Rodičák a druhé dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
737
4.9.13 10:54

Rodičák a druhé dítě

Zdravím maminy,
měla bych pár dotazů. Máme doma dvouletou dcerku, na kterou pobírám 3letý rodičák. v lednu čekáme druhé dítko. Jak je to pak s rodičákem prvního dítěte? Budu pobírat jen na mladší? A ten od starší dcerky, nelze nějak vyčerpat předem, když na něj je nárok? To asi ne, co :roll: A budu mít nárok na peněžitou pomoc v mateřství? Na první dítko jsem ji brala, ale pak semnou zaměstnavatel rozvázal pracovní poměr, skončila mi smlouva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5502
4.9.13 11:00

Leda si nastavit rodičák na co nejvyšší částku na ty měsíce do té doby, než porodíš.. jinak se vždy pobírá jen na nejmladší dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
4.9.13 11:00

Navyš si částku RP tak, ať přijdeš o co nejméně. RP pobíráš vždy jen jeden, a to na nejmladší dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.9.13 11:01

Rodičák zvýšit a nárok na PPM mít nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
4.9.13 11:03

A není to podle výdělku?
Já zrovna moc nebrala. Kolem 14tis.
A ta nejvyšší částka je kolik? Tu mi určí?
Jestli máte některá zkušenost, piště :hug: Tady na sociálce nic moc přístup :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.9.13 11:14
@Jiiriinka1 píše:
A není to podle výdělku?
Jestli máte některá zkušenost, piště :hug: Tady na sociálce nic moc přístup :roll:

No nevím, jak je to u starýho, možná stejně, ale te´d je to podle výdělku, max. je to 11500,–/měs. Příspěvek je max. 70% předchozího výdělku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
4.9.13 11:47

A pokud nedosahuješ výší platu, můžeš to zkusit přes otce dítěte - pokud má dostatečně vysoký plat, můžeš volit výši přes něj. Pokud to nejde, máš smůlu a peníze propadnou. A hlavně až porodíš, musíš sama zrušit ten starý rodičák - jinak ho budeš vracet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
4.9.13 12:02
@Jiiriinka1 píše:
A není to podle výdělku?
Jestli máte některá zkušenost, piště :hug: Tady na sociálce nic moc přístup :roll:

Nejvyšší rodičák je to, co si brala PPM :-) pokud nebudeš volit přes otce dítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
4.9.13 12:33

Aha, děkuji. Já si tam zajedu a bude to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
4.9.13 15:03

Se s dovolením přifařím, ale taky mám dotaz: jsem nyní ještě oficiálně do května 2014 na RD, ve staré práci, ze které mi byla vypočítávána předchozí PPM, dávám nyní k 30.9. výpověď a od 1.10.2013 nastupuji do nové práce, nejdřív na zkrácený úvazek, od cca prosince, max. ledna na plný úvazek, termín dalšího porodu je začátek května. PPM mi bude vypočítávána už z nové práce? Za kolik měsíců??? Moc díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
4.9.13 16:49

@cell Z nové, za 12 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
4.9.13 17:32

@j.a.n.i1 : no jo, ale tam já 12 měsíců nebudu, budu tam cca 5-6 měsíců, z toho na plný úvazek tak 4 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
4.9.13 18:11

@cell Tak z celé doby co tam budeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
4.9.13 19:03

@j.a.n.i1 : no Tě prsk, to mi sečtou i ten částečný úvazek a budu na mizině :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
9.9.13 22:48

Holky, mate nektera zkusenost… 11. 9. mi prijde rodicak na prvni dite. Pak treba 15.9. porodim. Pujdu na urad, zacnu pobirat rodicak na mladsi dite. A budu si muset zvolit variantu na 4 roky pac uz nemam pracovni smlouvu. S tim rodicakem ktery dostanu 11.9. muzu pocitat? Jako jestli kdyz hned par dni po nem porodim jestli nebudu muset vracet na urad nejakou pomernou cast? Mate zkusenost? diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat