Rodičák + DPČ a neschopenka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
34
19.3.20 13:11

Rodičák+DPČ a neschopenka

Zdravím :)
Najde se zde nějaká dobrá duše, která by mi poradila?
Jsem na rodicaku, současně ale pracuji na DPČ (smlouva na dobu neurčitou, rozsah 20h týdně a sjednána odměna XY korun) nyní jsem v 11tt. A dostala jsem neschopenku. Tento měsíc mám tedy odpracovano asi 18h vzhledem k situaci, která se v ČR děje a do práce jsem dojizdela.
Smlouvu mám uzavřenou od 1.1.2020 a již předtím jsem pracovala na HPP i dpč během roku 2019.

Mám nárok na nemocenskou? Vzhledem k tomu, že jsem na rodicaku a nemám tedy odpracovano, byť předchozí měsíce byl výdělek vyšší než 3000 a pojištění bylo hrazeno dle zákona.

Velmi děkuji za objasnění :) jsem na neschopence prvně v životě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
248
19.3.20 19:49

@Mad Max

Tak pokud byla DPČ od ledna nad 3tis, tedy pojištěna, tak by nárok byl. Ale z té poslední smlouvy tedy těch 3 tis, to zredukovat a z toho 60%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
19.3.20 20:25

@Cidre

Děkuji za reakci!
Vůbec netuším jak se to počítá. Jestli od smlouvy, ktera je od 1.1.2020 nebo i z těch předchozích kdy bylo HPP i dpc. Jsem trošku mimoň v tomto :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
19.3.20 20:46
@Mad Max píše:
@CidreDěkuji za reakci!
Vůbec netuším jak se to počítá. Jestli od smlouvy, ktera je od 1.1.2020 nebo i z těch předchozích kdy bylo HPP i dpc. Jsem trošku mimoň v tomto :))

Nemocenská se počítá z té poslední smlouvy, i když by byla jen pár dní. Takže z toho výdělku z ledna a února. Mateřská se bude počítat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
19.3.20 21:04

@Cidre
Parada, děkuji moc. Trošku jsem měla obavy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat