Rodičovský příspěvek - délka 2024
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rodičovský příspěvek - délka 2024
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na jak dlouho jste si dávali rodičák? Chtěla jsem jít na 2 roky, ale nemyslím si, že dítě ve 2 letech je zralé do školky. Když si to dám do 3 let tak mi to končí v červenci a pro mě by bylo ideální nastoupit do práce až v září, jelikož pracuji ve školství 🤦🏻♀️ no je to dilema docela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Michaela9915 Delka rodicovskeho prispevku nema nic spolecneho s delkou rodicovske dovolene. Kazdopadne oboje jde max do tri let veku ditete. Takze potom se zkus domluvit na neplacenem volnu.
Příspěvek upraven 04.04.24 v 21:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A víš o tom, že si to podle potřeb můžeš online měnit každé 3měsíce ![]()
- Citovat
- Upravit
Záleží odkud jsi, u nás je problém umístit do školky i ty 3 lete děti, mladší jsou bez šance. Nicméně s rodicakem můžeš hýbat podle potřeby, můžeš ho vybrat dřív a byt doma na rodičovské dovolené i bez příspěvku, nebo ho naopak pobírat i během práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina Pracuji v MŠ takže se nebojím toho, že by mi ho nevzali
Vím, že se s tím dá hýbat, jen nevím zda si to tedy dát na 2 roky a pak popřípadě prodlužovat 🤦🏻♀️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nicole 1234 Tam je problém, že pracuji v MŠ a my máme od poloviny července do půlky srpna zavřeno, takže ředitelka by asi nebyla nadšená🤷🏻♀️ 🤣
Malej se má narodit v červenci, tim pádem pak zaniká příspěvek i dovolená
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dej si to do tří let a když pak nebudeš moc nastoupit bezprostředně zpět, tak se domluvíte na neplaceném volnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela9915 no jestli se Ti ještě nenarodil, tak stejně budeš mít nejdřív mateřskou a rodičák budeš žádat až ke konci mateřské, já si to nejdřív dala po 12 tis, ale od dalších 3 měsiců už to mám po 18tis, protože si ty peníze chci zhodnotit na termínovaném účtu…tak i záleží, kolik potřebuješ a podle toho je ta délka…u prvního dítěte jsem šla do práce týden před 3.narozeninami a ona do školky 2měsíce před 3.narozeninami, protože už se nemohla dočkat…
- Citovat
- Upravit
To ano, jen už přemýšlím na jak dlouho si to dát, v práci se mě i ptali
Tam jde o to, že v průběhu roku je ten nástup do práce horší, pracuji ve školce
Rodičák mi vychází od ledna 2025 a maximálně jde do července 2027
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Rychle vyberu 300 tisic, což mi na spořící účtě hodí cca 15 tisíc ročně navíc a zbytek si rozdělím do 3 let dítěte.
- Citovat
- Upravit
@Michaela9915 píše: Více
Tak dovolenou můžeš řešit neplacenym volnem, to je na dohodě se zaměstnavatelem a příspěvek můžeš vybrat kdykoli, klidně za rok a byt doma další dva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela9915 no tak jim to takhle řekni, já nevím, co řešíš…i jako učitelka v mš se můžeš do práce vrátit po 3letech v srpnu, ne?
- Citovat
- Upravit
To já vím, mně to nemusíš psát…tak ještě záleží jak rodina vyjde jen s jedním platem. Jestli zhodnotit vše nebo část
ale s tím my poradit nepotřebujeme, zakladatelka se musí domluvit doma v práci, my ji to nevyřešíme…
- Citovat
- Upravit
Ja vím.
To, že to máš na spořaku neznamená, že to nemůžeš vybrat
I kdyby utrácela rovnoměrně těch 350 tisíc, tak úroky poběží pořád z dost velké částky.
- Citovat
- Upravit
Rodičovskou dovolenou jsem měla do 3 let. Rodičovský příspěvek jsem měla natáhnutý až do 4 let. Dcera je dubnová, takže jsem nevěděla, kdy mi ji vezmou do školky. Také jsem věděla, že budu hledat novou práci a dcera bude nejspíš často nemocná než se ve školce „promoří“. Když jsem si našla práci, tak jsem příspěvek rychle dovybrala ať může na OČR i tatínek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit