Proplacení dovolené po mateřské - jaký průměr?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Proplacení dovolené po mateřské - jaký průměr?
ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jakým průměrem by mi měl zaměstnavatel proplatit dovolenou na zotavenou po mateřské? Zdá se mi totiž, že mi proplatil nějak málo
. Bohužel se měnilo vedení firmy i program mezd a na páskách mám pokaždý jiný průměr
. Byla jsem na rizikáči od května loňského roku, na mateřskou jsem nastupovala v listopadu. Budu ráda za jakékoliv info. díky moc předem. Míla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To znamená ta páska, kde jsem měla ještě odpracované hodiny než jsem odešla na rizikáč? tna rizikáč jsem šla 16. 5. 08…bere se tedy ten průměr za čtvrtletí červenec, srpen, září, je to tak, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
milap píše:
To znamená ta páska, kde jsem měla ještě odpracované hodiny než jsem odešla na rizikáč? tna rizikáč jsem šla 16. 5. 08…bere se tedy ten průměr za čtvrtletí červenec, srpen, září, je to tak, že?
Ne, bere se průměr z předchozího kalendářního čtvrtletí. Pokud v tom čtvrtletí nemáš žádné odpracované hodiny, tak se uvádí příjem předpokládaný (tedy kolik by sis asi vydělala, kdybys pracovala). Pokud se nepletu, tak stále není nikde stanoveno, jak se takový příjem zjistí - takže různí zaměstnavatelé ho zjišťují různě. Někteří přepisují poslední skutečný zjištěný průměr, někteří berou průměr podle kolegy/ně na stejné pozici, jiní ho spočítají podle základního platu uvedeného na smlouvě (či mzdovém výměru)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Les, taky jsem to totiž přesně nenašla. Dali mi jen průměr ze základního platu, takže je to tak, jak píšeš. Byli by hloupí, kdyby měli „přeplácet“
. Sice jsem počítala s vyšším průměrem, ale i tak je to lepší než nic
. moc Ti děkuji za odpověď. krásný večer přeji. Míla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
proplacení dovolené po mateřské - jaký průměr
Ahojte, 21.4.2011 mám nastupovat na mateřskou dovolenou. Zbývá mi 38 dnů dovolené. Chtěla bych se zeptat jakým průměrem mi proplatí zaměstnavatel dovolenou po mateřské jestli průměrem (leden, únor, březen). A pokud bych 30.3. nastoupila na neschopenku, zda by mi dovolenou proplatili průměrem za čtvrtletí (říjen,listopad, prosinec). díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dovolenou ti budou platit průměrem za červenec, srpen, září… takže nejspíše podle základního platu, viz. příspěvek od Les
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jeden dotaz. V měsíci kdy budu přecházet z mateřské na rodičovskou, dostanu buď: mateřskou+ doplatek do výše 7600kč rodičovské a nebo mateřskou pokud bude vyšší než 7600 je to tak? Nechápu tedy proč se říká, že je výhodnější nastoupit na mateřskou 6 týdnů před termínem porodu než 8 týdnů. Ať počítám jak počítám vychází mi lépe nástup na mateřskou 8 týdnů před porodem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
evulik12 píše:
Ještě jeden dotaz. V měsíci kdy budu přecházet z mateřské na rodičovskou, dostanu buď: mateřskou+ doplatek do výše 7600kč rodičovské a nebo mateřskou pokud bude vyšší než 7600 je to tak? Nechápu tedy proč se říká, že je výhodnější nastoupit na mateřskou 6 týdnů před termínem porodu než 8 týdnů. Ať počítám jak počítám vychází mi lépe nástup na mateřskou 8 týdnů před porodem.
No, třeba protože plat je 100% a mateřská maximálně 70%… a pak taky záleží jak vyjde konec mateřské, někdy třeba ty 2 týdny mohou rozhodovat o délce dovolené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit