Výše PPM nastupuji na 2 měs. do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výše PPM nastupuji na 2 měs. do práce
Milé maminky, prosím poraďte! RD jsem pobírala do konce května (dcerce byly 3 roky), teď jsem v 5.měsíci a nastupuji zpět k původnímu zaměstnavateli, ale na jiné místo. Z čeho se mi bude počítat výše mateřského příspěvku a mám na něj vůbec nárok, když nestihnu odpracovat před nástupem na novou MD 3 měsíce? Stihnu porodit do 4 let věku 1. dítěte, pojištěná jsem také min. 270 dní před porodem (to platí na rodičovské sociálka, že?). Jde mi o to, abych celé léto neproseděla v kanceláři, aby si kolegové a kolegyně mohli v klidu vybrat dovolenou, platila za hlídání dcerky (protože do školky nastupuje až v září) a pak jsem žádnou mateřskou nedostala … Nemáte některá stejnou zkušenost s Vašimi dětmi?
Děkuji za každou radu!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky,
zkušenost teda nemám,ale co jít na ty dva měsíce na neschopenku???
Je to takové divné,vracet se na takovou chvilku a ještě na jiné místo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkušenost nemám vlastní, ale měla by se ti počítat PPM ze stejného základu jako u prvního dítěte. Důležité je, aby tvůj pracovní poměr neskončil dřív než nastoupíš na tu druhou MD. Otázka je, jestli tě nebude zaměstnavatel chtít vyhodit kvůli tomu, že nenastoupíš do práce. Raději si to všechno ověř na sociálce a pak dej vědět. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No žádnou pauzu tam nemám, teď jsem byla celý červen doma na neplaceném volnu, ale zdravotní a sociálku mi platí zaměstnavatel, dohodli jsme se kvůli mojí škole. Já vím, že je to na chvilku, ale můj doktor mi neschopenku jen tak nenapíše a díky bohu mám zatím těhu v pohodě, takže vlastně není proč. Právě, že mi každý říká něco jiného
( A já nechci jít na pracák, nedostala bych mateřskou … V práci vědí, že jsem těhotná, právě že se jim hodí záskok za dovolené, krásně se to kryje
) Jen aby se mi nakonec nevysmáli, až mě „nebudou potřebovat“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, měli PPM by ti měli počítat z nového základu. Nevadí, že nebudeš mít odpracované celé 3 měsíce. Jen bude rozhodující, kolik sis vydělala na den během těch posledních 3 měsíců. Osobně netuším, jak se přistupuje ke dnům neplaceného volna… ![]()
Mně osobně se podařilo zvýšit si mateřskou na základě jednoho jediného odpracovaného dne - před porodem třetího dítěte, takže asi 4 a 1/2 roku po nástupu na první mateřskou.
Rozhodně si zajdi na správu soc. zabezpečení, ať tě přesně poinformují.
D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit