Rodičovský příspěvek 7600Kč, čtyřletá varianta, 10. měsíc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rodcovsky prispevek 7600kc do 9
Zdravím všechny maminky..mám otázku jsem na rodičáku na čtyřlete variantě ted 12.1.2014 bude malemu 10 měsícu dostanu tento měsíc již snížený příspěvek 3800kc nebo ještě normální 7600kc Všem děkuji za odpověd a přejii hezký den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Moc děkuji i já taky mě to zajímalo, malá má teď 18.4. 10měsícu takže tento měsíc dostanu 7600 a od přištího měsíce 3800. Pokud jsem to pochopila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blbá otázka, ale já myslela že ted už je to na rodičáku tak aby to vyšlo do 4 let věku dítěte (když je na 4leté variantě) těch 220 000,–? nebo při 4leté je to jinak?
- Citovat
- Upravit
Dojde ještě poslední měsíc 7600kc a pak az do 4 let 3800kc já to tak měla i s předchozíma dětma ale už jsem si nepamatovala jak je to s tím 9-10 měsícem než se to sníží
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, v 10. měsíci dítěte dostaneš poslední větší částu - RD je vyplácen zpětně - takže v 10. měsíci dostaneš RD za měsíc 9.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LuMiTa píše:
Blbá otázka, ale já myslela že ted už je to na rodičáku tak aby to vyšlo do 4 let věku dítěte (když je na 4leté variantě) těch 220 000,–? nebo při 4leté je to jinak?
Při čtyřleté s nemožností volby je to daný tak, že vlastně dostane o nějakou kačku víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krkael píše:
Při čtyřleté s nemožností volby je to daný tak, že vlastně dostane o nějakou kačku víc
a jaký je důvos že nemůžou volit délku? já myslela že ted už volit může každý ![]()
- Citovat
- Upravit
@LuMiTa píše:
a jaký je důvos že nemůžou volit délku? já myslela že ted už volit může každý
když ani jeden z rodičů mimča nesplňuje podmínky pro MD( alespoň 270 odpracovaných dní za poslední 2 roky, a zaměstnání v den porodu)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LuMiTa píše:
a jaký je důvos že nemůžou volit délku? já myslela že ted už volit může každý
@slavuska1 byla rychlejší
Ještě teda doplním, že zaměstnání v den porodu je podmínka pouze pro otce. Na matku se vztahuje ochranná lhůta v délce 180 dní od konce smlouvy do nástupu na mateřskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit