Rodičovský příspěvek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dobrý den
měla bych takový dotaz. Plánujeme druhé miminko a já bych pak chtěla čerpat RP do 4 let věku dítěte. Dočetla jsem se, že celková částka RP je 220.000,– Kč, přičemž při 4leté variantě se čerpá prvních 9 měsíců 7600,– Kč a pak do věku 4 let dítěte 3800,– Kč. Když si to ale propočítám: (7600,– x 9) + (3800,– x 39), vychází to = 216.600,–. Kde je zbývajících 3400,– Kč??
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
Dobrý den
měla bych takový dotaz. Plánujeme druhé miminko a já bych pak chtěla čerpat RP do 4 let věku dítěte. Dočetla jsem se, že celková částka RP je 220.000,– Kč, přičemž při 4leté variantě se čerpá prvních 9 měsíců 7600,– Kč a pak do věku 4 let dítěte 3800,– Kč. Když si to ale propočítám: (7600,– x 9) + (3800,– x 39), vychází to = 216.600,–. Kde je zbývajících 3400,– Kč??
Děkuji
ty Ti doplatí v poslední várce peněz, nepřijdeš ani o kč, neboj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:Ó děkuji
ty Ti doplatí v poslední várce peněz, nepřijdeš ani o kč, neboj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina tohle platí, pokud máš čtyřletou nedobrovolně. Těch dávek za 7600 je deset.
pokud si jí vyberes doborvolne, pak volis jako ostatní, tzn. 220000/ počet měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, chci se zeptat zda mám nárok na rodičovský příspěvek hned po porodu pokud jsem nezaměstnaná. Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, ozivuji diskuzi, protoze tehle temat je tu milion. Od ledna mi dcerku vezkou do skolky, ja mam rodicak do zari. Mam brigadu a naskytla se mi jeste jedna moznost brigady. Chtela bych si protahnout rodicak na co nejdyl to pujde- kuli zdravotnimu. Budou mit na socialce problem s tim, ze bych cerpala mesicne 1-2tis.? A kdybych se popr prihlasila jako osoba pecujici do 7let, muze se to kdykoli zmenit, nebo jakmile to nahlasim, musi to tak do tech 7let byt?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mam dotaz ohledne rodicovskeho prispevku. Ted v listopadu me prijde posledni cast penez, jakoby za rijen. Znamena to, ze rodicak me skoncil k poslednimu rijnu? Jsem nezamestnana, takze na ÚP se musim nahlásit od 1.11, je to tak?
Predem moc dekuji za kazdou odpoved.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nymphetamine když se nahlásíš jako pečující osoba do 7 let, tak mám pocit že dítě ve školce může být pouze 4 hodiny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@iiiv to vim, ale jde mi o to, abych to popripade mohla kdykoli zrusit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nymphetamine Ano můžeš to kdykoliv na pojišťovně zase zrušit. Ale můžeš si ten RP protáhnout, minimální pobíraná částka je 50 Kč. U RP a dítěte staršího dvou let není žádné omezení docházky do školky.
@Peťa.G RP ti skončil v říjnu, takže musíš pořešit zdravotní pojištění - do 8 dnů bys měla změnu nahlásit zdravotní pojištění. Takže se můžeš přihlásit na ÚP, pokud hledáš práci..budeš mít i nárok na podporu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit