Rodičovská, kam dál

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
82
24.10.17 10:22

rodičovská kam dál

Ahoj holky potřebuji poradit… je tu někdo kdo se vyzná v rodičovské? Zajíma mě přesný postup kam zajit kde si co vyridit kdyz prechazim z materske na rodicak… prosím uplne jak pro debila dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5283
24.10.17 10:27

Normalne si zajdi na ÚP a tam už to a tebou sepíšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
24.10.17 11:19

@monces Nejdřív potřebuješ z OSSZ dle sídla zaměstnavatele (z té, která ti vyplácí PPM) potvrzení o denním vyměřovacím základu. Konkrétně se to jmenuje „Potvrzení o nároku na dávky (náhrady) ovlivňující nárok a výši rodičovského příspěvku“ - to ti dají na OSSZ, vyplníš to a oni ti na počkání potvrdí vyměřovací základ.

Pokud bys chtěla volit výši rodičovského příspěvku přes otce dítěte, tak potřebuješ z jeho práce potvrzení o příjmech, stejné jako se dokládá jako příloha k žádosti o PPM, to by dodal na OSSZ a pak by mu potvrdili vyměřovací základ do formuláře „Potvrzení o denním vyměřovacím základu ovlivňujícím výši rodičovského příspěvku“, ale ne na počkání.

Až budeš mít potvrzení z OSSZ, tak žádost o RP se podává na úřadu práce dle trvalého bydliště. Žádost o RP najdeš buď na netu: https://formulare.mpsv.cz/…me/forms.jsp nebo dostaneš na ÚP. Potřebuješ do ní i podpis otce dítěte. A další potřebné doklady k žádosti najdeš na konci toho formuláře žádosti (kromě potvrzení z OSSZ tedy občanky, rodný list dítěte).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
24.10.17 11:27

Já se připojím a budu čekat na příspěvky s informacemi :). Jsem také na mateřské. Těch 28 týdnů si hlídám sama a potom s jakým předstihem docházím na ÚP? :)

Děkuji! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
24.10.17 11:35

@Lendeš dekuji… takze nejdri zajdu na OSSZ a pote na UP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
24.10.17 12:10

Ahoj ja to měla tak ze jsem sla na UP tam mi dali veskere papiry i papir se kterym jsem zajela na OSSZ tam mi ho potvrdili a zase cely zbytek vyplnenych papiru jsem donesla zpatky na UP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
24.10.17 12:11

@Anneli ahoj ja si zavolala na ossz aby mi rekli kdy mi konci materska a většinou se rika ze mesic pred koncem je dobre vyridit rodicak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
24.10.17 12:17
@monces píše:
@Lendeš dekuji… takze nejdri zajdu na OSSZ a pote na UP?

Ano, ten formulář k potvrzení na OSSZ najdeš taky mezi těmi formuláři https://formulare.mpsv.cz/…me/index.jsp v sekci Potvrzení.

@Anneli píše:
Já se připojím a budu čekat na příspěvky s informacemi :). Jsem také na mateřské. Těch 28 týdnů si hlídám sama a potom s jakým předstihem docházím na ÚP? :)Děkuji! :mavam:

Já jsem žádala o RP asi měsíc před koncem PPM. Záleží, jestli budeš RP čerpat ještě v tom měsíci, kdy budeš mít za část měsíce i PPM, nebo až od 1. dne dalšího měsíce. Nebo ještě třeba o měsíc později, protože budeš vybírat řádnou dovolenou a nechceš to čerpat zároveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
24.10.17 12:17

@pistamonta dekuju ted uz to snad chapu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
24.10.17 15:23

A s ossz to můžeš poresit postou. Funguje skvele. Posala jsem formular s papirkem „prosim vyplnit a poslat zpet na adresu“a bylo. Nebo to tam do podatelny da manzel a oni pošlou zpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat