Odstupné, rodičák a vyrovnání

4597
24.9.08 22:04

Odstupné, rodičák a vyrovnání

Mám dotaz. Máme s manželem před rozvodem, já se synem bydlím už jinde. Alimenty už máme soudně vyřešené a přesto že mi manžel slíbil doplácet na nájem v podnájmu, tak mi vyhrožuje, že doplácet nebude. Řeším teď co dál. U mého zaměstnavatele mi bylo řečeno, že firma krachuje, tak že nemám počítat s návratem. Vypadá to, že před koncem rodičáku bych dostala odstupné tak jako tak. Napadlo mne, když bych s nima rozvázala pracovní poměr už teď, dostala odstupné, že by mi to mohlo překlenout dobu, než bude vyřešené i vyrovnání s manželem. Mám pak nárok dál na rodičák?Dala jsem si tři roky, ale bojím se, že sehnat novou práci nebude tak snadné v našem kraji.

Manželovi jsem přidala 50 tisíc na auto, 18 tisíc na skříň a moje matka mu zaplatila 30 tisíc parkety. Auto stálo asi 150 tisíc celkem. On mi dal starší lednici, notebook, telefon. Tak nevím, na právnickou radu teď momentálně nemám a i mi připadá, že v takovém „nemajetku“ se ani nevyplatí brát právníka. Nechci být nenažraná, ale připadá, že na nějaké vyrovnání mám nárok.

Měla jsem jít k právničce, která pracuje v manželské poradně, ale je nemocná a termín mám až na půlku října.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
25.9.08 08:15

Ahoj, je mi lito cim prochazis.
1.Myslim, ze na rodicak mit narok budes (muzes mit jakykoli prijem, pokud maly nepujde do skolky)
2. Pozor, pokud TY rozvazes pracovni pomer, tak zadne odstupne nedostanes, chtelo by to se domluvit se zamestnavatelem, jestli by ti ON nedal vypoved z duvodu likvidace spolecnosti, kde bys mela narok na dvoumesicni vypovedni lhutu + 3 platy (dohromady tedy 5 platu)
3. Pokud spolecnost krachuje, tak bych si zjistila, jestli vubec budou penize na vyplaceni odstupneho

Nejsem pravnik, ale necim podobnym jsem prochazela a vim, ze „nase firma“ matky na matersky pekne oskubala.

Drzim pesti a preju hodne stesti,

jana

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat