Rodičák + DPČ a neschopenka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Rodičák+DPČ a neschopenka
Zdravím ![]()
Najde se zde nějaká dobrá duše, která by mi poradila?
Jsem na rodicaku, současně ale pracuji na DPČ (smlouva na dobu neurčitou, rozsah 20h týdně a sjednána odměna XY korun) nyní jsem v 11tt. A dostala jsem neschopenku. Tento měsíc mám tedy odpracovano asi 18h vzhledem k situaci, která se v ČR děje a do práce jsem dojizdela.
Smlouvu mám uzavřenou od 1.1.2020 a již předtím jsem pracovala na HPP i dpč během roku 2019.
Mám nárok na nemocenskou? Vzhledem k tomu, že jsem na rodicaku a nemám tedy odpracovano, byť předchozí měsíce byl výdělek vyšší než 3000 a pojištění bylo hrazeno dle zákona.
Velmi děkuji za objasnění
jsem na neschopence prvně v životě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak pokud byla DPČ od ledna nad 3tis, tedy pojištěna, tak by nárok byl. Ale z té poslední smlouvy tedy těch 3 tis, to zredukovat a z toho 60%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za reakci!
Vůbec netuším jak se to počítá. Jestli od smlouvy, ktera je od 1.1.2020 nebo i z těch předchozích kdy bylo HPP i dpc. Jsem trošku mimoň v tomto ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mad Max píše:
@CidreDěkuji za reakci!
Vůbec netuším jak se to počítá. Jestli od smlouvy, ktera je od 1.1.2020 nebo i z těch předchozích kdy bylo HPP i dpc. Jsem trošku mimoň v tomto
Nemocenská se počítá z té poslední smlouvy, i když by byla jen pár dní. Takže z toho výdělku z ledna a února. Mateřská se bude počítat jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit