Kolik nemocenská?

107
28.4.08 20:39

Kolik nemocenská?

Ahoj holky, zajimalo by me, kdyz se ted na nemocenske neplati prvni tri dny, kolik by mi asi delala nemocenska za cely mesic, kdyz mam jinak plat 15tis. hrubeho, dekuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Fik
28.4.08 21:11

Hola,
tak jsem koukala na net
tady se to da jednoduse spocitat
http://www.vypocet.cz/nemocenska.php
vychazi to okolo 7200.

• Citovat
  • Upravit
107
28.4.08 21:19

Dekuji, to je teda poradny skok oproti lonskemu roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fik
28.4.08 21:24

TO tedy je..
nekde jsem cetla, ze soud zrusil ty prvni tri dny, ktere jsou neplacene..
 http://ekonomika.idnes.cz/…konomika.asp?…

ale odkdy ty „nove“ zmeny budou platit nevim..

• Citovat
  • Upravit
278
29.4.08 13:06

…někde jsem četla že od 1.7. nebo 1.8. … ale kdo ví, jak to nakonec opravdu bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
14.2.14 12:38

Ahoj,
ráda bych se zeptala někoho, kdo tomu rozumí nebo má zkušenost.
17.1. jsem nastoupila na nemocenskou po RD. Dnes mi přišla od zameštnavatele náhrada mzdy (4.-11.den PN), ale nějak se mi nezdá ta částka :think: Jak se počítá suma, kterou bych měla dostat? Předpokládám, že se vychází z hrubé mzdy, kterou jsem měla před nástupem na první mateřskou. Nebo ne? Zkoušela jsem nějaké kalkulačky na netu, ale jen jedna z cca 5 mi ukázala částku, kterou jsem dostala. Ty ostatní ukazovaly víc :nevim:.
Volala jsem do účtárny, abych se zeptala, ale paní účetní poslala mzdy na účty a odjela na dovolenou 8). Takže mi neměl kdo odpovědět.
Moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
14.2.14 12:45

@janicce teoreticky tak, jak píšeš, prakticky se vezme přechozích 12 m před PN a hledá se, co tam máš. Když nic (bereš rod. přísp.), tak se skočí zase o dalších 12 m hlouběji a tam bývá většinou vybraná/proplacená dovolená, kterou čerpalas po MD. Pokud je jí víc jak 7 dní, tak se vezme tento průměrný výdělek, počítá se to z toho.
Já toto masivně řešila v září, kdy jsem po RD nastoupila na PN a částka, kterou jsem čekala byla dost rozdílná od vyplacené, takže jsem se pídila a pídila a pídila.
Pokud jsi mívala zhruba stejné platy a i stejné částky za dovolené, tak by se ti to nemuselo moc lišit (myslím rozdíl hrubé mzy před MD a pak to z té dovolené), já třeba si vydělám nejvíc službama, nočníma, víkendama, svátkama a ty se mi pak do dovči nepočítaly, takže jsem měla proto očekávanou částku za PN nižší než standardní plat před MD.

Příspěvek upraven 21.02.15 v 10:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
14.2.14 12:52

@danyk Děkuji :kytka:
Byla jsem na RD, předtím na PPM a mezi tím proplacená dovolená. Ale neměla jsem zaměstnání, kdy bych měla příplatky za noční, ap. Občas nějaký svátek, ale to vyjímečně. Částka, která dnes přišla byla o měnší půlku nižší, něž se kterou jsem počítala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
14.2.14 12:57

@danyk Proč se ti služby atd. nezapočítávaly do dovolené. Já to měla taky tak a dovolenou placenou královsky. Když jsem stihla v měsíci i nějaké ty služby, byl plat dvojnásobný. Omlouvám se za odbočku od tématu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
14.2.14 13:07

@janicce jestli tušíš, kde máš výplatní pásky :-), porovnej si „průměr pro náhrady a redukovaný průměr pro náhrady při DPN“ na pásce před MD a na pásce s dovolenou mezi MD a RD.
Já tam mám před MD 233 a 178 a pak z těch dovolených 157 a 138. Od zaměstnavatele mi pak vyšlo 485 kč na pracovní den, z OSSZ 470 na každý den.

Příspěvek upraven 21.02.15 v 10:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
14.2.14 13:09

@danyk Vyplatní pásky si neschovávám :zed: Takže to asi nedohledám.. Ale moc děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
14.2.14 13:12
@LucPa píše:
@danyk Proč se ti služby atd. nezapočítávaly do dovolené. Já to měla taky tak a dovolenou placenou královsky. Když jsem stihla v měsíci i nějaké ty služby, byl plat dvojnásobný. Omlouvám se za odbočku od tématu.

to máš pravdu, kdybych tam furt chodila do práce, tak se mi ten průměr nesnižuje, ale protože on se kvartálně přepočítává, tak před těma proplacenýma řádnýma dovolenýma, jak jsem na MD, tak sice MD se posuzuje jako výkon práce, ale nesloužím, tudíž mám jen základ, osobko, některé příplatky, ale nevydělám si nic „výhodnýma službama“, takže se mikvartálně přepočítává jen jaoby základní plat a rozdíl mezi základním platem a platem se službama je u mě dost rozdílný.

Příspěvek upraven 21.02.15 v 10:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7726
14.2.14 13:12

Ahoj mě nemocenskou vyplácí už sociálka jsme na rizikovém těhu a mám 135kč na denX počet dní v měsíci!!! šílený takže se budu těšit na měsíc s 31dny to mi přijde 4185kč…to je terno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
14.2.14 13:15

Když nad tím tak přemýšlím, tak budu mít i jinou, nižší, mateřskou, než byla tak první… Je to tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
14.2.14 13:24

@janicce pokud porodíš do 4 let věku prvního dítěte, tak PPM bude stejná (nikdy ne nižší, může být vyšší, kdybys třeba po první MD a následné RD šla do práce, kde bys vydělávala „balík“, tak se přepočítá původní PPM s tím, cos vydělávala teď a dají Ti to vyšší. Kdybys dělala někde za málo nebo třeba malý úvazek a stihla porodit do těch 4 let věku prvního, tak Ti zůstane ta původní PPM

Příspěvek upraven 21.02.15 v 10:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat