Rodičák a druhé dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Rodičák a druhé dítě
Zdravím maminy,
měla bych pár dotazů. Máme doma dvouletou dcerku, na kterou pobírám 3letý rodičák. v lednu čekáme druhé dítko. Jak je to pak s rodičákem prvního dítěte? Budu pobírat jen na mladší? A ten od starší dcerky, nelze nějak vyčerpat předem, když na něj je nárok? To asi ne, co
A budu mít nárok na peněžitou pomoc v mateřství? Na první dítko jsem ji brala, ale pak semnou zaměstnavatel rozvázal pracovní poměr, skončila mi smlouva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Leda si nastavit rodičák na co nejvyšší částku na ty měsíce do té doby, než porodíš.. jinak se vždy pobírá jen na nejmladší dítě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Navyš si částku RP tak, ať přijdeš o co nejméně. RP pobíráš vždy jen jeden, a to na nejmladší dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A není to podle výdělku?
Já zrovna moc nebrala. Kolem 14tis.
A ta nejvyšší částka je kolik? Tu mi určí?
Jestli máte některá zkušenost, piště
Tady na sociálce nic moc přístup ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jiiriinka1 píše:
A není to podle výdělku?
Jestli máte některá zkušenost, pištěTady na sociálce nic moc přístup
No nevím, jak je to u starýho, možná stejně, ale te´d je to podle výdělku, max. je to 11500,–/měs. Příspěvek je max. 70% předchozího výdělku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A pokud nedosahuješ výší platu, můžeš to zkusit přes otce dítěte - pokud má dostatečně vysoký plat, můžeš volit výši přes něj. Pokud to nejde, máš smůlu a peníze propadnou. A hlavně až porodíš, musíš sama zrušit ten starý rodičák - jinak ho budeš vracet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jiiriinka1 píše:
A není to podle výdělku?
Jestli máte některá zkušenost, pištěTady na sociálce nic moc přístup
Nejvyšší rodičák je to, co si brala PPM
pokud nebudeš volit přes otce dítka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Se s dovolením přifařím, ale taky mám dotaz: jsem nyní ještě oficiálně do května 2014 na RD, ve staré práci, ze které mi byla vypočítávána předchozí PPM, dávám nyní k 30.9. výpověď a od 1.10.2013 nastupuji do nové práce, nejdřív na zkrácený úvazek, od cca prosince, max. ledna na plný úvazek, termín dalšího porodu je začátek května. PPM mi bude vypočítávána už z nové práce? Za kolik měsíců??? Moc díky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 : no jo, ale tam já 12 měsíců nebudu, budu tam cca 5-6 měsíců, z toho na plný úvazek tak 4 měsíce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 : no Tě prsk, to mi sečtou i ten částečný úvazek a budu na mizině ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, mate nektera zkusenost… 11. 9. mi prijde rodicak na prvni dite. Pak treba 15.9. porodim. Pujdu na urad, zacnu pobirat rodicak na mladsi dite. A budu si muset zvolit variantu na 4 roky pac uz nemam pracovni smlouvu. S tim rodicakem ktery dostanu 11.9. muzu pocitat? Jako jestli kdyz hned par dni po nem porodim jestli nebudu muset vracet na urad nejakou pomernou cast? Mate zkusenost? diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit