Roční téměř nepije
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Roční téměř nepije
Ahoj, potřebovala bych poradit, jak dostat do našeho ročního syna více tekutin. Zkoušela jsem čaje, vodu, ředěné šťávy, bez úspěchu, někdy vypije za den tak 100-150 max, jindy třeba jen 50 ml. Měl hrníček Nuby z DM, teď zkoušíme Farlin (ze čtyřkombinace -měkké pítko), ale bez úspěchu, on si lokne do pusy a pak s tím dělá blbosti - plive okolo sebe. Mám zkusit ještě nějaký jiný hrníček, co byste poradili? Jinak ráno dostává 180ml UM, k večeři to samé s kaší a před spaním ještě jednou kojím, přes noc už ne. Ten příjem tekutin by měl být určitě větší, ale vůbec se mi nedaří to do něj dostat, navíc občas trpí průjmama nebo měl horečky, ale s tím pitím taky žádná sláva, i když je pravda, že při horečkách pil víc - ale stejně max tak 300ml…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U nás docela fungovalo brčko, ale hlavně střídání - pár dní brčko, pár dní flaška od Jupíka, pak zas něco… no a nejvíc se osvědčilo dávat při koupání kelímky na hraní, to lemtala jak divá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O vodu, nepřislazené šťávy a čaje jsem marně bojovala rok. U nás pomohlo, až se chlap jednou naštval a když jsem nebyla doma, dal absolutně nepijícímu dítěti v horečce v 1,5 roce sirup. Od té doby vypije za den tak 600 ml.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muj syn nepije od malicka, ted je mu 2,5 a zadna slava to neni. Kdyz ma dobry den, tak vypije 500ml, vecer ma mliko a to je vse. Mame doma snad 8druhu hrnicku a nic nezabralo. Pak chtel pit s nama z velkeho hrnku nebo z flasek treba od Jupiku, ale asi ho nijak nedonutis. Kdyz mel horecky, tak jsem to do nej tlacila po lzickach, aby aspon neco vypil. Asi se to casem upravi samo. A jestli dost cura, tak bych byla v klidu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolem roku mělo mé dítě taky období, kdy nepilo. Respektive pilo, ale ještě o něco méně než tvůj syn. Nezabralo nic. Když bylo nejhůř, tak jsem to do něj pití ládovala po lžičkách. Postupně se to nějak upravilo samo, ani nevím jak. Teď už je to v normě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muj syn odmita vodu, neslazene caje, redene juice i neredene. Bohuzel jedine co je ochoten krome mleka pit je sipkovo malinovy granulovany napoj od Hippu. Mela jsem predsevzeti ze mu takove " sracky" nebudu davat, ale rezignovala jsem. Je mu osm mesicu a piju jen z lahve, zkousela jsem dve ruzne aktivni pitka a zatim to vubec nechape. Jeste ti piti musi byt teple. Ted pije 2× denne um z 180 ml vody a 2× 150 ml toho napoje. Doktorka rekla ze to staci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
J8 bych taky zkusila tvrdé pítko. KOupila jsme hrnek s tvrdým pítkem v Rossmannu, cena kolem 100 kč, a malá z toho pila krásně hned od 10 měsíců. Z toho NUby se taky nenaučila pít. No a pak zkusit ještě ty Jupíky, jak mají ty netekoucí závěry, z toho jí to šlo taky hned. Myslím takové ty ochucené vody o objemu 0,5 litru.
- Citovat
- Upravit
Já do malého taky nic nedostanu zkoušela jsem úplně všechno různý cajiky šťávicky i sladit jsem zkusila ale proste ne kdejaky ochuceny odmita vic jak vodu, flasek a hrnecku mam tri pr…e kazdy den tady litam minimalne s peti nadobkama s pitim a zkousim a zkousim a malej nechce a nechce..:-( zrovna pred chvili jsem se tady snim zase zlobila..obcas si cucne ze strikacky to ho asi trochu bavi, ještě nedavno se napil treba normalne ze sklenicmy nebo z kelimku ale uz nechce ani to, brcko neumi..tak uz taky vazne nevim:-( taky za den vypije ty vodicky kolem 50-70ml prevcirem byl mas rekord 150ml ale skoro vse slo strikackou.. jinak rano kolem 300ml mlika a to je vse
jen doufam ze se trochu rozpije az zacnou vedra…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba by se chytnul na dospěláckou verzi. Dala bych mu pití do malé sklenky od panáku, sama si taky vzala skleničku, ať má příklad a děj se vůle. Asi bude totál mokrej, ale děti tohle obvykle baví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Caleb82 jj z ty sklenicky nebo panaku to zkus náš se na to ze zacatku celkem chytl no už nechce bohuzel ani to asi se mu to okoukalo nevim ale u vas by to mohlo si myslim zabrat..aspon na nejakou dobu:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To se můžem taky přidat do party, naše rok a půl stará cácorka taky málo pije, ale to má už od malinka. Přes den vypije tak max. 300ml, snažím se jí přidávat hodně vodu do jídla, polévky, jogurty, v přesnídávkách taky něco je nebo vodnatý ovoce. Čůrá míň, nejsou to ty prodojený pleny ale čůrá. Nic s tím nenadělám, koušela jsem snad tisíc způsobů, pije přes celý den ale jen po douškách, prostě si cucne a nazdar.Asi jí to stačí, holt někdo pije hodně, někdo míň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brčko jsme zkoušeli - u té farlin čtyřkombinace taky je, to nepochopil, jak se používá. Tvrdé pítko myslíte toto třeba? http://www.babyrenka.cz/…metkovy.html Tento hrneček máme a z toho mu to nešlo pít, i já jsem to zkoušela a musela jsem se hodně snažit, aby mi do pusy něco nateklo. Jediný co jakž takž pije je od Hami šťáva banán-jablko-mrkev, snažím se mu to teda ředit 1:1 s vodou, ale nechci ho moc zvykat na sladký pití (i když tam přidanej cukr není),ale furt si říkám že lepší to než vůbec nic, co myslíte? dneska zatím rekord, vypil asi 100ml, u toho Farlinu jsem mu zkoušela dát úplně tu nejmenší verzi s dudlíkem co je 3měsíce plus. Je zvláštní, že u toho Nuby z DM mlíko vypije na téměř jeden zátah, takže je jasný, že pít z toho umí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze skleničky jsme to zkoušeli, na začátku docela úspěch, teď si to dá pusy a plive, takže to efekt moc nemá
pročůraných plenek je několik denně, tak to je snad ok, doufám, že až budou vedra, že začne víc pít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit