Rodičák a přechod na neschopenku

46
11.7.09 12:30

Rodičák a přechod na neschopenku

Hezký sobotní den…

marně přemýšlím nad slovy mé dr, že nemužu z rodičáku na neschopenku. Což jim prý udajne řekli na sociálce.

A ted mám dotaz.
malý je narozený 20.8.2006 a tudíž mi končí rodičák a já 21.8 musím nastoupit do práce.
Jsem těhotná, v tu dobu budu ve 30tt a v práci se dělají 12 hodinové směny, stojí se na nohou a neni mozno si kde sednout. je to v obchode.
Mam tedy narok na to, ze uz v den nastupu do prace, tedy toho 21.8 přinest neschopenku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1353
11.7.09 16:59

Já to mám tak také v plánu , půjdu z rodičáku rovnou na neschopenku..

Jinak co se týče první věty..myslím, že na sociálce chtěli říct, že nejde současně být na rodičáku a pobírat neschopenku…jinak si to nedovedu vysvětlit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
11.7.09 17:40

Pokud jsi stále zaměstnaná, tak si klidně můžeš přinést neschopenku a po skončení rodičovské dovolené ji budeš mít proplácenou. Zřejmě to paní doktorka trochu popletla - není možné zároveň čerpat v zaměstnání rodičovskou dovolenou a přitom pobírat nemocenskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
11.7.09 21:51

jj, přesně jak psaly holky. Já jsem to měla taky tak - rizikové zaměstnání, tudíž mi gynekolg napsal neschopenku a místo, abych nastoupila do práce, šla jsem z rodičáku na nemocenskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat