Co vše vyřídit na úřadech po narození dítěte

102
16.9.08 15:11

Co vše vyřídit na úřadech po narození dítěte

Nevim do jake rubriky to dat, tak se omlouvam, pokud jsem spatne.
Co vsechno je potreba vyridit (pripadne kde), kdyz se narodi dite? Myslim ze toto resi vice cerstvych rodicu a nikde se mi o tom nepodarilo nic najit.

Rodny list mame vyrizeny z porodnice, ted jsme byli na zdravotni pojistovne.
Co me jeste napada, je:

• trvaly pobyt (matrika?)
  • obcanstvi (matrika?)
  • odpady (mesto)
  • bydleni - nahlaseni na druzstvu
  • az bude rodny list - porodne
  • manzel neni zamestnanec, takze dane a podobne veci s tim souvisejici budeme resit az na jare, az bude davat danove priznani
  • pridavky na dite asi v dnesni dobe uz nejsou - vse se resi v ramci dani (?)

Resili jste jeste neco nebo me neco prebyva? Dekuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5697
16.9.08 15:14

Zofko my teda řešili pouze porodné a rodný list… nikam jsme trvalý pobyt nehlásili… předpokládalo se, že bude v místě, kde má TP matka. A hned nám přišla od města složenečka na odpady ;-)
manžel došel pro rodný list a pak jsme vyřídili porodné. To je vše. Občanství je taky jako matka, jen kdyby mělo jiné, ale to asi není váš případ.
nejdůležitější je zajít na pojišťovnu. ASpoň u nás to tak bylo ;-) Zašli jsme na VZP, vyřídili kartičku pojištěnce a dostali balíček …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
16.9.08 17:29

Zofko
trvaly pobyt ma dite tam kde matka takze to se nevyrizuje.Obcanstvi je snad ceske ne?
Odpady do 30-ti dnu nahlasit nebo pockat a pak na adresu trvaleho bydliste na tve jmeno jako zastupce ditete prijde slozenka a formular ktery vypnis a zajdem na magistrat a tam to das a pak se to bude automaticky strhavat tomu kdo plati sipo(vice info budes mit na formulari a v dopise).
Bydleni-co tam chces hlasit?
Porodne s rodnym listem na odboru socialky(u nas tam kde je pracak)
Ja pridavky na dite resila ale to tady nebudu vypisovat.
Do osmi dnu jsem zasla na pojistovnu-je stejna jako ma matka a tam dite prihlasit,dostanes darecek a karticka dojde domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
16.9.08 18:34

S bydlením bacha, jsme v nájemním bytě, domnívala jsem, že když sedí s matrikou v jednom baráku, že si dají vědět, a asi po půl roce mě napadlo, že vzhledem k výpočtu poplatků bude vhodné mimčo nahlásit. A ejhle, paní sice byla příjemná a nebyl problém, nicméně poznamenala, že to může být bráno jako závažné porušení smlouvy a důvod k výpovědi z nájmu.
 Milada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
16.9.08 18:39

tak ja mam dr.byt a nic se hlasit nemuselo-takze proto jsem v tom neradila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
17.9.08 07:34

no i u dr. bytu jsem nahlasovala malou- napr pri platbe za uklid spol prostor a platbach za domovnik a anevim cwho jeste jsme brany jako dve osoby a ne jako jedna( bydlime samy) takze to by na me rychle vlitli kdybych platila jen za jednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
17.9.08 09:15

ja se na to u nas ptala protoze jsem si zvedala zalohy na vodu a bylo mi receno ze ji hlasit nemusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
17.9.08 09:28

aha tak asi vsude jiny kazdopadne se radsi zeptat aby pak nebylo zle a nedoplacelo se x mesicu zpetne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
17.9.08 17:26

Dekuji za prispevky. Tady je co mi napsali primo z matriky:
„Dobrý den,
pokud se Vám narodilo dítě v Brně, rodný list si musíte vyzvednou na ÚMČ Brno-střed-matrika, Dominikánská 2. Trvalý pobyt ani občanství si nevyřizujete, jelikož matrika má oznamovací povinnost narození nahlásit na centrální evidenci obyvatel MMB, Husova 5.“
Na druzstvo jit ale musime (SBD MIR).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
18.9.08 08:40

tak s tim druzstvem to ma kazdy jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...