rodicovske davky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
rodicovske davky
Ahoj,nevíte nahodou někdo jak to bude.Byla jsem studentka skolu jsem prerusila.Termin porodu mam 11.1.Ale chodila jsem na brigady takze 270dni splnuji na narok na materskou.Ale problem je ten ze mi na socialce rekla ze mi materska bude chodit coz bude asi tak 3000kc.Ale ten zbytek mi budou doplacet az jak se mimi narodi.A musim si zazadat.Do jake castky to budou doplacet.A proc to nebudoü doplacet uz pred porodem kdyz budu na materske?Dekuju za odpoved.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Budou ti dopacet do vyse RP. Neni to nahodou proto, ze narok na RP je az po porodu? Nevim, jen me to takto prijde logicke.
Lenka
- Citovat
- Upravit
Začnou ti to vyplácet 6 týdnů před porodem ve výši RP. Vlastní zkušenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dotaz moc nechápu
Ono záleží na tom, z čeho budou PPM vyplácet. Pokud „za studentku“, tak to je PPM ve výši RP od doby 6 týdnů před termínem porodu. Pokud z brigád, tak z výdělku v poslední brigády a pokud tam vychází na baj oko tři tisíce, tak se budou do porodu vyplácet tři tisíce PPM a po porodu, až vznikne nárok na RP, tak se požádá na sociální podpoře o rodičovský příspěvek a bude se vyplácet rozdíl mezi RP a PPM. Takže tady je klíčové, jak je to s tím přerušeným studiem, jestli i přes to přerušení je nárok na PPM jako studentka, nebo jestli bylo studium přerušeno brzy a nárok na PPM jako studentky nevznikl.
Jinak je to proto, že před porodem se vyplácí jenom PPM (na RP není nárok). Ve chvíli, kdy je nárok na RP a PPM je nižší, než RP, tak se RP doplácí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak je to proto, že před porodem se vyplácí jenom PPM (na RP není nárok). Ve chvíli, kdy je nárok na RP a PPM je nižší, než RP, tak se RP doplácí.
Je to obráceně- na RP máš nárok vždy… Pokud vznikne nárok na PPM a tato je nižší než RP, doplácí se do výše RP......
- Citovat
- Upravit
Anonymni píše:
Jinak je to proto, že před porodem se vyplácí jenom PPM (na RP není nárok). Ve chvíli, kdy je nárok na RP a PPM je nižší, než RP, tak se RP doplácí.Je to obráceně- na RP máš nárok vždy… Pokud vznikne nárok na PPM a tato je nižší než RP, doplácí se do výše RP......
NENÍ to obráceně
Na RP není nárok PŘED PORODEM. V té době žena dostává PPM, pokud na ni má nárok. Pokud nárok nemá, nedostává nic. Porodem dítěte vzniká nárok na RP, ovšem pokud má žena nárok na PPM, nemá současně nárok na RP. Jediným důvodem, kdy v jednom měsíci může dostat obojí, je ten, že PPM je nižší než RP. Pak si může požádat a dostane doplacenou část RP a to tak, že PPM + doplatek RP = RP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit