Nemocenská na RD?

VERONIKA
25.5.08 19:42

Nemocenská na RD?

Ahoj holky - prosím Vás, můžete mi poradit?!?!?!?!
V lednu jsem žádala zaměstnavatele o prodloužení RD ze 3 na 4 roky - nakonec mi bylo vyhověno, ale pořád jsem nedostala rozhodnutí o prodloužení RD, které musím podepsat aby to nabylo platnosti! Dnes jsem zjistila, že jsem pravděpodobně těhotná! Tak bych potřebovala poradit jestli je možné jít na nemocenskou nebo nemám podepisovat rozhodnutí a tím ani prodloužení RD??? Nevím jak na to!!!
Doufám, že jsem to posala srozumitelně! Díky za každý názor!http://www.sirmi.ic.cz/smajl/478.gif

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
865
29.5.08 10:01

Veroiko, rozhodně si vyřiď u zaměstnavatele prodloužení RD na čtyři roky, tzn. jdi tam a dostaň do ruky podepsané rozhodnutí, že se vyhovuje. Bude tě držet v evidenci zaměstnanců i po narození druhého dítětě. To se ti narodí ještě do konce té prodloužené čtyřeté RD. Tím ti taky zanikne nárok na rodičovský příspěvek prvního a požádáš o rodičovský příspěvek na druhé dítě.
Pokud si RD neprodloužíš na čtyři roky, budeš muset asi u zaměstnavatele nastoupit nebo odejít. Pak budeš brát stejně rodičovský příspěve, ale nebudeš se mít po druhé dítěti kam vrátit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat