechce.. Tchyni říkám, že má čas, kam spěchat.. Ale asi to některá znáte.. Hned Vám dají brouka do hlavy.. Že tamhle a tamhle.. On od mala je línejsi.. Sedět začal někdy v 10ti měsících.. Dcerka byla celkově hodně aktivní 🙈. Ale jak jste to některá tu psala.. Chodila dřív, ale mluvení žádné.. Začala mluvit až ve dvou letech.. Teď aby nebyl na tom sám syn.. Tak zase tchyně.. Že dcera nemluví jak by měla.. 🤷‍♀️.. Pořád ji tu opravovala atd.. Mě to nevadí rozumím ji a když vidím, že ji nejde nějaké písmenko, říkám ji, jak by to mělo být, ale holka pak neřekne nic.. Ona ji taky školka hodně naučí a ukáže.. Je doma a taky slyším, že má každý den stejný režim.. Jakoby to neměla většina dětí 🤔 🤷‍♀️.. Na vesnici asi toho člověk moc nepodnikne a když ještě máte roční dítě, které nedokáže být bez mamky ani na krok, tak někde v herně hold nemůžu nechat roční dítě samotné si hrát, když skoto 3leta dcerka si cxhe hrát semnou a prolejzat a pomoct se dostat tam, kam se nedostane.. Ráda bych sní šla do bazénu.,ale s dvěma dětmi.. 🤷‍♀️.. Až bude syn chodit, tak to bude taky jiný.. Je.. Jsem se omylem rozepsala.. Jen mě štve a mrzí, že každý vidí chybu na mě.. Ale když jste na všechno sama.. Chlap přijede z práce a jde makat ven..

Chodítko kde to dítě visí vyhod hned do kontejneru. Ještě, že aspoň to dítě má rozum a nechce tam být.
Děti nesrovnavej. Tchýni srovnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
7.11.22 14:37
@Svetluska55 píše:
Až bude připravený, vyrazí. A má fakt ještě cas. Jiný vývoj byl na čas (přetavení, plazení, lezení)?

Jeden z mých synů uměl zvedal hlavičku již třetí den. A chodit začal až v 15měsících. Jinak je prostě takový průměr neco mu jde líp, něco hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6669
7.11.22 14:37

Chodítkem to vážně nevyřešíš. To pasivní chodítko je přímo škodlivé, to aktivní (drží se toho a tlačí) dle některých fyzioterapeutů vyloženě škodlivé není, ale zpomaluje chvíli, kdy se dítě odhodlá k samostatné chůzi. Takže je dobré mu jej dát spíš až potom, co už samo chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
7.11.22 14:52
@Anonymní píše:
@Annabela11 chodítko máme, ale nechce tam být.. Máme i to chodítko, že se drží a jde.. Taky nechce.. Tchyni říkám, že má čas, kam spěchat.. Ale asi to některá znáte.. Hned Vám dají brouka do hlavy.. Že tamhle a tamhle.. On od mala je línejsi.. Sedět začal někdy v 10ti měsících.. Dcerka byla celkově hodně aktivní 🙈. Ale jak jste to některá tu psala.. Chodila dřív, ale mluvení žádné.. Začala mluvit až ve dvou letech.. Teď aby nebyl na tom sám syn.. Tak zase tchyně.. Že dcera nemluví jak by měla.. 🤷‍♀️.. Pořád ji tu opravovala atd.. Mě to nevadí rozumím ji a když vidím, že ji nejde nějaké písmenko, říkám ji, jak by to mělo být, ale holka pak neřekne nic.. Ona ji taky školka hodně naučí a ukáže.. Je doma a taky slyším, že má každý den stejný režim.. Jakoby to neměla většina dětí 🤔 🤷‍♀️.. Na vesnici asi toho člověk moc nepodnikne a když ještě máte roční dítě, které nedokáže být bez mamky ani na krok, tak někde v herně hold nemůžu nechat roční dítě samotné si hrát, když skoto 3leta dcerka si cxhe hrát semnou a prolejzat a pomoct se dostat tam, kam se nedostane.. Ráda bych sní šla do bazénu.,ale s dvěma dětmi.. 🤷‍♀️.. Až bude syn chodit, tak to bude taky jiný.. Je.. Jsem se omylem rozepsala.. Jen mě štve a mrzí, že každý vidí chybu na mě.. Ale když jste na všechno sama.. Chlap přijede z práce a jde makat ven..

Choditko zahod, je to zlo. A dceru neopravuj, nevysvetluj, akorat ji tim odradis. To musí byt parada, kdyz ji nekdo furt pripomina, ze mluvi špatně. Pokud nejake slovo zkomoli, rekni maximalne „ano, meli jsme řepu, byla dobra, viď?“. Zkratka tak, abys slovo/vetu pouzila spravne, ale zaroven ji neopravovala.
A chlap at se zapojí, deti delal taky, tak muze po praci dvakrat tydne vzit devce na bazén.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
7.11.22 14:55

Roční dítě přece ještě nemusíš chodit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4110
7.11.22 15:03
@Anonymní píše:

Sed v 10 měsících neznamená líné dítě, ale úplně normální.

Já nechápu, v čem vadí, že dítě nechodí, vždyť si může lézt kam chce a aspoň u toho není tak rychlé. Mám děti také s odstupem dvou let a tedy přišlo mi to výrazně jednodušší dokud to menší nechodilo :mrgreen: Jinak u našich dětí přišla chůze v 18 a dvakrát v 16 měsících, všechny děti docela dlouho lezly, to mi přijde mnohem důležitější než brzká chůze. Když začaly chodit, tak skoro nepadaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
7.11.22 15:12
@Annabela11 píše:
Kluci jsou linejsi…a hodně dětí chodí později. Co nějaké chodítko?

chodítko je špatný nápad, protože pak dítě příliš dlouho stojí, ačkoliv nemá zpevněné zádové svalstvo a posléze to dělá další problémy ve vývoji svalů a kostry.

To že roční dítě nechodí a nemluví jak rádiu je zcela v pořádku a nemá smysl to nijak urychlovat. Spíš podpořit rozvoj hrubé motoriky jako takové - ono to zlepšuje jak tu jemnou (která je potřeba třeba právě pro mluvení), tak neurologický vývoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
7.11.22 15:22

Řekni tchýni, že není taková tchýně, jak by měla být. Normální, tabulková babička své vnuky podporuje a neřeší nesmyslné kraviny. Možná by nějaký lékař našel důvod téhle vady…

Můj syn začal chodit ca v 13m, myslím, že tvůj taky začne brzy. Taky si nejdřív stoupal v prostoru, obcházení čehokoliv ho nezajímalo. Já za to byla ráda - já chodila brzy a měla jsem pak špatné držení těla. Tenhle postup u syna měl tu výhodu, že začal chodit, až si byl jistý, a prakticky nikdy netratil rovnováhu a nepadal na hlavu. Což jsem moc ocenila, takové děti, co chodí brzy, hází se do pohybu bez stability, to je lahůdka na hlídání a stejně jsou pak celé pootloukané. Vyhoď nohy, udělej si kafe, poňuňaj si syna, řekni mu jak hezky stojí… a tchyni jedním uchem dnu, druhým ven. A ještě vyhoď chodítko ;)

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
7.11.22 15:43
@Capelucia píše: Řekni tchýni, že není taková tchýně, jak by měla být. Normální, tabulková babička své vnuky podporuje a neřeší nesmyslné kraviny. Možná by nějaký lékař našel důvod téhle vady…Můj syn začal chodit ca v 13m, myslím, že tvůj taky začne brzy. Taky si nejdřív stoupal v prostoru, obcházení čehokoliv ho nezajímalo. Já za to byla ráda - já chodila brzy a měla jsem pak špatné držení těla. Tenhle postup u syna měl tu výhodu, že začal chodit, až si byl jistý, a prakticky nikdy netratil rovnováhu a nepadal na hlavu. Což jsem moc ocenila, takové děti, co chodí brzy, hází se do pohybu bez stability, to je lahůdka na hlídání a stejně jsou pak celé pootloukané. Vyhoď nohy, udělej si kafe, poňuňaj si syna, řekni mu jak hezky stojí… a tchyni jedním uchem dnu, druhým ven. A ještě vyhoď chodítko ;)

Přesně! Až začne chodit, už si dáš kafe akorát v poklusu za nim ;).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML